maanantai 11. lokakuuta 2010

Nukkekotiblogi

Olen tutustunut nettien lukuisiin nukekotiblogeihin. Ne ovat upeita. Minulla ei vaan kestäisi hermot niiden pienten juttujen kanssa vaikka olenkin kätevä käsistäni. Minunkin lapsillani on nukkekoti.Sen minä ja siskoni olemme saaneet vanhemmiltamme lahjaksi 60 luvun alussa. Se on isämme vanerista tekemä ja äitimme tapetoima ja sisustama.Se lankesi etukäteisperinnöksi meille, koska meillä oli eniten tyttöjä sisarusten perheistä. Nukkekoti vaan on niin sanottuna huonossa hapessa. Vaikkei ihan heti uskoisi se siivottiin viime kesänä. Se on varmaan viimeiset viisitoista vuotta ollut vaatehuoneen ylähyllyllä täynnä lasten vanhoja kirjoja. Viime kesäloman ensimmäiset lomapäivät käytin vaatehuoneen siivoamiseen. Se koko vaatehuone kun oli hyrskyn myrskyn ja suorastaan piikki lihassani. Niinpä otin kaikki kamat pois ja kierrätin turhat rojut minkä minnekin ja siitä tuli siisti vaatehuone. Nukkekotikin pestiin ja kirjat saivat uuden säilytyspaikan. Kissani joka innokkaasti auttoi siivoamisessa kurkki minua välillä vaatehuoneen ylähyllyltä nukkekodin yläkerroksesta... Kissa sai huutia ja Mamman ostamat Euro-marketin leimakeräysnuket (koko sarja!) saivat nukkekodista uuden sijoituspaikan. Varmaan nukkekotien ja hienojen antiikkijäljitelmänukkejen ystävät kauhistuisivat moista.No tämäkin pitää paljastaa (ennen asianosaisen henkilön kommentointia): meinasin myydä nuket kirpputorilla mutta rakas tyttäreni torpedoi suunnitelmani: "Mamma on ne mulle ostanut!. No, tiedoksi vaan : täällä ne odottavat parempaa sijoituspaikkaa!

6 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Onneksi ehdin estää aikeesi myydä ne!

Anonyymi kirjoitti...

Onko niit vanhoi kalusteit yhtää ennää jäljel? Nukkekoris oli sininen pirttikalustus ja keittiös muavine tiskipöytä ym. Wessakalusteitaki taisi ol, muistaakseni neki oli sinisii.

PS Lui äske Paula plokkii ja tullee tätä porrii heti...

Päivi

Auli kirjoitti...

On ne huonekalut tallella. Mielestäni aika hyvinkin vielä. Ne on pakattuna sinne nukkekodin seuraan vaatehuoneen hyllylle.Muistelinkin, että ostettiinko sinne jotain Haaparannasta?

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä miten teidän leikeissä oli, kun leikitte niin paljon ennen minua, mutta minun leikeissäni oli ainakin erillinen ulkovessa. Tämä puulaatikko on jotenkin johkaantunut meille ja siellä oli mielestäni vessanpönttö ja muut kylpyhuoneen kalusteet. Just tänä kesänä niitä katselin. Nyt en niitä löydä, kun Late on ne siivonnut jonnekin. Oliko teidän nukeilla pönttöä ollenkaan, vaan onko vessahommat uudempia leluja?

Auli kirjoitti...

Joo. oli vessanpönttö muistaakseni mutta oliko se jonkun huoneen nurkassa vaan. Aika ankeeta. Se puinen ulkovessa on varmaan tullut jossakin remontti- ja laajennusvaiheessa kun mökin asujien elintaso on noussut..

Paula Eskola kirjoitti...

Heippa. Ny määki luji tätä täält Santoriinilt huaneeni parekkeelt. Mää muista se tiskipöydä, jonka mää ole saanu Haaparannast tuliaisks. Se oli semmone vaaleepunane ja jottai peltii taik metallii mu muistoni mukkaa. Se oli minul jo enne sitä nukkekottii, mäi sai se miälestäni jo Yyteris asuttais. Mum miälestäni se oli liika iso sihe nukkekottii, vähä niinko suhteeton. Olisko sin sit ostettu joku sopivampi, muavine? Määki muista se sinise ja kirjava pirttikalusto mut en kyl kovi hyvi. Must tuntuu et mää oli jo yli-ikäne sihe nukkekottii silloko me se saatii, enkä mää oikee koskaa siäl leikkiny, en ainaka tosissani.