keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Ranteenlämmittimet


 Loppiaisena syntymäpäiväjuhlissa vieruskaverini kehui kädessäni olevia ranteenlämmittimiä. Lupasin neuloa hänelle sellaiset beigestä langasta ja se olikin mukava rento homma eilisillaksi viiden kirjoneulelapasparin jälkeen. Lanka on Janne-lankaa.
 Samalla mallilla neuloin aikaisemmin jo runsas vuosi sitten Wetterhoffin Sivilla-silkkivillalangalla Wetterhoffin mallilla huivin ja rannekkeet. Tämän Wetterhoffin mallin suunnittelija on  Marie-Anne Hagge Alvfors ja sitä ohjetta en tässä julkaise. Nämä olivat minun koulujoulujuhlien koristeeni jouluna 2010.
 Joulun 2010 jälkeen neuloin toiset samantapaiset Suomen lampaan villasta, ohjetta yksinkertaistaen, langan paksuudesta johtuen. Nämä  minulla oli loppiaisena 2011 hautajaisissa ja ne olivatkin ihana juhla-asun lämmike, yli kahdenkymmenen asteen pakkasessa. Ranteenlämmikkeiden toiseksi ylintä lähikuvaa tutkittaessa näkee idean. Neulominen aloitetaan rannekkeen yläreunasta, sormien puolelta. Ylimmässä versiossa on silmukoita 80 yhteensä (puikon vahvuus on 3). Neulotaan 7o 3n (neljällä puikolla 20s) ja "rimpsun" saatua sopivan pituuden, aletaan kaventaa oikeiden silmukoiden molemmissa reunoissa joka toisella kerroksella niin kauan, että jää vain yksi oikeista silmukoista ( viimeinen kavennus, kun on kolme oikeaa silmukkaa jäljellä : nosta 1 s oikein neulomatta, neulo kaksi oikein yhteen, nosta neulomatta nostettu yhteenneulottujen yli) Näillä lopuilla 1 o 3 n (yht. 32s.) silmukoilla neulotaan sopiva rannekkeen pituus. Yksinkertaista! Mallia on helppo muuntaa langan vahvuuden mukaan. Laittaa vain vaikka yhden rimpsun lisää. Nämä on aika napakat, mutta saavatkin olla, niinhän ne tuntuvat lämpimiltä. Selvyyden vuoksi pitää sanoa, että Sivillassa ranneketta aloitettaessa silmukoita on 168, eli selittämäni yksinkertainen ohje on paljon yksinkertaisempi ja nopeampi neuloa kuin tästä ihanan ohuesta silkkilangasta neulotut rannekkeet, joita minä kyllä pidän oikein ylellisyysrannekkeina.

19 kommenttia:

Raitalammas kirjoitti...

Tosi kauniit! Kiitos ohjeesta.

Saila kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Tuo on niin kaunis, ensin katsoin että se on villapaidan hihansuu - ja sainkin inspiraation joskus tehdä juuri tuollaiset hihansuut! Mainiota, kiitos viel äkerran! (Toteuttamiseen saattaa kulua muutama vuosi)

Paula Kristiina kirjoitti...

Muistan nämä, ovat kovin kauniita!

amuk kirjoitti...

Ihania , kiitos ohjeesta :) Noihin saa juuri kivasti käytettyä lankanyssyköitä ja saa nättiä ja naisellista lämmikettä. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen malli .

KahviKaneli kirjoitti...

Kauniit ranteenlämmittimet!
En ole koskaan tehnyt tuolliaisia ja olen monta vuotta ajatellut, että en vaarmaan koskaan tarvitsekaan tuollaisia... no, ei pitäisi koskaan sanoa ei koskaan, sillä nyt en muuta teekään kuin katsele ranteenlämmittimien ja kämmekkäiden kuvia?

Tintti kirjoitti...

Ihanat!

Taas kerran tuli todistettua, että yksinkertainen on kaunista.

Risusydämen Marja kirjoitti...

Tosi kauniit!
Ekasta kuvasta minäkin katsoin, että onpas kiva hihansuu :)
Tällaiset pitää ehdottomasti tehdä!

Sirpa kirjoitti...

Onpa kiva malli! Täytyy joskus kokeilla :)

Hepsi kirjoitti...

Kauniit rannekkeet! Laitoin tiedot muistiin, kiitos. Olen nimittäin juuri tuollaisia rannekkeita vailla. =)

sirkkis kirjoitti...

Ihanat rannekkeet ja varsinki nuo pinkit.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihana malli. Kiitos ohjeesta. Tuollaiset on pakko saada.

Mari kirjoitti...

Kiitos ispiroivasta ohjeesta ja kuvista, näitä taitaa pukkaantua luennoilla :)

Marjut kirjoitti...

Kauniit ovat!

Zzz kirjoitti...

Nättejä ovat nämä vaaleatkin versiot :)

Rva Pioni kirjoitti...

Ihanan romanttiset lämmikkeet. Tallennan tämän Kiitos.

tuike kirjoitti...

Voi jestas! Kerkiätkö tehdä mitään muuta vapaa-ajalla kuin neuloa:-) Olet ollut kyllä ihan yli-ahkera!

Oikein kivaa Uutta Vuotta Sinulle!

Irma kirjoitti...

Onpas kaunis malli! Kiitos kun laitoit ohjeenkin!
Aivan ihania nuo kirjoneulelapaset eri värityksillään, olet kyllä ahkerana ollut!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ihanasta ohjeesta! Mukailin vähän oman mielen mukaisiksi. Kurkista, jos haluat: http://www.teamk.fi/anna/?p=182

Minna Vahlqvist kirjoitti...

Olipas hyvä, että löysin tämän! Näin Wetterhoffilla juuri samaiset rannekkeet, en vain löytänyt sopivaa väriä enkä edes kysynyt ohjetta. Koetin pähkäillä väärästä päästä tuota röyhelöä, eli aloitin kuten lapaset, varresta. Valintatalon asiakaslehdessä (saa kaupasta ilmaiseksi) on samanlainen röyhelökuvio poncho-viitassa helmassa ja kauluksessa. Sitten löysinkin tämän ja neulemalli olikin sama kuin alkuperäinen! Hienoa, nyt voinkin tehdä oman version, kunhan ensin teen nämä aloittamani perusrannekkeiksi, en viitsi purkaa, menee lanka huonoksi.. Itsellä on ruskeaa alpakkaa, se kun ei kutitta herkkää ihoa. Kauniit neuleet :D