sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Tervetuloa leikkimökkiin Kesällä 2014 aloin mieheni kanssa tehdä leikkimökin remonttia. Linkistä näkyy miten se alkoi. Mökki oli aikalailla räjähdyspisteessa. Ensin kunnostimme sen lahonneet laudat ja uusimme katon. Kuisti meni kokonaan uusiksi. Itse vietin tunnin jos muutaman maalaten lattian salmiakkiruudut. Tässä siitä. Muistan vielä sen, että heinäkuu oli kuuma ja helteinen. Selkä tuli kipeäksi, koska lattian maalaaminen ei ollut ihan kerralla valmis.

 

Viime kesänä mökki oli ihan vaan itsekseen. Tosin siskontytär Aino yöpyi siellä neljän kuukauden ikäisen Elsa-vauvan kanssa muutaman yön, kissa-allergia kun estää sisätilojen käyttämisen. Tänä kesänä, kun lasteni lapset pääsivät molemmat jo lähes taaperoikään,  kunnostin alkukesän aikana mökin lopulliseen kuntoon. Olipa muuten kiva sisutusprojekti! Aikaa siihen meni muutama viikko. 


Pihaan hankittiin myös hiekkalaatikko sekä keinu. Kyllä on tänä kesänä kelvannut viettää aikaa mammalan pihalla. 


Suurin osa sisustuksesta on kirpparikamaa tai omia vanhoja juttuja. Miranolia ostin usempaakin väriä. Brion hellan kyllä ostin uutena ja jonkin verran Plaston muoviastioita.


Paljon astioita ja "leikkiruokia" ostin myös Kontista. Sieltä löysin mm. muovisia vihanneksiaja hedelmiä isoja pusseja muutamalla eurolla.


Olen ihan rakastunut tähän leikkimökkiin. Siskontyttökin poikkesi  täällä tyttärensä kanssa, nyt Elsa on jo iso tyttö. He nukkuivat tänä kesänä sen heinäkuun kauniimman viikon pihalla teltassa.  Meidän suvussa on tällä hetkellä siis kolme taapero-ikäistä lasta. Kyllä heillä oli mökissä hauskaa, yksin ja erikseen, ja ensi keäsnä varmaan vieläkin hauskempaa. Pikkuisinkin jo on oppinut kävelemään, konttajalle ahdas mökki ei kyllä oli kivoin paikka.


Tässä kuvassa on Puuilosta löytämäni keinutuoli joka sopii mökkiin hyvin kun jalakset on lyhyet. Eläimet ja nukkekin on kirpputorilöytöjä. Nuken kehto on oman isäni lapsilleni tekemä. Sen maalaaminen jää seuraavaan kesään.


Kuvassa  näkyvät nukenvaunut on myös Papan tekoa. Niiden kukat on taas oma äitini maalannut. Niitä en kyllä malta maalatakaan koskaan. Nukenvaunuihin mieheni vaihtoi uudet pyörät.  Toivo on niirtä työnnellyt ahkerasti, viimeksi nyt perjantaina. Milloin mitäkin on kyydissä: kiviä, palloja, käpyjä mutta myös mökin eläimet ja nukke!Kontista löytyi myös kivat naulakot sekä pituusmittataulukko. Ystävältä saimme mökkiin pienen  liitutaulun.Mökissä olen myös viettänyt sateella aikaa Toivon kanssa.


Hänen lempipuuhiaan on tämän pikkuhyllyn esineiden järjestäminen!


Hyvää syyskuun sunnuntaita teille. Täällä ainkin on ihanan kesäistä!

10 kommenttia:

Saila kirjoitti...

On varmasti aivan ihana sisustusprojekti ja niin kiva lopputulos! Vielä kun ulkonakin on keinu, hiekkis ja muita kalusteita, niin tuohan on oikea viihtyisä keskus.

Kirsti kirjoitti...

Voi ihanuutta, on niin kaunis ♥

Ingi kirjoitti...

Ihanan kodikas ja leikkisä!

Eeviregina kirjoitti...

Olipa niin tuttua hommaa, minä kiertelin viime talven kirppareilla ja ompelin ja virkkasin sisustuksia leikkimökkeihn kesätyöpaikalleni. Kaikki 7 mökkiä ovat eri kokoisia ja -näköisiä ja sisustuskin on jokaisessa erilainen. Käypä kurkkaamassa blogiani, kesäkuussa esittelin ne kaikki mökit.

Auli kirjoitti...

Kävin ja ihastuin!

sirkkis kirjoitti...

Voi miten suloinen leikkimökki ja ajan myötä on lasten ihana oleskella siellä ominpäin.

Aikunaskareet kirjoitti...

Kertakaikkisen kiva leikkimökki!

Mulla olisi sulle pientä puuhaa blogissani....

Aurinkoista ja värikästä alkanutta syksyä :)!

Seijasisko kirjoitti...

Kylläpä on ihana mökki. Voin kuvitella kuinka mukavaa tuota rempata ja sisustaa.

Teuvo Vehkalahti kirjoitti...

Eilen kesä jo vähän lupaili, tänään kaikki on taas toisinn. Kivat kesäiset kuvat Sinulla

Clipping Path Service kirjoitti...


Great information in this article. Thanks for sharing.