perjantai 5. elokuuta 2011

Loman loppuessa

Eilen siivosin. Ei todellakaan kuulu lempihommiini. Pakko vaan yrittää. Kissankarvat saivat kyytiä... Mattojen tamppaaminen muistutti siitä, että kaikki kesän suunnitelmat eivät toteutuneet. Maton kutominen esimerkiksi. Kun en millään ehtinyt siihen vaiheeseen! Onneksi on näitä muutama vuosi sitten kudottuja mattoja siistissä kunnossa. Hiukan tuntuu haikealta kesän loppuminen ja töiden alkaminen.  Ei se silti haittaa... Olen syksyihminen. Vanhemmiten vaan tahdin muutos on alkanut pelottaa, aina näin loman loppuessa. Kesällä on niin ihanaa elää ilman lukujärjestystä, aikataulua.  Tuntuu kuin hyppäisi junan kyytiin kun menee töihin. Sitten kun sinne menee, kaikki menee omalla nopealla painollaan, päivät muuttuvat viikoiksi ja viikot kuukausiksi, kuukaudet lukuvuodeksi.  Mutta, kivaa se silti on ja eipä tule kahta samanlaista päivää.
Tänään saan vieraakseni opiskelukaverini Päivin, jonka kanssa olemme kummeja lapsillemme ristikkäin. Päivi on uskollinen ystävä, hän on varmaan vuodesta 1980 valmistumiseni jälkeen käynyt Porissa joka kesä. Mukava tavata taas!

Oikein hyvää alkavaa viikonloppua kaikille lukijoilleni. Kiitos, että olette ahkeria kommnetoijia. Se on kivaa, että syntyy vuorovaikutusta. Ja yks kaks tänne tupsahti lukijoita melkein kymmenen lisää, tervetuloa ja kiitos!

19 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Niin se kaikki kiva loppuu aikanaan... Mutta toisaalta tuntuu hyvältä palata normirytmiin,ja meille syksyihmisille koulun alkaminen on aina kiva juttu :) Mukavaa lukukauden alkua ja toivottavasti pian alkavaa syksyä!

Lezzie kirjoitti...

Minäkin olen haaveillut maton kutomisesta, mutta kesä toisen jälkeen menee enkä ole vain koskaan ehtinyt siihen puuhaan. Aivan ihanan värisiä nuo matot!

Taika kirjoitti...

Niin se loma tuppaa menemään liian äkkiä =D meilläkin viikko ennenkuin koululaisten kolutkin alkaa. Ihanaa viikonloppua myös sinulle! ♥

Peppi kirjoitti...

Hyvää KESÄviikonloppua siullekin! Juna sopii hyvin työnkuvaan :) Se onkin yksi työn hyvistä puolista miusta. Kun vaan hyppää kyytiin, niin ei todellakaan tarvitse miettiä, että mitä tekis aikansa kuluksi. Kunhan vaan tottuu aikatauluihin...

Lisa kirjoitti...

Mäkin olen syksyihmien. Kesä on loppupeleissä varsin jaotonta aikaa, rytmi katoaa ja tulee valvottua aivan liikaa. Kesällä on aina hiki ja vaatteet liimaantuu ihoon. Aurinko häikii ja ruoka ei tahdo maittaa. Syksyllä on ihanan viileät kelit, tahti rauhottuu ja palaa rakas arki. Vaikka syksyn mukanaan tuomat hommat ja kiire ahdistaa, on aina kiva kun syksy alkaa. Kaikki turha häsääminen jää pois ja voi keskittyä arjen rutiineihin. Syksy on lempivuodenaikani!

Paula Kristiina kirjoitti...

Näin tässä on päässyt käymään että lomat loppuu. Kai sinulla vielä ensi viikko on lomaa? Rehtori soitti eilen minulle ja kertoi vakituisen avustajan irtisanoneen itsensä. Ajatteli heti ilmoitella minulle että tehdäänkö uusi työ sopimus koko lukukaudeksi kun tehtiin ennen lomaa vain pariksi kuukaudeksi. Tottakai se minulle sopii,mukavaa jatkaa tutussa paikassa ja olenhan sanonut etten pois haluaisi lähteäkkään:D Mukavaa viikon loppua:D

AnniKainen kirjoitti...

Sinullahan on kauniita räsymattoja. Niissä on jotain hyvin kodikasta. Minäkin täällä viimeisiä lomapäiviä viettelen ja täytyy myöntää etten ehtinyt minäkään kaikkea mistä haaveilin. Mutta se haave toteutui ettei ollut kiire minnekkään (paitsi hetkellisesti siellä karhujärvellä :) ja sai levätä ja rentoutua.

Ymmärrän hyvin tuon sinun työsi hektisyyden enkä voi kuin hattua nostaa teille kaikille opettajakunnan jäsenille. Tärkeää työtä teette.

Hyvää, rentouttavaa lomanloppua sinulle :)

Marjut kirjoitti...

Mukavaa lukukauden alkua! Minulla vasta loma alkaa.

Neferi kirjoitti...

Juuu.....siivoaminen on lievästikin sanoen nihkeäpuoleista huvia.

Mukavaa viikonloppua.

Daisy kirjoitti...

Ihailen mattojasi. Ovat todella kauniita.
Mukavaa viikonloppua :)

ellu kirjoitti...

Siivottua tuli myös täällä ja haikeana viimeisiä lomapäiviä vietellään,ei aikataulua,ei meteliä. Päivät ovat erilaisia eivätkä toista toisiaan. Nämä on ne joista lomalla nautin.Nautin, kun vielä voin, ensitiistaista lähtien aikataulu ja meno ovat toisenlaisia.
Hyvää viikonloppua!

Anonyymi kirjoitti...

Meillä jopa 15-vuotias murkkutyttö sanoi, että onpa kiva kun alkaa koulu. Palaa taas tutut rutiinit ja tietää mitä milloinkin pitää tehdä! Niin, kyllä se ihmiselo vaatii rutiineja ja "lukujärjestyksiä".
Minä sainkin jo ensi vuoden lukujärjestyksen ja kutsun töihin oikein postitse. On meidän koulun rehtorin tapa; harvinainen luullakseni.

Kutominen, siis kangaspuilla, on kyllä tosi mukavaa. Niin olen siitä minäkin haaveillut koko kesän ehtimättä kuitenkaan vintille "kankasstoolien" viereen.

Mukavaa loppulomaa sulle, Auli.

Mervi

sinisukka kirjoitti...

Oi kun kauniita "oikeita" räsymattoja sulla!! Nautinnollista loppulomaa ja mukavia alkavia työpäiviä! Toivotaan kauniiden ilmojen jatkuvan, pystyyhän niistä nauttimaan työn ohessakin :D

Kardemumma kirjoitti...

Vaikeaa se on tuo kohta, lomalta töihin. Mutta äkkiä se siitä taas normaaliksi muotoutuu. Ilosita lukuvuotta sinulle.

Paula kirjoitti...

Matot näyttävät tosi kauniilta. Onhan sulla vielä viikko lomaa, eikö? Me palaamme sunnuntaina Espooseen ja sitten töihin.

Käsityönopettaja kirjoitti...

Hassua, minulla on ihan sama juttu.. Siis, että mattoja piti kutoa tänä kesänä, räsytkin oli valmiina leikattuna. Mutta kesä vain hujahti jonnekin, ja nyt se "työjuna" odottelee jo minakin (huokaus).
Tsemppiä ja voimia Sinulle alkavaan lukuvuoteen!

Pirjo kirjoitti...

Kesä menee kyllä aina tosi nopeasti, saisi hieman pidempi olla kun taas talvi on niin loputtoman pitkä... Mutta eikös olekin mukava taas palata lasten pariin :)

Tintti kirjoitti...

Ja kohta on taas kesä :-).
Hauskaa alkavaa lukuvuotta sinulle. Odotan, että pääsen taas katselemaan Kaarisillan käsitöitä, kun ne ovat niin ihania.

Mari kirjoitti...

Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle! Kovin kotoisan näköisiä mattoja tampattavana :)