tiistai 1. maaliskuuta 2011

Kierrätyspupu

Täällä blogimaailmassa on tosi paljon Tilda-blogeja. Olen niitä katsellut, mutta silti tildaus ei oikein ole minun juttuni. Täytyy myöntää, että en ole tehnyt yhtäkään varsinaista Tilda-pehmoa.  Voi kuulostaa tekosyyltä, mutta usein en jaksa ommella kotona, kun työnteko on tosi paljon sitä ompelun ohjaamista. Mieluummin istun sohvalla ja kudon tai virkkaan. Oppilaani ovat sen sijaan tehneet paljon Tilda-kirjojen pehmoja. Esim. 6- luokkalainen Anna teki hiiren. Se on mielestäni upea kuudesluokkalaisen tekemäksi. Lauantaina olin katsomassa Burdan valmiskaavoja työasioissa ja silmääni osui kiva pehmoeläinten kaavoja sisältävä kaavapakkaus. Se oli vaatimustasoltaan "easy" niin, että ajattelin, että se voisi olla vähän helpompi kuin Tildat koulukäyttöön ja niinpä ostin sen. Tänään vielä suurensin kopiokoneella hiukan kaavoja ja leikkasin kouluun yhden mallipupun kappaleet. Kotona sitten tein vanhasta kulahtaneesta säästämästäni Marimekon taskumekosta pikkupupun. Hänestä tuli varsin herttainen. Täytyy kyllä sanoa, että Marimekon kankaat on laadukkaita, tämäkin on vuosikausia ollut käytössä ja kankaasta riittää vielä muutamaan pupuun.Vain häntä puuttuu... se tulee jälkitoimituksena!

15 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa söpönen pupu

Mari kirjoitti...

Kertakaikkisen hellyttävä otus! Taitaa olla uusi hitti koululaisillesi tiedossa :)

KristiinaS kirjoitti...

Ihan, ihana ja lutunen! Pusi pus, se haluu heti halittavaksi;)

Neferi kirjoitti...

Tästä tulee menestys :). Heti tuli mieleen, että mitähän aarteita taskuista löytyy.

Paula kirjoitti...

En ole kuullutkaan tuollaisista tildoista mutta pupu näyttää ihan sukulaissielulta!

Tintin kirjoitti...

Todella suloinen pupu :-)

-maria- kirjoitti...

No on soma pupu! Se on jo valmiiksi pehmeä, kun on kierrätyskangasta - ja sellaisiahan pehmoeläinten juuri kuuluukin olla! En muuten tiennytkään, että Burdalla on pehmoeläinkaavojakin, täytyy varmaan käydä joskus katselemassa.

Så Vitt Jag Vet kirjoitti...

Gullig kanin...Blev fin i Marimekkotyg..
Jag är nog Tilda fan. Böckerna är så fantastiskt vackert gjorda... Och tygerna har så fina färger...
Kraam
Sanne

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on ollut noita takkeja ainakin kolme raskausaikoina. Yksi on vielä käytössä, mutta kaksi mahan kohdalta kulunutta on jossain? Hyvä käyttö ja 'suomalaisempia' kuin tildat.
- Päivi

Anonyymi kirjoitti...

Suloinen pupu!<3

Auli kirjoitti...

Kiitos kommenteista ja kehuista! Pupu saa tänään uusvanhat mustat nappisilmät ja vaaleanpunaisen hännän. Itse asiassa Pupu lähteekin jo huomenna Helsinkiin hellittäväksi ja ainakin yksi uusi pupu on jo tilauksessa, kun mekkoja on vielä jäjellä n.1,50! Päivi, voi olla, että jompikumpi mekko on sinun vanhasi, mammalasta kun ovat peräisin. Äidillähän niitä oli melkein aina yksi käytössä, vaikkei ihan viimeaikoina. Voi siis olla , että toinenkin menee Hesaan..:)! Tervetuloa uudet lukijat Seijasisko, Maaki ja Xanthia

Risusydämen Marja kirjoitti...

Voin vain kuvitella, miten innoissaan oppilaasi ovat tuosta pupusta :)
Marimekon kankaat ovat todellakin kestäviä, minullakin on vielä aitoja 70-luvun verhoja odottamassa uusiokäyttöä.
Kyllä niihin Tildoihinkin hurahtaa, yhden syksyn olin kansalaisopistollakin niitä tekemässä...nyt on taas ollut muita harrastuksia, että ovat tildat jääneet vähän sivuun. Ne ovat kuitenkin sellaisia lapsellisen hyväntuulisia ;)

sinisukka kirjoitti...

Voihan duudelis!! Kerrassaan hurrrmaava!! Miten hyvin tuo aina himoitsemani iloinen takki sopiikaan tuohon!! Ja nuo "pepputaskut"!! Mukavamman näköinen minusta kuin ns. aidot tildat :D

Sude kirjoitti...

Hauska pupu ja nuo taskut on yliveto. Niihin on hyvä piilotella aarteita, joita pupu sitten vartioi :)

JaanaElina kirjoitti...

Onpas hän herttainen.