torstai 10. maaliskuuta 2011

Purkkeja..taas...Olen jo aikaisemmin kirjoittanut hamstraajan taipumuksista. Siitä, että olen kova keräämään purkkeja. Niistä on jo aikaisemminkin ollut puhetta ja puhetta...
Nämä purkit olen ostanut puoli-ilmaiseksi Majakka- vanhaintavaran myymälästä Porista. Ne ovat englantilaisia Portmeirion- sarjan purkkeja. Nimi on Oranges and Lemons, suunnittelija Susan Williams-Ellis. Näissä on puukannet, joissa muovitiiviste. Niitä voisi käyttää vaikka marmelaadipurkkeina, jos käyttäisi marmelaadeja, minä en...Niinpä nämä ovat koriste-esineitä.
Tämän purkin ostin hiihtolomalla Helsingistä Arabian tehtaanmyymälästä. Tämä on Rörstrandin tuotantoa, nimi on Kulinara. Nimensä mukaan se sai heti veden kielelleni ja kuvittelin siinä jo kesäisen kurkkutillisalaatin tai ihanan syksyiden pikkelssin.. Siinä on muovitiivistetty kansi ja kannen allakin pieni hauska yksityiskohta: "den som spar han har"!  Tämä on ihan jääkaappipurkki ja tämän otan kyllä ihan käyttöpurkiksi.

14 kommenttia:

anja kirjoitti...

Kauniita purkkeja oletkin löytänyt! Arabia on uusinut purkkejaan "tomuloista" näihin kannellisiin, jotka ovat käyttökelpoisia ja vieläpä kauniitakin. Tämä "den som spar han har" -purnukka on tosi kiva.

Saila kirjoitti...

Aivan ihana tuo Rörstrandin löytö! Heititpä nyt houkutuksen seuraavalle Helsingin-reissulle :-)
Minäkin pidän Portmeirionista, heillä on ihanan runsaat kasviaiheet. Olen muuten käynyt ko. pikku kylässä Walesissa, missä on myös tehtaanmyymälä (ja muistaakseni ostin joitakin sekundalaatuisia lautasia, missähän nyt ovat?). Kylä on hullukurinen, mielikuvituksellinen ja värikäs yhden arkkitehdin unelma.

Marjut kirjoitti...

Ihania purkkeja! Tykkään myös kovasti purkeista, mutta tila on rajallinen, joten yritän hillitä taipumusta.

Neferi kirjoitti...

Koskaan ei ole liikaa hienoja purkkeja. Näissä koristeaiheet ovat mahtavia.

Matleena kirjoitti...

Kauniita purkkeja! :) Mutta tiedätkö, että hamsteritaipumuskin voi mennä ohi. Minulle on käynyt niin ja nykyisin minulle riittää kauniiden esineiden ihailu eikä yleensä tule halua saada sitä omaksi.

Auli kirjoitti...

Matleena, tiedän, tiedän ja olen mielstäni kehittynytkin tässä asiassa. Neljä vuotta sitten tyhjensimme ison talon puolessa vuodessa. Se oli lapsuudenkotimme 60-luvun alusta. Silloin päätin, että vähennän tavaroiden ostamista ja olen kyllä aika hyvin onnistunut just astioiden suhteen. Kirpputoreilla en käy enää, mutta joskus tulee sortumuksia niinkuin tämä kulinara. Aina yritän ajatella, että kannattaa hankkia vaan sellaista mikä vaikka kävis lapsillekin, etteivät joudu helisemään mun jälkeeni... onneksi meillä on aikalailla samanlainen maku! Ihanaa! Melkein viikonloppu!

Riitta kirjoitti...

Mulla on Oranges and lemons-sarjasta yksi teekuppi! Oletko sattunut näkemään niitä missään? Kuppi on sen verran vanha, että se ei ole konepesunkestävä, ja minä hölmöyksissäni olen pessyt sitä koneessa, niin että lasite on himmentynyt. Nyt olen viisastunut (ja käytän Muumi-mukeja) Purkit ovat tosi hienot.
Aivan ihanat kuvakollaasit!! Mitä kuvankäsittelyohjelmaa sä käytät?

Auli kirjoitti...

Saila, voisin kuvitellla, että tehdas voisi olla Walesissa. Minulla ei ole mitään muita sarjan astioita mutta joskus olen jossakin lehdessä niitä nähnyt..
Riitta, en ole nähnyt muita kuin nämä kirpputorilla. Voin kuvitella, että sarjan teekuppi on ihana. Minulla on Picasa, jota ihme kyllä olen hiukan oppinut käyttämään. Aina vähän tuurilla menee.. Näihin kuvakollaaseihin on tullut ihan himo ja nämä nyt olen oppinut. Pidän väreistä ja kuvaamisesta, näiden kanssa voi leikitellä ja leikkiä valokuvaajaa. Miesystäväkin on jo tehnyt traktorikollaaseja ihan omaksi ilokseen!

Tintin kirjoitti...

Ihana tuo Kulinara!
Tuota lausetta yksi ystäväni hoki viikon verran viime kesänä - portugaliksi :-)

Ja Matleenalle kiitokset rohkaisevista sanoistasi :-)

Taina kirjoitti...

Upea tuo Kulinara purkki,ihanakerrassaan:)

Pirjo kirjoitti...

Juu, ihania ovat nämä purkkisi.. Itse olen rajoitellut keräystä vain peltisiin ja tietyn värisiin.. Mutta silti niitä meinaa joka kirppisreissulla tarttua mukaan ja täytyy ihan miettiä hetki, että tarvitsenko tätä tosiaan? Tuo on myös hyvä mittari, että haluaako lapsille jättää perinnöksi kauheaa kasaa purkkeja ;)

Så Vitt Jag Vet kirjoitti...

Bra kommentar under locket ! Fina burkar du har.. Ha ett skönt veckoslut !
Kraam
Sanne

Mari kirjoitti...

Purkit, etenkin kauniit sellaiset, ei ole koskaan turhia :)
Itsekin haalin milloin minkäkinlaisia purkkeja kirppiksiltä, fiiliksen mukaan.

pikkudidi kirjoitti...

Viehättäviä purkkeja! Käyvät tosiaan niin käyttöön kuin koristeeksikin. Tuossa Rörstrandissa on muuten aika lailla samankaltaiset vihreän sävyt kuin siinä pöytäliinassanikin. :)