maanantai 4. heinäkuuta 2011

Sukkaviikonloppu eli sukkatrumffi

 Viime viikonloppua oli täällä Porissa tosi myrskyinen. Sademittari satoi äärimmilleen täyteen ja yöllä valvoimme monta tuntia ukkosen ja sateen takia. Lapsuudenkotini naapurissa sijaitsevan vanhustentalon katon sadevesiputkien petettyä kellarikerroksessa on puoli metriä vettä ja voi vain kuvitella, mitä vahinkoa on tehnyt ainakin 5:n kerroksen läpi valuva vesi koko talon rakenteille. Onneksi täällä meillä on kunnon ojat ja vähän asfalttia niin, että meillä ei ollut huolen häivää. No, kun oli sateista, sain kokonaista kolmet sukat valmiiksi. Viimeiset nyt aamulla. Ensimmäisenä Kromosomisukat, joiden ohje täällä. Kivat sukat, taidan otaa omaan käyttöön kun tuntuivat niin sopivilta. Tämä on 22. Kyh.

 Nämä miesten sukat on oikeat vanhan kunnon perussukat. Lanka näissäkin Seisemän veljestä ja nämä meinaan lahjoittaa Villaa ylle keräykseen .  Siihen ehtii sitten vieläkin tehdä jotakin, kun nyt olen todella päässyt lankavarastoni kimppuun. Tämä muuten on 7. KYH-työni.
Makeat sitten jälkiruoaksi! Näiden pitsisukkien ohje on Novita talvi 2010- lehdessä ja nämä oli tosi kivat neuloa. Kiitos vaan Kardemummalle , jonka blogista mallin bongasin. Tämä taas on 20. KYH. Siinä ne! Päivitetty lista täällä. Nyt minustakin alkaa näyttää hyvältä. Kahdeksan enää jäljellä ja nyt sitten sukkia vaan putkena valmiiksi ja herkku, se Petunia-huivi, saa jäädä viimeiseksi. Tästä viikonlopusta voisi sanoa, että se oli porilaisittain semmoinen "trumffi". Joskus oli miesystävän kanssa puhetta siitä sanasta: se tarkoittaa, että tehdään urakalla ja vauhdilla joku homma nopeasti tyyliin : "Mennääs ny enne sadet perkaamaa se porkkanapenkki, otetaa semmone trumffi" Eli tämä oli siis sukkatrumffi!

22 kommenttia:

Pirjo kirjoitti...

Kauniita sukkia olet taas tehnyt! Täällä ei ole vielä satanut yhtään, tänään saattaa vähän ripotella..

http://marjonsivuilut.blogspot.com/ kirjoitti...

Todella upeita sukkia. Itse en vuosiin ole kutonut sukkia, mutta eräs ystäväni tekee niitä nykyisin miltei jatkuvasti :) Ja onneksi olen siitä osani saanut!

TeSa kirjoitti...

Lämpöisiä ja kauniita sukkia.

Marjut kirjoitti...

Aikamoinen määrä kauniita sukkia. Teillä porilaisilla on hauska murre.

Anonyymi kirjoitti...

Kivoja sukkia- tuo kromosomisukka kiehtoo,pitänee kokeilla. Nyt tulikin taas villasukkakelit.

Sirpa kirjoitti...

Oletpa sä ollut ahkera! Tuota pitsisukkaa minäkin olen joskus tehnyt,kiva malli neuloa!

Paula Kristiina kirjoitti...

Kauniita sukkia olet taas ahertanut! Täällä ei ole perjantain jälkeen satanut. On ollut todella hiostavan kuuma ja kauheesti paarmoja.Meillä oli vieraita, en ole käsitöihin edes tarttunut. Nyt tänään viileni ja on ollut koko päivän pilvistä, ihanaa välillä. Tuo kromosomisukka malli minuakin jäi kutkuttamaan! :)

Neferi kirjoitti...

Noista harmaista sukista voisi melkein sanoa, jotta olisipa talvi =). No ei oikeesti :).

sinisukka kirjoitti...

Haa, hienoa oppia uusi murresana!! Komea oli trumffisi!

Kardemumma kirjoitti...

Hienoa! Mulla tulossa viikon breikki tähän neulomiseen, mutta eiköhän ne loputkin sukat valmistu.

Villanne kirjoitti...

Kauniita sukkia!

Taina kirjoitti...

Kromosomisukkia ja trumffia:D

mustakissa kirjoitti...

Ihania sukkia! Sain minäkin kiinni lankakorin siivouksesta ja kuinkas sitten kävikään - alkoi sukkaa pukata! Käyhän osallistumassa Nekun ja Rosvon kanssa meidän Nekun synttäriarvontaan:)

Så Vitt Jag Vet kirjoitti...

Auli du är en stickmaskin !
Vi skulle behöva lite vatten här. Har inte regnat alls så det börjar bli ganska torrt.
Ha det gott !
Kraam
Sanne

Sarppu kirjoitti...

Ihania sukkia, varsinkin nuo alimmaiset aiheuttivat huoh äännähdyksen. Sadetta ja ukkosta on nyt kyllä ollut ihan riittämiin, täällä merellä tuo ukkosen pauhu on kyllä järkyttävä, istuin lasten kanssa peiton alla, enkä valitettavasti ole yhtään aikuisempi kun hekään, murkkuikäinen esikko jopa naureskelee hysterisoivaa äitiä.

Marjut kirjoitti...

Poistin kommenttisi, vaikka täytyy tunnustaa, että sitä lukiessani rupesi suupieltä nykimään. Ymmärsin kuitenkin, mitä olit tarkoittanut eihän siinä ollut kuin yhden kirjaimen virhe.

Nova Melina kirjoitti...

Voi että miten söpöt noi pitsisukat! Muutkin on kivoja, mutta noi aivan ihanat!

Mari kirjoitti...

No huh mikä "trumffi" :) Hienoja sukkia on jälleen syntynyt ja sun KYH on jo niin hyvällä mallilla!

Anonyymi kirjoitti...

No, ei ole tuota trumffia kyllä pitkään aikaan kuultu! Jostain lapsuuden muistoista se palautuu. Olet todellinen sukkakone!

Auli, oletko jo lukenut Laura Honkasalon Kotikuoista-kirjan? Hän on selvästi "samanhenkinen" ja kirja todella mainio luettava. Suosittelen!

Mervi

Paula kirjoitti...

Ihania sukkia, nuo ensimmäiset olivat ihanan kotoisat, ja viimeiset pitsisukat luksussukat. Plokkaaminen täältä on perin hidasta, vaikka näitä seutuja ei voi sanoa miksikään "korveksi", on niin peltoisaa ja ihanat kukkaselliset tienvierut näillä maalaisteillä!

MariJ kirjoitti...

Nättejä sukkia!

vesimiesneuloo kirjoitti...

Oikein kauniita sukkia!