lauantai 19. maaliskuuta 2011

Aitoja ja alkuperäisiä

Tyttäreni ovat perineet isänsä äidiltä ihania astioita. Useimmat näistä esineistä ovat sijoitttetuna kotiini, koska tytöillä ei ole vielä lopullista omaa kotia. Toini-mummulla oli ihan varmaan käyttämättömiä Kastehelmi jälkiruokakulhoja alkuperäiseesä pakkauksessaan. Niitä on kuusi kappaletta. Ne ovat turkoosin värisiä. Näitähän valmistetaan taas. Mutta nämä ovat aitoja ja alkuperäisiä, suoraan 70- luvulta, oletan...

Kopiteltiin Paula-siskon kanssa tällä ja se muutti väriä!

13 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Mahtaako muuten nyt olla tuotannossa juuri tämänväristä, turkoosia? Viimeksi kun katselin näitä, oli kirkasta ja omenanvihreää.

Neferi kirjoitti...

Minä olen aina tykännyt tästä kastehelmilasista. Ja joskus 70-luvulla olikin jotain ostettuna, mutta ne ovat menneet rikki käytössä...

Risusydämen Marja kirjoitti...

Kauniita kulhoja, meilläkin oli noita lapsuudenkodissani... mihin lienevät hävinneet jo?
Viime jouluksi mieheni sai jostain liikelahjaksi kirkkaan Kastehelmi kakkuvadin. Kaunis ja siro on sekin :)
Kivaa viikonloppua sinulle; meillä sataa räntää....

Lila kirjoitti...

Minäkin muistan näitä kastehelmiä omasta lapsuudestani:) Ihania ovat! Ja äitini tuntien, niitä hänellä jossain jemmassa on:)

Auli kirjoitti...

Paula, minun mielestäni näitä valmistettaan nyt turkoosinakin ja olisi mielenkiintoista tietää onko se uusi turkoosi samaa väriä kuin tämä vanha turkoosi. Jollakin tavalla oletan, että uusi on vähän vaaleampi. Kaunis sekin. Vanhat astiat kyllä tuntuvat kaikissa aina kirvoittavan muistoja! Se on jotenkin kivaa. Hyvää viikonloppua kaikille! Marja, täällä 50 km pohjoisempanakin on satanut yöllä, nyt ei enää. Sanoin just, että tähän kevääseen kyllä sopii se "Kevät keikkuen tulevi"-sanonta. Koskaan ei tiedä mitä seuraavana päivänä tapahtuu..

Sude kirjoitti...

Jopas ovat hienoja.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Minälin muistan, että kotonani oli noita astioita.

Saila kirjoitti...

Ihana tuo auringonkeltainen ja oranssi tunnustus! Ja hienot astiat, värit ovat niin tärkeitä. Höh, toistan itseäni, tämän sanoin jo edellisessä kommentissani! No ilmeisesti ne todella ovat tärkeitä.

Mari kirjoitti...

Kastehelmi kuuluu minullakin suosikkeihin. Itselläni on sitä vaan kirkkaana, mutta tuo turkoosi näyttää niin hyvältä!

mustakissa kirjoitti...

Ihania ovat. Minustakin uusi kastehelmen väri on vaaleampi kuin vanhoissa. Ja pakkauksen kulmasta päätellen sanoisin, että Toini-mummun omat ovat 70-luvulta.

seijastiina kirjoitti...

Meilläkin oli noita, kun olin lapsi, miten sitä ei silloin äiti ressu osannut arvostaa, minä ihan kuumana kaikkeen vanhaan, kuten näihin kastehelmi astioihin, ja Arabiaan ♥
Kaunis tuo oranssi tunnustus, kiva kun muokkasittte, minun pitäs omani hakea :D

Ai niin ja onnittelut tunnustuksesta :)

anja kirjoitti...

Minä olen aina tykännyt näistä Kastehelmistä. Keräilin niitä kirppikseltä ja annoin ne sitten pikkuminiälle käyttöön. Niissä on kuin sadepisaroita, sopivat kattaukseen ilossa ja surussa. Kauniita ovat nämä vanhat turkoosit.

pikkudidi kirjoitti...

Todella nätit nuo turkoosit! Itse olin ihan viittä vaille ostamassa alesta vaaleanvihreitä samanlaisia, mutta totesin että ei me oikeasti tarvita enää yhtään lisää jälkiruokakippoja.