keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Kukkiva nurmi

 Pariin viikkoon en ole leikannut nurmikkoa, johtuen ensin helteestä ja sen jälkeen alkaneesta sadekaudesta. Kun keskikesällä nurmikon leikkuu jää väliin niin se todella alkaa kukkia.

 Tämän kasvin nimeä en tiedä. Yleensä kun se kukkii jätän alueen kukkimaan, enkä leikkaa, että se siementäisi. Ilmeisesti olen onnistunut,  koska nyt nurmikolla kukkii violetteja plänttejä enemmänkin. Tietääköhän kukaan tämän kasvin nimeä?

 Myös orvokinkarkulaisia on joka paikassa. Ne ovat tosi kauniita nurmen väripilkkuja.

No, jospa nyt kuitenkin tänään nurmikon kuivuttua aloittaisin leikkuun niin kauan kun se vielä onnistuu ilman jämerämpiä koneita!

16 kommenttia:

Paula Kristiina kirjoitti...

Nurmikkokin muuttuu kauniiksi kun ei ole liian pitkä. Mulla on kotona tuota samaa sinistä enkä tiedä kans nimeä. Joo,kannattaa leikata silti ajoissa ettei mene viikate hommiksi, niin kun täällä mökillä:)

Så Vitt Jag Vet kirjoitti...

Ja vår gräsmatta ser likadann ut , men jag har inte vågat klippa vår gräsmatta för det är så torrt . Vi har nämnligen inte alls fått regn...
Nu lyser solen och der blir varmt !
Ha det skönt !
Kraam
Sanne

Teuvo Vehkalahti kirjoitti...

Sama vaiva, en tiedä kasvin nimeä mutta juuri sitä eilen ihmeteltiin pojan tontilla. Ja todettiin rikkakasviksi. Ilmeisesti viihtyy vanhemilla tonteilla. Nikon tontilla kukka kasvaa vanhan nurmen päällä mutta toisella puolen taloa jossa on uudempi nurmi sitä ei ole. Ja taitaa levitä ilman siemennystäkin.

Teuvo Noormarkusta

Marjut kirjoitti...

Tuttu kasvi ulkonäöltään, mutten myöskään muista nimeä, vaikka aikoinaan sen koulun kasvistoon keräsinkin.

Daisy kirjoitti...

Selasin Koulun värikuvakasviotani, joka onkin tässä pöydällä vieressäni. Kysymäsi kasvi on mielestäni niittyhumala. Korkeus 5-30 senttiä.
Ymmärrän, ettei nurmikkoa nyt tekisi mieli niittää, kun se noin kauniisti kukkii :)

Auli kirjoitti...

Daisy, kiitos tiedosta!

Pami kirjoitti...

Juu, niittyhumalahan tuo. Meilläkin jätetään osa leikkaamatta ja se on levinnyt ja levinnyt ja levinnyt... Ihan hyvä.

Samoin meiltä löytyy maahumalaa, joka on vähän jo rikkakasvimaisempi. Mokoma pesiytyy kukkapenkkeihinkin,mutta kitkettäessä siinä on hauska tuoksu. Kukkapenkissä meillä kasvaa isoniittyhumalaa (joka on kyllä valitettavasti jäänyt jo muiden kasvien jalkoihin!)

Neferi kirjoitti...

Meiltäkin löytyy niittyhumalaa sellaisista paikoista, jotka ovat tiivistyneet...

Mari kirjoitti...

Juu ei noin kauniisti kukkivaa nurmea voi leikata :)

Risusydämen Marja kirjoitti...

Tänä kesänä tuo niittyhumala onkin kasvanut hyvin, kun on satanut riittävästi. Meilläkin on takapihalla oikein rehevä kasvusto. Viikonloppuna pyysin miehen jättämään sen alueen leikkaamatta. Eikä leikannut,vaikka jupisikin, kun minulla on niitä varottavia "niittyosuuksia" vähän siellä sun täällä, kissänkäpäliä ja vaikka mitä. Mies ei havaitse niissä mitään eroa nurmikkoon verrattuna.....

Auli kirjoitti...

Neferi, voin kuvitella että meillä on niitä tiivistymiä tosi paljon..
Mari, leikkasin just, mutta hellävaron...
Marja, tuo varottava "niittyosuus" on muuten hyvin sanottu!

MARİFETANE kirjoitti...

Hei ystäväni, mitä kauniita kuvia he hurraavat, ja olen onnellinen etmekden Seuraa blogin, odotan blogini rakastaa keskustella.

Saila kirjoitti...

Ihana kukkiva nurmikko! Naapurillanikin on niittyhumalaa, ehkä se leviää joku päivä sieltä minunkin puolelleni :-)

Peppi kirjoitti...

Eipä noita kukkivia kukkia (paitsi voikukkia) oikein raaskis nurmikolta ajaa. Ihana tuo eka kuvan harmaantunut kiikkulautakin!
Valkoapilatkin on myös kauniita, mut mein rusakot tykkää meitä enemmän niistä - grrr, joten joutuu leikkaamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mitähän eroa on akankaalilla ja niittyhumalalla? Meillä mökillä on akankaalia, joka mielestäni näyttää samalta kuin tuo sinun kukkasi.Onko siis samaa sukua, mutta jalostettu tms?

Mervi

Auli kirjoitti...

mervi, mun mielestä akankaali on isompaa mutta kieltämättä kasvutavaltaan ja muutenkin samankaltaista. Mulla oli akankaalia kukkamaassa joskus mutta hävisi siitä aikajen saatossa...