lauantai 16. heinäkuuta 2011

Areenalla

 Tämä viikko on ollut kiireinen viikko. Porissa on ollut tapahtumia ja minulla vieraita. Suomi Areena on ilmeisesti tullut jäädäkseen Poriin. On osoittautunut onnistuneeksi yhdistelmäksi Jazz-festivaalit  ja yhteiskunnalllisten asioiden pohdiskelu ja niistä keskusteleminen. Tapasin pari tyttöä, joilla oli sulassa sovussa kaikkien mahdollisten puolueiden ja etujärjestöjen ilmapallot. Ihana iloinen värikimara!
Eilen kaupungilla törmäsin melkein poliisivaltiomeininkiin kun Tarja Halonen ja YK:n pääsihteeri Ban Ki-Moon saapuivat tilaisuuteen Promenadikeskukseen. Itse missasin nämä vieraat, mutta muuten tuntui, että paikalla oli kaikki mahdolliset silmäätekevät ja lukemattomia julkkiksia.
Kotona meillä oli hauskaa kun tutkimme info-kojujen saamisia. Miten monipuolisilla lahjuksilla herätellään kansalaisten huomiota. Karkit olivat tietysti joka kojun peruskauraa: suosikkejani olivat Pamin salmiakkiset. Mukaan "tarttui" puolentusinaa kynää, Ulkoministeriön kynä oli hienoin, SPR:n pelikortit, Sydänliiton vatsanympärysmittari, jossa miehille ja naisille omat varoitusmerkit, Kelan laastarit, Perussuomalaisten "Rötösherra"-tikkuaski, Superin selänhieromiskilppari ja hammastikut, Tehyn retki haarukka-veitsi-lusikka, Jytyliiton korvatulpat jne... Yhdeltä porukasta löytyi myös Demarien kondomipakkaus!
 Pinssit ja rintamerkit ovat sitten oma osastonsa. Niitä en edes  halunnut, mutta Pardian jakama naisten Euro oli kyllä ideanakin niin hieno, että sen halusin itselleni ja moni muukin, koska kuulemma loppuivat kesken!

On ollut tosi kiva viikko ja ihan tarvittavaa taukoa käsityön tekemisessäkin.  Kiitos teille kaikille, jotka ahkersti olette jaksanut lukea ja kommentoida blogiani, vaikka itse en ole paljon ehtinyt lueskella ja kommentoida muiden blogeja. Tänään meinaan viettää kotipäivän ja edessä on kaalikääryletalkoot! 
         Oikein hyvää viikonlopun jatkoa kaikille jotka tänne pistäydytte!

19 kommenttia:

Paula Kristiina kirjoitti...

Sulla on ollut kiva viikko! Ja hyvä että pystyy välillä unohtamaan käsityöt. Arvaa mitä minä tein eilen? Kaali jauhelihapataa! Se on meikäläisten herkkua, aina kun tulee uutta kaalia kauppoihin. Ja tietysti myös kääryleet.Itse tehdyt tietysti. Se on sitten ensiviikon hommia, kun jään taas yksin, saan rauhassa tehdä oikeen ison satsin.
Hyvää viikonloppua sinullekkin :D

Sarppu kirjoitti...

Hih mekin olimme eilen jazzeilla ja näimme Halosen, kieltäydyimme kohteliaasti ihan kaikista tilpehööreistä ja vietimme pitkän tovin Lee rekalla, joka kiinnosti nuorisoa :)väkeä oli ihan mukavasti ja kaikennäköisiä kojuja. Onneksi palasimme sitten tänne tyynen rauhalliseen Räpsööseen :)

Sari kirjoitti...

On ihan mukava lueskella myös muusta elämästä. Joten älä huolestu! Ja käsitöistäkin pitää välillä pitää lomaa, sitten maistuu taas paremmalta ja puikot kilisevät kuin leikkiä vaan :)

Mari kirjoitti...

Kuulostaa kivan touhukkaalta viikolta! Kaali on niin hyvää, minun herkkusuosikkini on lammaskaali, jota täytyy pian taas laittaa.

Teuvo Vehkalahti kirjoitti...

Ihan kiva päästtä täällä landella vähän kansinvälisempään tunelmaan kerran vuodessa. Porin kauppatorikin oli kivasti täynnä ihmisiä. Minunkin blogi sai vähän uutta ilmettä ja ehkä uusia lukijoita kun tuli jaettua käyntikortteja julkisuuden henkilöille.

Teuvo Noormarkusta

Sirpa kirjoitti...

Telkkarista on täytynyt tyytyä seuraamaan Porin menoa,mutta jos ens vuonna... Varmaan mukava kokemus.. Ja hauskoja lahjuksia,toi naisten euro on huippu! :)

Heleena kirjoitti...

Areenan kuulumisista olen lukenut ja ehkäpä TV uutisista nähnyt pätkiä. Paljon kaikkea muutakin tapahtumaa ja aikamoista menoa siellä Porissa. Kivasti pääsin markkinatunnelmaan minäkin tämän myötä.
Pardian pinssi on Jees, vaikka työelämä on jo kaukana ja jäsenyys päättyy pian.

Pirjo kirjoitti...

Tosi kivoja ja hyödyllisiä lahjuksia olet saanut kerättyä mukaasi tuolta areenalta, yleensä ne on just jotain karkkeja tai muuta tilpehööriä mutta noillahan voi olla jopa ihan käyttöä! Mukavaa viikonloppua! :)

Neferi kirjoitti...

Naisten euro on hieno muistutus :)

Mukavaa viikonloppua..

sinisukka kirjoitti...

Kylläpäs siellä Porissa tapahtuu tänä(kin) kesänä monenlaista! Ja mitkä lahjukset :D Kesällä kannattaa olla liikkeellä! Nam niistä kaalikääryleistä...pitäiskö munkin... laatikkoa vaan väsäsin!

Zelda kirjoitti...

Onpas vauhtia riittänytkin:) Mukavia juttuja kuitenkin. Oikein leppoisaa viikonloppua!

Paula kirjoitti...

Ihan tuli ikävä päästä joskus jazzeille. Ei niinkään sinne konsertteihin vaan kävelemään ja kuuntelemaan kaupungille ja mukaan tunnelmaan ja vaikka keräämään tilpehööriä, olen perso mm. kynille.

Så Vitt Jag Vet kirjoitti...

Hej Auli! Vad mycket skoj du har "ramlat på ".Du har ju lyckan att bo i en stad där det tycks hända allt möjligt .
Jag har inte heller kunnat kommentera för när vi är ute på stugan så är nätet sååå låångsamt...
Men vi är nu hemma en sväng och i morgon bär det av till Tyskland på mer än en vecka...
Ha det bra!
Kraam
Sanne

mm kirjoitti...

Porissa on koko viikon ollut ihan omanlaatuisen mukava tunnelma. Ihmisiä on ollut paljon ja monet hyvällä tuulella. Aurinkoista monella tavalla. Itse kiertelin muutamassa tilaisuudessakin. Viihdyin.

anja kirjoitti...

Telkusta olen seurannut Areenan keskusteluja, ovat olleet mielenkiintoisia. Pori on ollut siis polttopisteessä ja tullut jäädäkseen.
Ihana tuo idea pinssistä "naisten euro"

Riitta kirjoitti...

Hyvää ja rentouttavaa viikonloppua sinullekin!

Pia kirjoitti...

Kiitos kaunis paketistasi, se päätti poristen viikkoni! Pori on kaunis kaupunki jykevine kivi- ja herkkine puutaloineen. Musiikki ja mehevät mielipiteet sopivat hyvin Suomen kesään. Ja olen samaa mieltä kanssasi, SuomiAreena on tullut jäädäkseen, niin paljon siellä oli mielenkiintoista puhetta ja arvovaltaisia sanojia. Oli ilo olla Porissa!

Lisa kirjoitti...

Morjes! Juu tää Pori on ihan kiva kesäkaupuki, kaikenlaista elämää. Mä olen tosin pyrkinyt välttämään keskustan tungosta nyt, sillä viihdyn mieluummin väljemmillä vesillä. Asiointi onnistuu onneksi Lähikaupassamme Mikkolan Prismassa. :O Mukavia kesäpäiviä Auli! :)

Auli kirjoitti...

Kiitos kommenteista ja tervetuloa vaan vuoden päästä tutustumaan Porin tohinaan!