sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Kouluhommia

 Tänään tein työhommia. Kivat virkkausideat ovat aina tarpeen. Keväällä alkavat virkkaamaan sekä kuudes-, että viidesluokkalaiset. Viime vuonna virkattiin amigurumeja, joiden virkkaaminen on aika haastavaa. Suurin osa oppilaista virkkasi myös ainakin yhden isoäidin neliön siihen maailman suurimpaan tilkkupeittoon , joka levitettiin sinne Senaatintorille viime syksynä. Todella hyvä virkkausblogi on Attic24, jota olen aikaisemminkin suositellut. Linkki edellä vie juuri siihen postaukseen, josta tämä päivä lähti.
Olin muutenkin suunnitellut leipovani, mutta olipa hyvä syy avata aprikoositölkki ja leipoa näitä rahka-aprikoosipiirakoita, purkin saadakseni. Näitä sitten mussutetaan vaalivalvojaisissa.
 Tämä purkki on sopiva kynä tai vaikkapa virkkuukoukkupurkki. Voisin kuvitella, että vaikkapa viidesluokkalaiset innostuvat asiasta. Tässä on sitäpaitsi se hyvä juttu, että saadaan myös kierrätysmateriaalia käyttöön.Aloitin niin, että virkkasin tiukasti ympäryksen mittaisen ketjusilmukkaketjun ja siihen sitten kiinteitä silmukoita. Tämä idea ei ole mitenkään ihan uusi, onhan näitä ennenkin näkynyt kirjoissa ja netissä. Silti minusta juuri Atticin purkin suojukset olivat ihanan värikylläisiä ja sopivat hyvin tähän kevään odotukseen.
Kevätesikkoon virkkasin vähän erilaisen purkinsuojuksen. Pikkuruukku juuri ja juuri upposi (vähän runtaten tosin) matalaan ja vähän leveämpään ananaspurkkiin. Aika kiva idea vaikkapa pääsiäiskukkaankin. Tämä oli helppo työ ja onnistuu siltäkin virkkaajalta, jolla ei taidot tahdo riittää lisäyksien laskemiseen. Virkkasin nämä vielä ihan ilman kerroksen vaihtoa spiraalina niin, että  ei tule näkyviin kerroksen vaihtoa. Ennen pylväskerrosta lopetin tässä kerroksen muutamalla piilosilmukalla. Pylväskerrokseen voisi vaikka pujottaa nauhan vaikkapa kangaskaitaleesta. Kiitos vaan Attic24 kivasta kouluideasta!

20 kommenttia:

KahviKaneli kirjoitti...

Oi joi, rahka on heikkouteni. Rakastan rahkaa ja kaikkea mitä siitä on tehty. Rahkapullat ovat ihania.
Tuo mainitsemasi Attic24 on aivan ihana blogi. Siitä tulee hyvälle tuulelle. Väreistä tulee onnelliseksi.
Tein itsekin joulun alla noita "pitsejä" lasipurkkeihin. Tälläkin hetkellä muutama syöty oliivipurkki odottaa päälllystettä. Laitoin osaan myös pieniä tuikkuja ja ne olivat kivoja.

Daisy kirjoitti...

Ihania pullia. Nam.
Hyvä idea tuo purkkien päällystäminen.
Hyviä vaalivalvojaisia :)

Kardemumma kirjoitti...

Ihanan värikylläinen linkki. Kiitos!

Kirsti kirjoitti...

Nami.. Ihania pullia. Hyvä idis tölkin suojaksi.

Paula Kristiina kirjoitti...

Täälläkin ollan syöty mamman leipomaa pullaa ja pikku lisä, kermavaahdolla! Ihana idea tuo purkin päälystys ja just tuollaisilla kirkkailla väreillä. Oppilaat varmaan innostuu, luulisi ainakin kun näkee tuon sinun mallisi. Nähdäään huomena:D

Mari kirjoitti...

Kivoja koreja! Rahka on minunkin heikkouteni, njams noita pullia :)

Rva Pioni kirjoitti...

Attic24 on ehdoton silmänilo ja suosikki. Siellä on myös huima virkkuutahti.
Tuo pöytäliina retroko vai painetaanko kangasta taas? Vanha tiilenpunaiseni alkaa olla ihan puhki.

Paula kirjoitti...

Ihania kädentöitä, niin kuin nuo herkun näköiset piirakat. Ja purkit myös on ihan scateyötävän herkullisen värisiä.

Auli kirjoitti...

Rouva Kameleontti, se on ostos ihan muutaman vuoden takaa, mielestäni sitä valmistetaan,mutta värit vaihtelevat...

Peppi kirjoitti...

Iloinen koukkupurkki! Juuri tuommoisena värikkäänä innostaa varmasti enemmän oppilaita.
Ja kivan blogin vinkkasit. Värikkään. Olen viime aikoina seikkaillut monissa ulkolaisissa iloisen värikkäissä blogeissa täydentämässä värianemiaani :)
Mukavaa työviikkoa!

ps. sanavahvistussanani on tänään persublu (kuvaakohan heidän vaalivalvojaistuntojaan..)

sirkkis kirjoitti...

Olin tänään kylässä ja kuinkas sattuikaa on serkkuni kutonut tuosta kirkkaasta kirjavasta langasta ihania kesäisiä sukkatöppösiä. Tuo lanka on ihanan virkistävän oloista, siis väriterapiaa.Sinun 'purkit' on ihania.

Krista kirjoitti...

No, nyt mun tekee mieli rahkapullaa!! =D
Ihanan keväisen värinen purkki.

Sude kirjoitti...

Noihin pulliin se minunkin silmäni ensimmäisenä tarttui :) Maistui varmaan hyvältä, ovat ainakin ihan muotovalioita :)

Nipi kirjoitti...

Mukava tölkki-idea! Ja noi pullat on niin nam.

sinisukka kirjoitti...

No ihan varmasti oppilaiden mieleen tuollainen työ!! Kiva kun ei ole liian haastava :)

amuk kirjoitti...

Ihanan näköisiä pullia olet leiponut. Itse lykkäsin laiskana vaan kaupan pakaste korvapuusteja uuniin vaali-iltaa juhlistamaan. Virkkauksista...Ihania...Yksinkertaisia, mutta aivan mahtavia ja kivoja. Tuli jotenkin jo kevätfiilis kun katselin noita kuvia. Rahkapullaa, esikoita ja ihania värejä ja virkkauksia.

Tippaliisa kirjoitti...

Oikein namipullia!

Kiitos linkkivinkistä, piristävää!

eetuliina kirjoitti...

Tosi hienoja virkkaamis töitä.

Aarnilintu kirjoitti...

Ihana värikäs postaus, tästä tuli tosi hyvälle mielelle! Juuri tänään hypistelin tuota raitalankaa kaupassa. Kerässä se näyttää jotenkin niin räikeältä, mutta kaikki siitä tehdyt työt ovat näyttäneet niin vastustamattoman houkuttelevilta, joten jossain vaiheessa varmaan tuo lanka muuttaa tännekin. Tuollaiset kynäpurkithan olisivat aivan mainioita aamun piristäjiä esimerkiksi töissä pöydällä.

vilijaana kirjoitti...

voi miten ihania purkin suojuksia,osaisinpa virkata!!kaikki kukkaruukkuni saisivat tuollaisen valkean ilmeen,niitä kun on niin monenlaista...pullat ovat tosi herkullisen näköisiä :)