sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Tiskirättejä


 Jos täällä netissä pyörii neuleblogeja tutkimassa ei voi välttyä törmäämästä neulottuihin tai virkattuihin keittiöliinoihin. Ne jakavat mielipiteitä. Itse en koskaan pidä mitään tiskirättejä kertakäyttöisinä, vaan pesen kyllä kaikki Chifonetit ymt pesukoneessa tiuhaan. Ne kestävät kyllä tosi kauan.No, joka tapauksessa minäkin neuloin eilen illalla muutaman tiskikukan. Tintin ohje tiskikukkaan oli selkeä ja kiva. Niitä voisi neulo enemmänkin. Nämä on neulottu Novitan Bambu-langasta.


Viime kesänä virkkasin jonkun kesälehden ohjeen mukaan tälläisiä liinoja. Ne ovat tosi kauniita, mutta kuivuvat turhan hitaasti. Siksi onkin nyt mielenkiintoista testata mitä eroa on neuleen ja virkkauksen kuivumisellä. Voisin kuvitella, että tiskikukka on tässä suhteessa huomattavasti ilmavampi, kuin näiden liinojen seitsemän pylvään ryhmät.

10 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Virkatut näyttää minusta nätemmiltä kuin kudotut. Mut kiva idea joka tapauksessa.

Tintin kirjoitti...

Kauniit kukat!
Hauska kuulla, että ohjeesta on ollut iloa :-)

Kävisivätkö nuo virkatut pannunalusiksi tai patalapuiksi? Ovat niin kauniita, että ansaitsevat tulla käyttöön.

Heleena kirjoitti...

Hienoja molemmat! Mun piti käydä katsomassa omia tiskiliinojani,kun muistin että näyttää hiukan erilaiselta tämä kudottu. Sain tästä vinkin tehdä ystävälle tiskiliinan, siis toimeen...

Mari kirjoitti...

Hauska yhteensattuma; etsin juuri ohjetta bambulankaiselle tiskirätille! Nuo on niin kivan näköisiä, että taidanpa minäkin poiketa Tintin blogissa :)

Neferi kirjoitti...

Kivan näköisiä kaikki.

Meikä on tehnyt värillisestä pellavalangasta pikkuliinojen malleilla tiskirättejä, ovat kivan näköisiä ja kuivuvat äkkiä, kun ovat reikäisiä. Pellava lisäksi toimii tahranpoistossa loistavasti ja imee paljon kosteutta. Ja välillä tietysti pesukoneeseen pyörimään.

Matleena kirjoitti...

Minäkin tykkään tuosta Tintin tiskikukan mallista ja muodosta! :) Viime aikoina olen tehnyt pellavalankaisia, niistä tulee jotenkin jämäkämpiä kuin bambuisista tai puuvillaisista. Pari vuotta meillä on käytetty pelkästään itsetehtyjä, niin kotona, mökilla kuin auntovaunullakin. On neulottuja ja virkattuja ja kaikki kuivuvat hyvin, kun kuivauskaapin lautastelineeseen laittaa pari koukkua ja rätti sitten niihin roikkumaan. ;)

Irma kirjoitti...

Tulin vastavierailulle :)
Kiitos vierailusta kommentin kera!
Mukavaa löytää lisää käsityöblogeja, sinulla onkin täällä paljon kauniita käsitöitä. Täytyy paremmalla aikaa tulla tutkailemaan tarkemmin.
Minäkin olen tehnyt tuolla Tintin ohjeella tiskirättejä puuvilla- ja bambulangasta. Seuraavaksi voisi kokeilla tuota pellavalankaa niin näkee onko materiaaleilla eroja.
Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

Pirena kirjoitti...

Nättejä nuo rätit, itse en olekaan vielä tuolla mallilla tehnyt. Täytyykin hakea vintiltä niitä vanhoja pellavalankoja (joita Angorinan kanssa saatiin yhtenä kesänä) ja neuloa niistä.

Saila kirjoitti...

Nuo ovat tosi kauniita, varsinkin tykkään alimman kuvan kaksivärisistä. Niissä o tunnelma kohdillaan ;-) Ja edellisen kirjoituksen kilpikonna on aivan suloinen! Näistä tulee hyvälle tuulelle.

Auli kirjoitti...

Tiskirätit tuli jo testattua! Ihan hyvin tuntuivat toimivan ja väittäisin, että paremmin kuin ne virkatut. Kiitokset vielä Tintille hyvästä ohjeesta. Löysin 30 vuotta vanhaa ramilankaa, pitää siitä kokeilla, on vähän pellavan tuntuista. Irma, tervetuloa ja ilmeisesti viihdyit kun liityit lukijaksi, kiitos!
Pirena, minä kans ajattelin, että olisi tarvinnut tehdä kissalle joku haalarin tyylinen. Meillä taas mikään aikaisempi kissa ei ole ollut yhtä aktiivinen haavojen nuolemisen kanssa kuin tämä Nekku. Rosvolla vaan laastari puoliksi repsotti ja hän vaan tyytyväisenä käppäili, hän on sellainen kiltti kisu, Nekku taas kovin voimakastahtoinen.