tiistai 22. helmikuuta 2011

Maakuntamatkailua


Meillä oli eilen J.n kanssa yhteinen shoppailumatkailupäivä halki Satakunnan aina Hämeeseen, Forssaan. Matka alkoi huonoissa merkeissä, minkä olisimme kyllä voineet välttää, jos olisimme tehneet etukäteisselvityksiä. Ensin poikkesimme Kokemäelle Sini-tehtaan tehtaanmyymälään: se oli kiinni. Siitä sitten jatkoimme kohti Humppilaa ja ei voinut välttää ajatusta Satakunnan laulun sanoista:

                           "Kauas missä katse kantaa
                           yli peltojen,
                           missä kaartaa taivon rantaa
                           salo sininen...."

Kaikkialla vaan peltoa, peltoa....
Seuraava ostospaikka oli Tilkkutex Humppilassa: sekin kiinni. Tämä tietokin kyllä luki ihan selvästi nettisivuilla, jos olisin vain vaivautunut vilkaisemaan. Se harmitti, siellä kun on kaikkea niin kivaa käsityömateriaalia.

No onneksi sitten Humppilassa shoppailimme mielenkiintoisia ostoksia: esimerkiksi moottorisahaöljyä, kirvesmiehenkyniä ja kahdet työhaalarit...


Forssassa sitten pääsin lempipaikkaani, Finlaysonin tehtaanmyymälään, mikä on kyllä loistopaikka. Porissakin oli aikaisemmin samainen tehtaanmyymälä, tavallaan siis tuttu paikka. Olen kyllä niin katkera kun sitä myymälää ei ole enää Porissa! Siellä tein ihanan lapsellisia ostoksia tosi edullisesti.Kahden ja puolen metrin pala ihanaa pingviinikangasta 3,75€, muumipussilakanat 13€ kipale. Paluumatkalla sitten poikkesimme vielä ostamaan menomatkalla Iittalan tehtaanmyymälässä mieltä vaivaamaan jääneet Jars-lasipurkit. No, sellaista kulutusjuhlaa taas tuli vietettyä.
 Matkalla kudoin ekologista tiskirättiä, hm.... vähän ristiriitaista? No, vähän voin lievittää omaatuntoani sillä, että mitään en näistä pidä itselläni, vaan ne menevät henkilöille, joilla kulutusjuhla ja kodin kokoaminen on vielä alkutaipaleella. No, ehkä sen pingviinikankaan pidän, kun se on niin söpö!

Tänään matka jatkuu. Veturinkuljettajan tyttärenä VR: ään kohdistetuista kaikista moitteista huolimatta, junalla Helsinkiin, opiskelukaupunkiin, missä vietän aikaa tyttäreni ja kahden kivan siskoni kanssa

Sieltä palaan vasta perjantaina, hyvää viikon jatkoa siis !

4 kommenttia:

Neferi kirjoitti...

:D, moottorisahaöljyn shoppaus kuulostaa melko romanttiselta....:).

Tosi kivoja kankaita.

Heleena kirjoitti...

Leppoisaa lomaa ja hauskoja löytöjä!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana toi pingviinikangas! :) Niin kumpi noista muumilakanoista oli mulle?

Anu

pikkudidi kirjoitti...

En malttaisi minäkään luopua tuosta pingviinikankaasta. Ihana! :)