lauantai 20. elokuuta 2011

Lauantaina Raumalla

 Lähdimme tänään aamulla ystäväni Katrin kanssa "etelänmatkalle" Raumalle. Päävisiittikohteet olivat Lumo-luomupuoti ja Jätti-Rätti.

 Rauman reissu on vähän kuin pieni ulkomaanmatka, niin erilainen kaupunki se on kuin Pori. Kadut ovat kapeita, kapein on Kitukränn. Silti on kiva, että kaupungin keskusta on elävä ja kaupat sijaitsevat vanhoissa puutaloissa. Ei ihme, että Vanha Rauma on Unescon maailmanperintökohde.
Luomukauppa Lumo oli vallan ihastuttava tuttavuus.  Ostin sieltä tuliaiseksi juustoa, risottoa ja pippurikermakastiketta.Itse en ole mikään luomufanaatikko, mutta tämänkesäisen ruokaremontin myötä voisin olla sitäkin, jos tälläinen luomukauppa olisi lähempänä. Siellä kun myös silmä lepäsi ja esineiden esillepano on mitä hienoin. Melko uudessa Anna-lehdessä oli muuten juttu Lumo-luomukaupasta ja - kahvilasta, jossa vielä ennen kotiin lähtöä poikkesimme.
Myös Jätti-Rätin puuvillalankavalikoimat saivat minut vähän samanlaisiin fiiliksiin: miks ei meillä Porissa ole tätä kauppaa. Melkein kaikki kankaat reilusti alle 10€metri ja tämä kasa lankaa vajaa 13€.  Kyllä noista taas virkkailee.

17 kommenttia:

Rva Pioni kirjoitti...

Ihanat! Lumo-kaupan kaltainen on meillä Lempi ja maitokauppa Armas. Pikkukaupan esteettinen esillepano on minusta kiva asia markettien jälkeen. Tuo lankakasa taatusti virkkuuttaa.

Kardemumma kirjoitti...

Siinäpä se, olisivat lähempänä. Edulliset kaupat olisivat kivoja.

Risusydämen Marja kirjoitti...

Tuo lumo on kyllä niin ihana puoti ♥
Saavutti heti alusta alkaen suuren suosion, vaikka täällä Raumalla yleensä suhtaudutaan epäluuloisesti ja varauksellisesti kaikkeen uuteen ;))
JättäRätti onkin jo vanha tuttavuus, edullisia kankaita löytyy joka lähtöön..
Kiva, että viihdyitte meillä Raumalla, naapurin flikat:D

Teuvo Vehkalahti kirjoitti...

Hieno matkakertomus. Suunnitelmissa on ollut Raumalla käynti, mutta vielä ei ole saatu makaa aikaiseksi.

Teuvo Noormarkusta

Riitta Sinikka kirjoitti...

En ole käynyt aikoihin Raumalla, ehkäpä menen..kiva paikka!

Sara kirjoitti...

Voi kun näyttää kivala! Hyviä kuvia, tulee oikein hinku pujahtaa niihinn "sisälle". Taidanpa tehdä syysretken Raumalle lähitulevaisuudessa.
Muuten, millaisen ruokaremontinolet tehnyt, ymmärsinkö oikein, että se on ollut tehokas?
Nimim. Jotain tarttis tehrä.

Pirjo kirjoitti...

Tuollaisia uusia kauppoja on kiva löytää ja uskon, että Rauma on kaunis kaupunki vaikka en olekaan siellä ikuisuuteen käynyt, tuskin on paljon muuttunut :)

Ihalaiska kirjoitti...

Oli varmaan ihana 'etelänmatka'. Noissa puodeissa pitää kyllä piipahtaa, sitten syksymmällä kun Raumalle pääsen. Kiitti vinkeistä!

Anonyymi kirjoitti...

HEI!
Kauniit kuvat ja erityisen mukavaa, että "törmättiin"!!!! :) Minäkin olen hannkkinut "varastoon"puuvillalankoja kyseisetä kaupasta. Paras kangaskauppa Raumalla :)

Muistutatko minua NIISTÄ mistä puhuttiin...

Johanna

Neferi kirjoitti...

Tuollaiset matkat ovat ihan parasta =)

Auli kirjoitti...

Johanna, se on "Attic24", toinen "Elizabet cat"mun "Näitä luen" listassa.
Oli kiva nähdä!

Sarppu kirjoitti...

Vanha Rauma on kyllä minun ehdottomia suosikkejani, niitä paikkoja että pitää kerran kesässä käydä. Paljon nähtävää ja pieniä putiikkeja ja tarjonta erilaista kuin Porissa.

Lila kirjoitti...

Pitäisikin joskus lähteä käymään Raumalla, joskus lapsena kävimme luokkaretkellä, mutta eipä juuri muistoja käynnistä ole... Kaunis kaupunki!

Villanne kirjoitti...

Vanha Rauma on kaunis paikka, muutaman kerran olen siellä käynyt. Samaisesta kyltistä olen ottanut kuvan minäkin :)

Auli kirjoitti...

Suosittelen kyllä Rauman visiittiä kaikille! Ruokaremotti on vähähiilihydraattista, muttei silti mitään varsinaista karppaamista. Toiminut, tänään -9,5kg, toukokuun alusta

sinisukka kirjoitti...

Rauma on vielä kokematta... "vanhoista" kaupungeista melkein muut on nähtykin... ehkä ens kesänä... Onnea ruokaremonttilaiselle :D

Aava kirjoitti...

Löysin tänne muutaman mutkan kautta ja jäin selailemaan. Jo tuumin, lähtisinkö Kevätretkelle Rauman vanhaan kaupunkiin :) Suloisia kissoja teillä.