lauantai 27. elokuuta 2011

Pieniä aurinkoja

Ihana kimppu auringonkukkia piristää minua tänään. Siivonnutkin olen, ainakin hiukan... Mahtava helleaalto hellii meitä lämmöllään. 
 Varmaan monessa porilaisessa kodissa on viime viikkoina saatu nauttia näistä kauniista pikkuauringoista. Minä myös työpaikallani.
 Aamulla lähdin veitsellä varustautuneena seikkailemaan aurinkokukkapellolle. Tuli melkein viidakkomainen olo.  Porin kaupunki on ilahduttanut asukkaitaan näillä mukavilla aurinkokukkapelloilla, joita on ripoteltu ympäri kaupunkia. Kiitoksia vaan, kimppu lämmitti mieltä ja kaunistaa kotia tänä viikonloppuna, jolloin myös vietetään kesän päättäjäisiä, venetsialaisia ulkolyhdyin ja -valoin.

14 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Upeita nämä pikkuauringot! Ja hieno idea, että niitä saa poimia tuosta itselleen kimpun. Niitähän kuuluu ja näkyy olevan aina jossakin, joissakin paikoissa kerätään vapaaehtoista pientä maksua.

aikatherine kirjoitti...

hyvä kun muistutit, pitääkin lähteä poimimaan auringonkukkia

Neferi kirjoitti...

Juupajuu, aurinkoinen hellesää sopii kuviin hyvin :)

Askartelin itte kirjoitti...

Oi, tuo onkin kiva idea, että saa kimpun poimia kukkasia. Ei varmaan, oikein monessa poikassa ole näin. Lämmintä on ollut meilläkin +20 ja kosteaa. Mukavaa viikonloppua:)

Paula Kristiina kirjoitti...

Hienosti olet kuvannut tuon auringonkukka meren! Minäkin sain noita Riitalta. Laitoin ne ulos rappustenviereen kun pakkavat varistamaan kovasti. Mukavaa venetsialais iltaa:D

amuk kirjoitti...

Ihania . Auringonkukka on aina ollut lempikukkiani ja olenkin joskus muutama vuosi sitten käynyt Turun Ruissalossa kanssa pomimassa niitä. Nyt en tiedä onko siellä vielä kasvatettu niitä vapaasti otettavaksi, mutta mielestäni tuo idea on tosi kiva.

Jaana kirjoitti...

Todella kaunis idea kaupungilta. Auringonkukka on niiin ihanaa. Näyttävä.

Lisa kirjoitti...

Tässä meidän lähellä on kans yksi auringonkukkapelto. Ihania kukkia, niin mahtavan näköisiä.

Sirpa kirjoitti...

Auringonkukka on kyllä kaunis! Ja jatkaa ihanasti kesää :)

Paula kirjoitti...

Ai jaa, mää luuli su kommentistas, et Pori kaupunki o oikee ojentanu sul kukkasii, mut se oliki tämmene ojennus, et pellost mennää itte noukkimaa. Hianoi!

Tintti kirjoitti...

Auringonkukat ovat ihania!
Meidänlähipelloilla ei ole pariin vuoteen ollutkaan. Jokunen vuosi sitten oli auringonkukkien lisäksi herneitä ja pellavaa.

Elina kirjoitti...

Nuo maksuttomat kaupungin tarjoamat auringonkukka-, herne- ja mitkä milloinkin pellot ovat kyllä ihan mahtavia. Niin monet kerrat olen sieltä itselleni myös aurinkoja hakenut.

Seijasisko kirjoitti...

Auringonkukat ovat ihania. Voi kun hieno idea kaupungilta!

Pirjo kirjoitti...

Ihania. Aaamulla kun pyöräilin töihin, jäin katsomaan keltaisia naamoja, jotka loistivat eräältä viljelyspalstalta. Niin mukavia.