maanantai 13. kesäkuuta 2011

Nostalgiapitsiä


Tässä eilisen päivän  hullutustyö eli pyyheliinan pitsi, eli 12. KYH. Minulle tähän kiemurapitsiin sisältyy nostalgiset fiilikset. Muistan, että 60- tai 70-luvulla näitä pyyheliinanpitsejä oli joka huushollissa ja muistan jopa, että olen lapsena ihmetellyt miten tuollaisen pitsin voi joku osata virkata. Itse asiassa en ole itse koskaan ennen tuollaista virkannut, mutta toki olen tajunnut systeemin, että se kiemura tulee lisäten hurjasti silmukoita. Tämän ohjeen löysin kirjastosta lainaamastani virkkauskirjasta. Ajattelin,että tästä tulee kiva mökkituliainen Punkaharjun mökkireissulle, koska voin kuvitella, että mökkiemännälläkin voi olla tuollaisia nostalgiafiiliksiä tälläisestä kiemurapitsistä. Taidanpa tehdä kaksi sievää käsipyyhettä erivärisin pitsein.

23 kommenttia:

Paula Kristiina kirjoitti...

Ihana,ihana. Muistan tuollaiset pitsit pyyheliinoissa kun olin pieni. Varmasti mieluinen tuliainen. Ja olen itse joskus tehnyt tällä tekniikalla pehmopossuille saparoita.Täällä mökillä on kova ukonilma, siitä huolimatta kivaa päivän jatkoa:)

Sirpa kirjoitti...

Minäkin muistan nuo pyyheliinan pitsit. Ja ohjeitakin olen jossain nähnyt,en vain itse vielä ole kokeillut. Kaunista tulee!

Så Vitt Jag Vet kirjoitti...

Kivan näköinen tuo "rullapitsi" Kommer ihåg att min faster hade handukar men liknande spetsar...
Ha en bra dag !
Kraam
Sanne

Kardemumma kirjoitti...

Minulle myös kummitätini teki tuollaisia pyyhkeitä ison pinkan lahjaksi 70-luvulla. Muutama niistä vieläkin käytössä. Pitsi oli kiva kiemura.

Peppi kirjoitti...

Täällä 70-lukulainen, jolla oli pyyheliinassa äitin virkkaamat pitsit. Hauskan näköistä!
Itse haluaisin uudistaa vanhoja pyyhkeitä pitseillä, mutta tämäkin loppumattomassa kokeilulistassa ;)

Henna kirjoitti...

Muistanpa minäkin lapsuudestani pyyhkeet joissa näitä kiekuroita heilahteli :) Äitini niitä silloin 70-luvulla virkkaili minunkin pyyhkeeseen, oliskohan nyt minun vuoro? ;)

Nova Melina kirjoitti...

Onpa hauskan näköistä. Tosi kauniin sävyinen sininen.

Pirjo kirjoitti...

Minäkin muistan nähneeni tuollaista reunapitsiä jossain pyyhkeissä.. Olisi kiva opetella itsekin! :)

Mammutti kirjoitti...

Minäkin muistan nuo lapsuudesta ja muistan ihailleeni niitä paljon. Lapsena/nuorena virkkasin paljon pitsejä, muttei enää tule mieleen, teinkö itse tuolla mallilla. Mitähän meidän tytöt tuumais, jos antais kesälomatehtäväks virkata pyyhkeisiin pitsit...

Anonyymi kirjoitti...

tosi kiva ja nostalginen tyo! tekisin mielellani samanlaisia - mista ohje?

tuike kirjoitti...

Noin sadas kerta, kun yritän kommentoida. Vaihdoin selaimen, jokohan onnistuu.

T.Tuike

Heleena kirjoitti...

Ihania! Olen itse virkkaillut noita kaikissa sateenkaaren väreissä ja löytyy takuulla niitä, mitkä odottavat pyyhkeen reunaan ompelua.
Nytkin on ikkunassa verhot 60-luvun lopulta ja niiden helmassa noin 50 cm leveä pitsi kalastajanlangasta, viimeisenä tuo kiekurakerros.

Riitta kirjoitti...

Kokeilen onnistuuko kommentointi nyt!

Auli kirjoitti...

Ohje on kirjasta Katariina Leppänen ja Antti Huittinen: Virkattua, Otava 2008. Luulisi kirjastoissa olevan tätä, voipi olla kaupoissakin. Tuntuu siltä, että tämä kiekuramalli on niin vanha, ettei ole paljoa uusissa kirjoissa eikä lehdissää näkynyt ihan viime aikoina. Tämä on kyllä helppo virkata ja nyt jo aloitin uutta, vaikka piti siivota.....

Riitta kirjoitti...

Näytti onnistuvan :))

Saila kirjoitti...

Kyllä se vaan on niin nostalgiapitsiä :-D Minun lapsuudessani sekä meillä että kavereilla oli tuolla reunustettuja pyyhkeitä, ja huomaahan sen näistä kommenteistakin - kaikilla on tuosta muistoja! Varmaan hyvin mieluinen tuliainen.

Marjut kirjoitti...

Hauska pitsi! Meillä oli vain sileää pitsiä pyyheliinojen reunoissa; tuollaiset kiehkurat ovat minulle aivan uusia.

Pirena kirjoitti...

Minullakin on mielikuva että olisin ihan ite virkannut noita samoja kiemuroita. Vihreestä pv-langasta, ovat jossain pussissa tallessa. Täytyykin etsiä, löytyykö.
On tuolla pyyheliinakaapissa joku vohvelipyyhe, jossa samat kiemurat jonkun toisen virkkaamina.

Paula kirjoitti...

Minäkin muistan nuo pitsit mutta olen ollut hiukan vanhempi jo silloin, kun noita virkattiin. Suhtauduin niihin silloin aika kriittisesti (tyyliin "kauheita!") ja pitsit tuovatkin lähinnä mieleen tuon nuoruuden kauhistelun ja paheksunnan. Oli paljon sellaista, mitä en silloin voinut sietää kuten vaikka kristallikruunuja ja pitsiverhoja, joista vanhempana olen alkanut pitää.

Rva Pioni kirjoitti...

Tuli sitten sinisenä tuo muistikuva mieleeni. Keksisin heti paikan mihin tuollainen kiekurapyyhe sopisi. Täällä vain ei kukaan toteuta vieläkään mitään. Nukkuu vain sadepäivän päiväunia...

Milukka kirjoitti...

Meilläkin oli nuo kiemurapitsit pyyheitten reunoissa, kaikilla omat värinsä. Äidillä on ne vielä tallella, voiskin pyytää ne käyttöön. Ovat aivan ihania!

Rva Pioni kirjoitti...

Paulan kommenttiin on pakko lisätä, että hymyilyttää niin , kun meidän huushollissa on NYT JUST tuo sama pahakesunta-aikakausi meneillään... Ihan kaikki mitä vain on on IHAN KARMEETA, varsinkin äiti;)

Zzz kirjoitti...

Tulee tosi nättiä ♥