torstai 10. helmikuuta 2011

Nukkekodin kalusteita eri vuosikymmeniltä

Tänään penkoessani yhtä kaappia löysin laatikon, jossa oli vanhoja nukkekodin kalusteita. Aikaisemminkin olen kirjoittanut kerran tekstin, joka koski nukkekotia, jonka olen perinyt lapsuudenkodistani. Silloin siskojeni kommenteissa oli puhetta niistä kalusteista ja tänään ne tupsahtivat yhdestä laatikosta. Tämä metallinen tiskipöytä oli se Paulan klohmoksi sanoma vähän turhan iso Haaparaannasta 60-luvulla ostettu. Nyt sitä on jo ruoste raiskannut, eli ties missä on pyörinyt. Ihme, että on tallella. Se edustaa sen aikakauden leluja; se on metallia ja kestävä. Huomioikaa merkki: Elecktnic. Made in Japan.

Sen uunin luukkukin aukeaa vielä.En tiedä sitten onko uunin viereinen kaappijääkaappi, se ei aukea. Tämä voidaan siis laskea olevan nykyisten mökkien hella-jääkaappi-tiskipöytäyhdistelmien prototyyppi!
No niin. Sitten siirrymme 70-luvulle. Nyt on jo elintaso noussut ja nukkekotiin on tehty keittiöremontti.Nyt on jo kaappirivistöa kolminkertainen määrä edelliseen ja materiaali on muuttunut muoviksi. Tällä on varmaan pikkusiskomme Anna leikkinyt kavereineen ,koska vaikuttaa vähän rähjäiseltä.
Jääkaappi on merkkiä Modella ja edelleen kaikki saranat tallella.
Tästä kuvasta tulee mieleeni yksi vuokrasunto johon muutin 80-luvun alussa ja jonka keittiö oli niin kauhea, että ensimmäiseksi piti kaikki vuorata kirjavalla hyllypaperilla!
Nyt siirrymme saniteettipuolella. Ulkohuussista on siirretty  sisävessaan. Nukkekodissamme oli vain neljä huonetta ja sitten kun tuli tämä vessa taloon tehtiin laajennus: vessan virkaa teki puinen pieni laatikko talon kyljessä.
Nukkekotiin on hommattu myös design-huonekaluja. Tämä olisi tälläkin hetkelllä erittäin trendikäs monessa huushollissa.
Tämä nyt ei oikein kuulu sarjaan mutta on pakko esitellä. Tämä on sitten 70-lukulainen muovikuusi. Tässä kodissa on ilmeisesti elänyt moderni perhe.

6 kommenttia:

AnniKainen kirjoitti...

Vastavierailulle tulin ja täältähän löytyikin mukava blogi! Ai miten nostalgisia nukkekodin kalusteita. Käyppäs meillä kurkkaamassa lelut tunnisteesta minun nukkekoti postausta. Ihan huvitti kun on niin samanoloiset keittiönkalusteet :)

Neferi kirjoitti...

Todella kivoja esineitä ♥.

pikkudidi kirjoitti...

Tuo vaaleanpunainen uunisysteemi on kolhuineen todella sympaattinen. Harmi kun nykyään kaikki tehdään muovista.

sinisukka kirjoitti...

Miten hurmaavia!! Mulle on periytynyt joitakin samantyylisiä. Oma nukkekotini oli isän tekemä, mutta joka suureksi surukseni on kadonnut... Nyt tallennan serkun- ja veljenlasten nukkekotikamaa, niistä osa myös 80-luvulta! Ihana nojatuoli :D

Anonyymi kirjoitti...

Tosi ihania kalusteita teillä lapsuudessa ollut ja vielä noin hyvin säilyneitä.
Itselläni oli tulitikkurasioista ja jogurttipurkeista tehtyjä kalusteita pahvisessa nukkekodissa. Keittiössä oli ostokalusteet, vihreää kovaa muovia.

Marika kirjoitti...

Voi miten suloisia pikku huonekaluja! Tuo uunikokonaisuus on kyllä uskomattoman nätti ja ihanasti siinä näkyy aika :)