maanantai 21. maaliskuuta 2011

Muovikoreja Neferin malliin


Mukavan blogiystävän Neferin pitäisi saada Tiimarilta hyvistystä korien markkinoinnista, hän kun esitteli omiaan muutama päivä sitten blogissaan. Kommentoin hänelle silloin, että niin käteviä lankojen järjestelykoreja kuin olla saattaa. Lisäsin, vielä, että onneksi rakkaat lapseni eivät lue kommenttiani, koska hehän riemastuisivat tästä järjestelykori-ideasta, koska meidän huushollihan on täynnä koreja. (Mutta: huom. ei aikaisemmin näin värikkäitä. ) No, piti muutama Tiimari kierrellä ennenkuin löysin ja heti ostin neljä ja ne yhteensä maksoivat vain 12€, eihän paha hinta? No, nämähän voivat olla erinomaisia myös vaikka omenien keräämiseen syksyllä.


Yksi muovikori sai täytteekseen kaikki langat, joista alan tehdä isoäidinneliöitä. Koska niitä nyt virkataan jokapuolella Suomea ja kummassakin koulussani, päätin myös minä aloittaa virkkaamaan itselleni pientä kevyttä torkkupeittoa.Ajattelen, että olen ihan tarpeeksi osallistunut Novitan tempaukseen, koska olen osallistunut aktiivisesti monen peiton tekemiseen. Peiton suunnittelu vaan ei ole ihan yksinkertaista. Pitää kokeilla ja purkaa. Hiihtolomalla näin Päivin hillityn harmaan, mutta silti värikkään peiton, joka oli juuri sellainen sopivan kokoinen jalkojen päälle heitetäväksi.Pidän kovasti väreistä ja ajattelin heti, että virkkaan oikein värikkään peiton, joka sopii vihreään sohvaani. Tähän työhön en meinaa ostaa yhtäkään lankakerää.
Viime kesänä virkkasin paljon ja silloin jäin ihan koukkuun Elizabethin blogiin, joka on aivan ihanan värikylläisyydessään.Myös attic24 virkkausblogi on aivan upea. Laskeskelin Päivin opastuksen mukaan, että 7X7=49 tilkkua riittää. Teen tilkkuihin seitsemän kerrosta. Jos tekisi viisi päivässä niin siihen menisi kymmenen päivää. (Tälläiset laskelmat ja suunnitelmat: niin tyypillistä minua!) Vahinko vaan, että olen tälläisissä projekteissa kovin maaninen tyyppi ja vaarana on se, että poltan iteseni pian loppuun tai saan niveltulehduksen, niinkuin kerran kun virkkasin pyöreän maton! 

20 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Jep, noi On kivoja ja värikkäitä. Hypistelin niitä Tiimarissa mutta En ostanut, en. Mä olen just harventanut tavaramäärää kodissa niin on se nyt oltava vähän aikaa tiukkana ja pidättäydyttävä hankinnoista, vaikka olis noinkin nättejä ja tarpeellisia koreja.

Neferi kirjoitti...

Meillä ainakin yksi pääsee pyykkikoriksi ja tämä käy myös ostoskassiksi kesähelteillä :D. Kori on nimittäin niin taipuisa, että sitä voi kantaa noista kahvoista kuin kassia.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa kivoja koreja ja kuolaan noiden vihreiden lankojen vuoksi

Auli kirjoitti...

Voi jesses sentään Neferi, tuokin vielä:)!! Tällä hetkellä tuntuu, että korit ovat parasta mitä minulle on tapahtunut pitkään aikaa! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kiinni jäit kuitenkin kun menit sen tänne kirjoittamaan! Yhden korin voisit ottaa pyykkikoriksi. Olisi ehkä sellaiselle tarvetta... ;) ;)
-Anu

-maria- kirjoitti...

Minusta isoäidinneliöpeitot ovat "aina" olleet ikävän levottoman kirjavia - kunnes nyt! Siis tämä tyyli tehdä kaikkiin tilkkuihin ulommainen kerros samalla värillä rauhoittaa levotonta meininkiä kovasti, ja minäkin olen huomannut miettiväni tilkkupeiton virkkaamista. Ans kattoo ny...

anja kirjoitti...

Minäkin hiplasin noita koreja, mutta jätin ne vielä Tiimariin. Samanlaisia "ehjiä" on jo muutamia käytössä.

Nää isoäidin virkatut peittopalaset ovat kauniita ja nopeat virkata. Ostin virolaisen sängynpeiton näistä palasista ja kirpparilta koiralle myös oman villapeiton. Käytössä ovat mukavia molemmat.

Tintin kirjoitti...

Minäkin hipeltrlin noit koraja, mutta en sitten kuitnekaan ostanut. Meillä on ihan riittävästi koreja ja laatiokoita, mutta ei ne tavarat niissä pysy kuitenkaan.

Kaunis peitto on tulossa, mutta yritä pitää itsesi sen verran kurissa, ettei tule vammoja :-D

Mari kirjoitti...

Kivoja värejä olet peittoosi valinnut! Mullakin mummopeitto etenee, mutta hissukseen :)

Pirjo kirjoitti...

Miten minullakin tuli ensimmäisenä tuo lankakoriajatus mieleen kun näin noita tiimarin mainoksessa.. vielä en ole kuitenkaan lähtenyt niitä metsästämään mistään... Isoäidin neliöt on niin kivoja =)

tuike kirjoitti...

Mitä! Taas uutta aloittamassa! Tässä tulee jo huono omatunto.... Minäkin olen oppilailla virkkauttanut peittoja, kaikkia loppulankoja sai käyttää. Idea kuulosti oikein hyvältä ja neliöitä syntyi. Mutta sitten kun aloin sommitella niista peittoja niin kyllä pikkusen kaduin, kun en määrännyt jotain rajoja. Aikas värikästä, pikkusen oli vaikea sommitella...

Otahan iisisti, tenniskyynärpää virkkaamalla on ikävä vaiva. Kokemusta on ;-)

tuike kirjoitti...

Ai niin vielä, että kivat linkit ja muutenkin sulla on sivupalkissa kiinnostavia blogeja. Katsoin muutaman.

Sude kirjoitti...

Samoja sivuja ollaan näköjään plärätty ja ihastuttu :)

Auli kirjoitti...

Tuike, ihan samat ongelmat meilläkin. En rajoittanut yhtään mitä värejä saa ottaa. Kaksi peittoa vietiin jo rekkaan ja nyt on sekalaista seurakuntaa jäljellä, mistä ei tahdo tulla oikein kivaa kokonaisuutta, kun on sekä luonnonvärejä ja pastelleja ja pinkkiä sekaisin. Voi olla, että täytyy yrittää vielä tehdä yksi peitto ja vähän määrätä värejä. Onneksi sitä aikaa on syyskuuhun...

Sirpa kirjoitti...

Noi korit on kyllä ihania! Ja isoäidin neliöitä täälläkin.. :) Käyppäs kurkkaamassa mun peittoni :)

Pirena kirjoitti...

On niin keväistä, sekä langat että korit. Mun tilkkupeittoni on jäähyllä senaikaa, ennenkuin saan villatakin valmiiksi.

JaanaElina kirjoitti...

Upean väriset korit.

Pitää käydä kurkkaamassa tiimarissa.

Isoäidinneliöt on nyt suosiossa,kauniita ne onkin.

Mukavaa viikonjatkoa.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan pirteän värisiä koreja, melkein tekis mieli itsellekin käydä ostamassa! Langat vieläpä tarvis säilytyspaikan, joten olisi ihan syykin ostaa :) Taidanpa pyöräillä huomenna Tiimariin :)

Hyvää alkanutta viikkoa sinulle! :)

Lila kirjoitti...

On kyllä ihanan pirteitä koreja:) Ihailin noita jo Neferin blogissakin. Pitäisikö mennä Tiimariin? En taida uskaltaa, lähtisi mukaani kuitenkin;) Perhe ei ehkä osaisi arvostaa ostostani:D
Mukavaa tiistata sinulle:)

Taina kirjoitti...

Neferin kautta minäkin löysin blogisi:) Täällä on paljon kaikkea kivaa, jatkan tutkimista:D