lauantai 2. heinäkuuta 2011

Farmarissa
Eilen kävin tutustumassa Farmari- maatalousnäyttelyyn ja se oli kyllä hieno kokemus. Se on tänä viikonloppuna täällä Porissa, Kirjurinluodon Areenalla. Aluetta on 40 hehtaaria niin, että katselemista ja kävelemistä riitti.  Paahteisesta ilmasta huolimatta viihdyimme alueella  ajan kanssa. Tuntui siltä, että myös lehmillä oli mukavat oltavat viileässä avonavetassa. Nämä eläimet olivatkin parasta antia minun mielestäni. Joka lehmällä tuntui olevan henkilökohtaiset huoltajat, nuoria innostuneita poikia ja tyttöjä. Näimme myös mahdottoman suloisen 8-kuisen Länsi Suomen Karjaan kuuluvan vasikan, mutta minä onneton en vasikan silittämiseltä tajunnut ottaa siitä kuvaa.

 Ostin itselleni sieltä vyyhdin villalankaa, josta tulee joskus varmaan kauniit, ohuen pehmoiset sukat. Tämä Hopeasäie onkin minulle uusi tuttavuus , mutta oli kiva kun tajusin, että se on raumalainen yritys, ihan tästä läheltä siis.

14 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Maatalousnäyttelyt on kyllä ihania. Harmi, etten tänä vuonna pääse sinne Poriin. Kivan näköinen lankaostos!

Pami kirjoitti...

Oma kokemus lehmistä (8 vuotta lypsin omia) on se, että ovat mieluummin viileässä navetassa kuumalla säällä kuin laitumella. Tykkään vieläkin lehmistä yli kaiken. Harmittavasti jouduttiin vaihtamaan tuotantosuuntaa allergioiden ja kun piti jotain tehdä (vanha navetta) takia. Nyt meillä on vaan sonneja.

anja kirjoitti...

Minullakin on "lehmäjuuret" ja kenties siitä syystä tykkään käydä maatalousnäyttelyissä, tosin viimeksi Kuopiossa. Onhan siellä paljon nähtävää ja mukaan tarttuu aina jotakin kivaa, kuten esmes lehmäkassi! Ja kipukoukku! Muista herkuista nyt puhumattakaan. Mukavia tapahtumia ovat eläimineen. Alpakan ostaisin heti jos mulla olis navetta!

Pirjo kirjoitti...

Lehmät on vaan niiiin ihania! Niillä on niin ilmeikkäät kasvot, tykkään <3

Anonyymi kirjoitti...

Minä kävin pojan kans jokunen vuosi sitten maatalousnäyttelyssä Oulussa, molemmat tykättiin!

Neferi kirjoitti...

Mukava löytää joskus ihan uusia lankajuttuja.

Mukavaa viikonloppua :)

Risusydämen Marja kirjoitti...

Vähän suunniteltiin myös Farmarissa käyntiä, mutta mansikat sitoo tähän aikaan kesästä ja huomenna tarjoaa työnatajani kesäteatterireissun Fåfängaan, onkohan sama näytelmä, jota kävit täällä Raumalla katsomassa?
Meillä on onneksi ihan tässä naapurissa maitotila, josta haen aina aitoa maitoa karjalanpiirakoihini. ( tilan isäntä on muuten tämänvuotisessa maajussille morsian-ohjelmassa),siellä voi isännän lisäksi käydä katselemassa lehmiä, jotka näin kesällä tepastelevat ihan tuossa lähellä laitumella :))
Tuosta hopeasäie-yrityksestä en ole ennen kuullutkaan.....
Täällä Raumalla, tai oikeastaan Pyhärannassa, on toinenkin yritys, joka myös värjää aivan ihania lankoja, Kehräämö Mustalammas. Sieltä olen hankkinut ihania liukuvärjättyjä lankoja... voi kun ehtisikin jo kutomaan.....
Mukavaa helleviikonloppua!

Irmeli kirjoitti...

Lehmä on niin sympaattinen. Kun lapset oli pieniä ja oltiin reissussa, takapenkiltä kuului aina huuto- LEEEEHHMMMIIIIÄÄÄÄÄ! Siis kun lehmiä oli näkösällä. Nykyisin kun ajelen yksin huomaan huutavani -Leehmiääää! Ja sitten naurattaa...

Anonyymi kirjoitti...

40 hehtaaria! Ymmärsinkö oikein?

En ole IKINÄ ollut maatalousnäyttelyissä. Pitäs varmaan sekin kokea joskus. Lehmiä ja muitakin eläimiä näkee aina vaan harvemmin ja harvemmin, vaikka maalla elänkin. Kaikki muuttunut sitten lapsuuden ja nuoruuden, kun joka talossa oli lehmiä, hevonen, muutama kana ja ainakin yksi sika. Se oli omavaraistalouden aikaa. Nyt on joskus vaikea ymmärtää lähiruuan päälle, kun sekin saattaa tulla satojen kilometrien takaa. No, parempi tietty, ettei tuhansien....

Mukavaa viikonloppua!

T.tuike

Auli kirjoitti...

Tuike, on se niin, itsekin jo vähän epälin puhuinko palturia mutta jos ajatellaan että 1000m x 400m on hehtaari niin kyllä uskon kuulleeni radiosta oikein. Me emme kiertäneet kone- ja metsäosastoa lainkaan ja harmitti, ettemme löytäneet emakkoa ja possuja lainkaan, vaikka ne olisi siellä ollut kun lehdessä oli tänään kuva. Suosittelen kyllä lämpimästi mmaatalousnäyttelyä jos joskus osuu lähelle.

Auli kirjoitti...

Marja, varmaan on se sama näytelmä mitä olimme katsomassa. Pirtin kehräämö on minulle tuttu kun olen sieltä tilannut huovutusviolloja kouluun, mutta sitä en tiennyt, että seillä on myös lankoja. Missähän niitä myydään vai myydäänkö siellä.

Risusydämen Marja kirjoitti...

Hmmm...onkohan tuo Pirtin kehräämö eri, mitä tarkoitin... googletapas "kehräämö Mustalammas" niin sieltä löytyy, myös verkkokauppa. Itse olen ostanut lankoja paikallisilta pikku markkinoilta ja myyjäisistä, jossa kehräämön omistaja Sinikka Pirttinokka on ollut mukana lankoineen ja huovutusvilloineen :)

Riitta Sinikka kirjoitti...

Lehmät ja muut sellaiset ovat käyneet vähiin Suomen suvisesta maisemasta. Ihanat langat. terveisin romulyyli-riitta.

Taina kirjoitti...

Vai maatalousnäyttelyssä:) Meillä on tuota maataloutta ihan joka päivä 24/7 . Pirtin kehräämö myy myös lankoja esim. nettikaupassa pirtinkehraamo.fi. Minullakin on suomenlampaan ja kainuunharmaksen lankoja myytävänä, tosin vain luonnonvärisiä.