torstai 31. maaliskuuta 2011

Työviikon virkkauksia

Työviikko lähenee loppuaan. Minulla on perjantai viikon helpoin päivä. Maanantai ja torstai ovat viikon raskaimmat päivät, koska silloin on koulun vaihto kesken päivän. Kuuden kilometrin ajo toiseen kouluun, jossa minulla on neljä tuntia kumpanakin päivänä. Kaksi työpaikkaa on silti toisaalta rikkaus: kahdet työkaverit ja mm. kahden työpaikan kivat vapaa-ajantouhut. Tässä "sivukoulussa" on paljon hyviä ystäviä, koska  sielläkin olen ollut jo vuodesta 1997. Toisesta koulusta ovat jo ne vanhimmat työkaverit jääneet eläkkeelle, olen vanhin naispuolinen aineenopettaja, joka on koulussa ollut jo 80-luvulta saakka. Toinen koulunihan elää tuossa muodossaan, yhtenäiskouluna, alkuvuosiaan. Sinne sain taas roppakaupalla uusia mukavia työkavereita kun naapurimme ala-aste yhdistettiin meidän yläkouluumme.


 Opetan Ruosniemen koulussa viides- ja kuudesluokkalaisia. Tässä viidesluokkalaisten oppilaiden virkkaamia amigurumeja. He suorastaan yllättivät minut kun annoin vähän vastahakoisesti patalapun virkkaamisen jälkeen kokeilla Amigurumi-kirjojen ohjeilla virkkaamista. Niistä tuli mielestäni tosi hienoja. Kaikki oppivat kaventamisen ja lisäämisen merkityksen ja osa teki näitä niinsanotusti "omasta päästäänkin". Esimerkiksi etana on Veeran ihan oma keksintö!

Kun otin töistä kuvia, yksi tyttö harmitteli, että haluaisi ottaa kuvan omasta ja kaverinsa otuksesta. Kun hän sai luvan käyttää kamerakännykkäänsä olivat tytöt innoissaan ja pian koko porukka kuvasi virkkauksiaan. Koulussahan kännykän käyttö on yleensä kielletty. Se oli jotenkin hauska tilanne!


Tässä sitten 6-luokkalaisten tyynyjä, jotka he virkkasivat sen Novitan peiton jälkeen. Isoäidin neliö oli heistä kiva työ ja uskon, että se jäi varmaan monen mieleen niin, että voi olla, että joku joskus myöhemmin kaivaa vanhat opit jostakin ja alkaa vielä virkata peittoa.

Hyvää viikonloppua kaikille! Kiva, että jaksatte lukea ajatuksiani, viime viikollahan tuli jo 20 000 sivun lukua täyteen. Se tuntuu ihan uskomattomalta määrältä!

24 kommenttia:

Rva Pioni kirjoitti...

Minusta on ihastuttava ajatus, että vielä vitoset saavat ja haluavat toteuttaa lapseuttaan,
ensin virkata ja sitten (salaa) leikkiä!
Lapsuus kun on nykyään niin lyhyt.
Sinä olet innostanut monia jutuillasi ja ajatuksillasi tänne.
Onnea, iloa ja intoa edelleen!

Auli kirjoitti...

Kiitos Rva Pioni! Vähän siltä tuntui että teimme jotain sääntöjen vastaista, kun oppilaat kysyivät, että SAANKO oikeesti ottaa kuvia kännykällä. Kamerankin käyttö on varmaan koulussa kiellettyä..

Saila kirjoitti...

Voi kun hienoja amigurumeja! Tuo etana varsinkin on vallan mainio. Ihanaa että oppilaat saivat ikuistaa kättensä töitä.

Sirpa kirjoitti...

Taitavia oppilaita sulla,kuka lie opettanut? :) Söpöjä otuksia kaikki tyynni,ja nuo tyynyt on upeita! Käsillä tekemisen tulevaisuus on taattu!

mustakissa kirjoitti...

Tulipa hienoja töitä! Kiva, että annat lasten nauttia tuotoksistaan, näin heistä varmasti tulee vielä käsityöstä nauttivia aikuisiakin:D

villaruusu kirjoitti...

Onnelliset lapset kun ovat saaneet sinut opettajakseen! Hienoja töitä, näkee että tekemisen riemua on löytynyt :)

Neferi kirjoitti...

Tekemisen riemu kyllä näkyy :).

Nykyään on tosi hienoa, että voi dokumentoida kätevästi käsityönsä.

Paula kirjoitti...

Ne klapputyynytki o hianoi. Semmosii vois itte tehd jossei jaks alottaa kokonaist peittoo. Hiano etana! Eiks siin ol yks kisuki? (Peessi jol o punane häntä?)

Auli kirjoitti...

Siinä on kolme kisua, mutta ne ovat kyllä vähän kuin hiiriäkin...

Riitta kirjoitti...

Ihania onnistumisen kokemuksia, niillä jaksaa pitkään, niin oppilaat kuin opettajatkin.

Så Vitt Jag Vet kirjoitti...

Vad fina virkningsarbeten dina elever gjort...
Jag har också två skolor... Och tycker att det är en stor rikedom..
Men sant ät det att jag börjar vara bland de äldsta...
Ha det bra!
Kraam
Sanne

Jaana kirjoitti...

Aivan ihania amigurumeja. Ja todella virkkauskin tuntuu mukavalle kun lapset saa työstää jotain ajankohtaista. Ja nuo tyynyt ovat tosi söpöjä.

Tintin kirjoitti...

Kerrassaan ihania töitä!
Eiköhän tässä tilanteessa kuvienkin ottaminen ollut enemmän kuin sallittua.

KristiinaS kirjoitti...

Noita pikkupöpöjä virkattiin viime lauantaina Suomalaisessa Kirjakaupassakin! Ja nyt lauantaina niistä puhutaan radiossa. Ne on nyt IN.

KristiinaS kirjoitti...

Yle Radio Suomi, klo 12.15 Okaruusunkuja ohjelmassa amigurumeista. Se on sellanen ohjelma missä on vähän sitä ja tätä pikkusen.

Auli kirjoitti...

Kiitos Kristiina selvennyksestä! Pitää kuunnella!

Heleena kirjoitti...

Ihania nämä ötökät! Olin syksyllä kurssilla ja yksi osallistuja oli 11 v poika, lopulta meistä tuotteliain ja omaperäisin <3

sinisukka kirjoitti...

Voi kun hienoja!!! Olet kyllä mahtava ope!! Kun annoit vielä kuvatakin :D Pakkohan se on sallia tuollaisessa tilanteessa!! Varmasti oppilat oppivat kavennukset sun muut paremmin tuollaisen tekemisen kautta! Nautin blogisi lukemisesta!!

Pirena kirjoitti...

Olet kyllä ihanneammatissa.
Sulla on tosiaan niin mielenkiintoinen blogi, ettei ihme että lukijoita siunaantuu.
Jatka vaan samaan malliin, niin äkkiä on sama lukema täynnä kuin mulla kohta. Itse olen kerännyt sitä kauemmin.

Anneli kirjoitti...

Apua, en ole kuullutkaan noista amigurumeista...
Hienoja ovat. Kiva, että lapset tekee noin kivoja käsitöitä :) Tulevia bloggaajia siellä kasvaa, kun saavat kuvata.

Lila kirjoitti...

Aivan ihania virkkauksia!
Minun blogissani olisi sinulle haaste:)

Pirjo kirjoitti...

Ihanan söpöjä nuo oppilaittesi tekemät amigurumit ja teit ihan oikein kun annoit kuvata, välillä pitää höllätä säännöistä =) Se on kyllä ihanaa kun näkee lasten innostuksen ja riemun..
Nimim. Itsekin koulussa töissä ollut =)

Matleena kirjoitti...

Hienoja töitä ovat oppilaasi tehneet! :) Uskon muuten, että amigurumin tai jonkun muun vastaava tekeminen innostaa lapsia oppimaan virkkaamisen saloja paljon paremmin kuin patalapun. Onhan se nyt paljon lähempänä omaa itseä kuin joku patalappu, josta ei itselle ole muuta iloa kuin korkeintaan antaa lahjaksi äidille tai mummolle. Ja kun vielä saivat luvan kuvatakin työnsä. ;)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Heh. Tutut sivuthan täältä löytyi. On vain kaksi viikkoa mennyt niin, etten ole ehtinyt netissä vierailla.