keskiviikko 17. elokuuta 2011

Emalilöytö

Eilen minua ilahdutti uusin metallikeräyslöytö, jonka sain omakseni. Kaksi kauniin valkoista emalikattilaa oli löytynyt metallikeräyslatikosta. Isompi (15 l :n ? ) oli aivan virheetön muutamaa pikku pilkkua lukuunottamatta. Siinä on jopa kansi. Itse asiassa minulla on nyt ihan samanlaiset punainen ja valkoinen kansineen. Ilmeisesti kaikki ihmiset eivät ole tietoisia miten kovissa hinnoissa emalikattilat on kirpputoreilla.  
 Tämän kesäkuisen samaisesta metallikeräyslaatikosta löytyneen Sarpanevan padan olenkin jo aikaisemmin esitellyt.  Mukavaa, että minulla on sen verran pitkä mies, että pystyy näitä aarteita minulle kaivamaan, itse tuskin ylettyisin!

19 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Eläköön pitkät miehet! :-D Todella upea löytö. Ja kansikin vielä, ja hyvässä kunnossa!

Pirjo kirjoitti...

Upeeta, että kävitte pelastamassa nuo hienot kattilat! :)

Peppi kirjoitti...

Siiis apua, miten JOKU voi heittää tuommosia aarteita metallinkeräykseen?!?!?! Ehkä miun pitääkin alkaa koluamaan kierrätysastioita, kun olen kirpparikiellossa.

Zelda kirjoitti...

Kyllä oletkin upeat löydöt tehnyt:)

Paula kirjoitti...

Hienoja! Olen ihmetellyt, kun Särällä ei ole lainkaan vanhoja emali- eikä alumiinikattiloita, vaikka kaikkea muuta mahdollista tavaraa on säilytetty sukupolvien ajan. Yhden ison valkoisen emalikattilan kannen olen löytänyt, mutta vain kannen.

Riitta Sinikka kirjoitti...

Mahtavat löydöt, onnea!terveisin romulyyli-riitta.

Anonyymi kirjoitti...

No onpas hieno löytö! Nyt kattilat pääsi talouteen jossa ymmärretään kauniin ja hyvän päälle

Sirpa kirjoitti...

Nuo vanhat emalikattilat ovat ihania! Hieno löytäjä Sinun miehesi! :)

Päivi kirjoitti...

J. on sun aarre!

Paula Kristiina kirjoitti...

Hyvä löytö! Minäkin aina kyttään just jotain tuollaisia romulavoilta jos olen mukana. Ja miehelle olen sanonut, että ottaa talteen jos löytää:D

Ilona H kirjoitti...

No kyllä oli yllättävä löytö! Itse maksoin tuollaisesta emalikattilasta 25 € kirpparilla. Valkoinen on erityisen kaunis!

Ihalaiska kirjoitti...

Vautsi mikä löytö!

Lila kirjoitti...

Ihana aarre löytö :)

Jaana kirjoitti...

Niin aatelkaa meitä on joka junaan. Minäkin ihmettelen mitä kaikkea ihmiset vie roskiin. Olisiko se niin suuri vaiva lahjoittaa jollekin kirpparille. Todella hyvän löydön olet tehnyt. Itselläni kaksi vihertävää 15l emalikattilaa.

Tintti kirjoitti...

Roskiksista löytyy mielenkiintoisia tavaroita.
Minä vaan olen niin onnettoman lyhyt, että varmaan tipahtaisin itse keräysastiaan, jos joutuisin pohjalta kurottelemaan.
Nuo ovat vaan niin kauniita.

Milukka kirjoitti...

Upeita kirppislöytöjä! Miekin tykkään emaliastioista, varsinkin ne -70-luvun retrohenkiset on aivan ihania:) Sarpanevan pata on ihan aarre!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Oi miten upeat. Uskomatonta, että joku heittää tuollaisen aarteen pois... vaan sehän on meidän onni.

Neferi kirjoitti...

Hienot aarteet, osaava etsivä löytää :)

ellu kirjoitti...

Onneksi omistan pitkän miehen, että jos eteen tuollaisia sattuu. =DD))
Ei uskoisi, mitä pois heitetään. Mutta totuushan on , että mikä toiselle on romua, on toiselle aarre. Itse niin tykkään tuollaisista aarteista.