sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Sunnuntaita


Viimeinen lomapäivä. Huomenna alkaa työt, mutta ihan kivaa sekin. Heti kun on suunnitelmat tehty tuntuu töiden aloittaminen mukavalta. Useinhan suunnittelematon työ painaa moninkertaisesti kuin se selkeästi suunniteltu, kerran mielikuvissa läpikäyty työtehtävä.
Aiheeseen liittyy tavallaan myös eilen kirjastosta lainaamani kirja, joka heti kiinnosti minua, ei niin maailman järjestyksellisintä ihmistä. Olinkin jo kuullut siitä etukäteen. Anne Te Velde-Luoma on ammatiltaan professional organizer.Hänen kirjassaan "Kaaoksen kesyttäjä" luvataan, että kun raivaa kotia ja kalenteria saa uutta energiaa ja elämäniloa! No, sehän kelpaa minulle! Viime kesänä tein talossani aika perusteellisen siivouksen. Oikeastaan siivosin kaikki huoneet hyvin ja perusteellisesti autotallia lukuunottamatta.No, ehkäpä homma kaipaisi vielä loppusäätöä ja ainakin päivitystä, ettei tilanne taas ryöpsähdä!

Tänään kuitenkin otetaan iisisti. Katsotaan telkkaria ja kudotaan baskeria messulangoista kissan kelliessä vieressä. Ruuaksi meinaan tehdä aika proosallista siskonmakkarakeittoa; sekin sopii tähän tunnelmaan...

6 kommenttia:

Neferi kirjoitti...

Mukavia työpäiviä :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana Nekku! <3

t. Ulla

Päivi Mansikka kirjoitti...

Mukavia työpäiviä ja muutenkin mukavaa alkanutta vuotta ! Oletpa ollut ahkera, hienoja juttuja olet tehnyt kaiken kaikkiaan...
Soittelen tässä jonakin päivänä, kunhan saan työt alkuun ja oman elämän palaamaan johonkin rytmiin...
Päivi M.

Auli kirjoitti...

Ok Päivi! Hyvää työvuotta ja muutenkin hyvää vuotta sullekin!

Anonyymi kirjoitti...

Kaaoksen kesytys kirja on sitten meillä kaikilla siskoksilla, paitsi Paulalla, joka ei sitä tarvitse. Hän taitaa olla meistä ainoa, joka ei ole sotku-petteri. Minä ristin meidän talonkin tässä männä viikolla sotkulinnaksi.

Vessankaapeista alkava raivaus antaa vielä odottaa itseään sotkulinnassa.

Anna

Paula Eskola kirjoitti...

Minä en sellaisesta Kaaoksen kesyttäjä -kirjasta ole ennen kuullutkaan, mutta Annakin puhui minulle siitä.