maanantai 11. heinäkuuta 2011

Vanhassa talossaSunnuntaiaamulla lähdin ajelemaan Koski Tl:ään, reittiä Pori-Huittinen-Oripää-Koski ja sain viettää pari päivää vanhassa maalaistalossa. Ylläolevat kuvat ovat kaikki siitä huoneesta, jossa nukuin. Arvaatte varmaan, että olin vaikutettu. Hienoa nähdä vanhoja taloja, joita ei ole pilattu 70-luvulla remontilla, jossa kaikki vanhat pinnat on uusittu vanhaan tyyliin sopimattomilla materiaaleilla. Erityisesti sängyssä maatessani ihastelin puukattoa, joka oli todella ryhdikäs vaikka oli ihan alkuperäinen, vuodelta 1923.
Iltalukemisenkin löysin kirjahyllystä, se oli 1940-luvulta!

Kiitos isäntäväkeni, Paula, Esko ja ihana Ruska-kissa, jonka lempipaikka on kangaspuiden päällä matonkudelaatikossa.
Viimeiseksi salainen pakkomielteeni, symmetristen kilometrimäärien bongailu.... Nyt se ei ole enää salainen!

16 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Tulin just reissulta kotiin ja aloin lukea blogeja. Onpa sulla ollut tunnelmallinen makuukammari. Varmasti joku sukulaissielusi (=peltipurkkien keräilija + käsityöihminen) on asustanut siinä.

Ilona H kirjoitti...

Tuollaisessa majapaikassa se olisi ollut mukava lomailla! Hauska tuo symmetristen kilometrimäärien bongailu. Itse olen bongaillut vain lukuja 100000 ja esim. 11111. Täytyykin paneutua tähän bongailuasiaan. Mitenkähän pystyn keskittymään kesälomareissun maisemiin kun odotan seuraavaa symmetristä lukua?

Riitta Sinikka kirjoitti...

Onpa ihana paikka! Näin meidän kesken..kyttäilen just tuollasia vastaavia lukemia..joskus meneekin ohi..Iloisin terveisin romulyyli-riitta.

mummeli kirjoitti...

Tuossa huoneessa on tilaa mielikuvitukselle. Paljon tuttuja purkkeja siellä. Hieno paikka kertakaikkiaan.

Pirjo kirjoitti...

Kivassa kyläpaikassa olet saanut yösi viettää :) Tuo mittarilukemien kyttääminen oli mulle ihan uusi juttu (ehkä siksi etten omista autoa), mutta muistan kuinka lapsena kuljetin aina pientä vihkoa ja kynää mukana jos sattui näkemään hauskan rekisterinumeron. Paras mikä on jäänyt mieleen oli ABC-123. :)

Paula Kristiina kirjoitti...

Ihanan hieno vanha talo! Tulee mieleen mummula:D Minäkin varmaan kyttäilisin mittarilukemaa jos ajaisin autoa. Saakohan polkupyörään kilometrimittaria?:D

Paula kirjoitti...

Hienoja kuvia sait yhdestä ainoasta huoneesta. Ja sit Ruskasta, ja vähän meistäkin. Kiitos käymisestä täällä!

Pirkko kirjoitti...

Voi noita kauniita vanhoja taloja, joita ei ole pilattu kaikenlaisella tekohienolla! Olen haikaillut tasan samaa, viimeksi blogissanikin, tosin melkein ärhennellen.

Så Vitt Jag Vet kirjoitti...

Bäst med kilometerställningen på bilen. Jag gillar också sifferkombinationer.
Vad fint det är hos syster din !
Har inte kunnat titta in till dej då min nätuppkoppling är så långsam ute på vår holme och elen inte finns ännu.
Ha det bra!
Kraam
Sanne

Mari kirjoitti...

Oi miten leppoisan kotoisaa! Kiva kamari ja suloinen kissa :)

Käsityönopettaja kirjoitti...

Aijai, nyt tuli "wanha-talo-kuume".. Noissa huoneissa on jotenkin säilynyt se hyvä henki, joka ison remontin mukana katoaa. Sellainen tyyneys ja ajan hidastuminen, jota ei myöskään uuteen taloon tekemällä saa.
Kiitos muuten lakuista, olivat niin herkkua :) Käsivoide odottaa syksyä ja ensimmäistä päivää uudessa työpaikassa.

Marjut kirjoitti...

Vanhoissa taloissa on sitä jotain.

Neferi kirjoitti...

Hieno nukkumapaikka.

Kummallista kyllä, meikäläistäkin viehättää kaikki symmetria :)

Auli kirjoitti...

Juu, todellakin tuntui, että aika oli pysähtynyt siellä. Kyllä se talo tietysti remonttia kaipaa ja vaatiikiin ja ulos jo suunniteltiinkin tällinkejä (porilaisittain) maalausta varten. Ajattelin siellä, että ihan vastaavanlaiset paikat ja huoneet ovat olleet ihan sellaisia, missä äitinikin on lapsena ollut, -27 syntyneenä. Siten oli aika pysähtynyt...
Käsityönopettaja, minustakin ne lakut on hyviä, käsivoide löytyi ihan suoraan apteekin hyllyltä!

Taina kirjoitti...

Vanhassa vara parempi:)

Elina kirjoitti...

Mukavaa lukea Koski-kokemuksiasi, olen sieltä kotoisin:) Vanhat talot viehättävät minuakin. Ja myös blogisi, jonka löysin äskettäin ja jonka juttuja olen nyt juuttunut lueskelemaan oikein urakalla!