sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Emilia-lautaset
 Aikaisemmin olen saanut perintönä yhden tälläisen lautasen. Se on kuulunut alunperin äitini äidille Hiljalle, jonka pienestä ja vaatimattomasta , mutta sievästä kodista, muistan tämän esineen jo pienestä tytöstä. Siellä se oli sulassa sovussa pienen muovisen tummaihoisen vauvanuken (silloin sitä kyllä sanottiin neekeri-nukeksi...), isomman tummaihoisen naispatsaan,jossa oli muistaakseni vain pää, Viipurin linna-kanavatyön sekä jonkun seinävaatteen, jossa oli hollantilainen tuulimylly ja tulppaaneita. Mahtavatko siskoni muistaa näitä?  Tähän Emilia-sarjaan kuuluu myös mukikin, olen joskus nähnyt sellaisen lautas-muki-setin. Koristekuvion suunnittelija on Raija Uosikkinen. Jollakin tavalla kuvio on kiehtova kaikessa naiviudessaan. Varmaan juuri sen takia muistan tämän esineen, koska olin pienenä kova tyttö piirtämään juuri prinsessoja ja muuta romanttista. Voin kuvitella, että kuva on saanut pienen tytön mielikuvituksen rullaamaan: vauva, äiti ja vauvanvaunut. Juuri sellaista mitä minäkin mielelläni piirsin.


Joululahjaksi sain sitten tämän lautasen, jonka Paula-siskoni oli ostanut huutokaupasta. Paula, katsoin, että Laatutavarassa samanlainen lautanen maksaa 69€ eli se oli löytö!


Eilen sain ostetuksi vihdoin ja viimein isompaan lautaseen kiinnitysmekanismin. Vaikutti muuten huomattavasti "hellemmältä" kuin tuon vanhan vastaava ja taidankin ostaa siihenkin uuden. Nyt ne sitten saivat molemmat paikan olohuoneen seinällä.

1 kommentti:

Neferi kirjoitti...

Lautaset ovat tosi hienoja ja noista kuvista saa mielikuvitukseen vaikka mitä tarinoita ja jatkokuvia.