torstai 20. tammikuuta 2011

Värisukka

Jos edellinen käsityöni oli väritykseltään hämärä, niin tässä sitten taas on väriä. Idean sain  "Neulekirja- tähkäpää ja muut lempineuleet"- kirjan Jänikset maailmankartalle- sukista. Sukat on neulottu ohuiden raitalankojen kahden värin jämäkeristä yksinkertasille kirjoneulekuvioilla. Muistaakseni nämä ovat Vihreän vyyhdin  OnLine Supersocke-lankaa molemmat keränloput. Eilen en meinannut malttaa mennä nukkumaan kun kutominen oli niin jännää. (Joku ei-neuloja voisi kyllä ajatella, että on tolla naisella pienet kuviot!). Kun punnitsin valmiin sukan ja loput langat, oletan, että lanka juuri ja juuri riittää kahteen sukkaan.. Keinovalo ei ollut oikein edullinen näille sukille, luonnossa ne ovat mielestäni kauniimman väriset. Näistä teen itselleni sellaiset piristyssukat torjumaan kevätväsymystä. Koska en kirjoneulekuvioissa noudata mitään sääntöjä, niin toisesta sukasta tulee erilainen. Joskus tälläinen irroittelu tekee hyvää...

6 kommenttia:

Neferi kirjoitti...

Noista raitalangoista tulee ehottomasti paremman näköisiä, kun ne sekoittaa keskenään.

-maria- kirjoitti...

Tosi kiva sukka!

Pirena kirjoitti...

Nyt löytyi semmonen blogi, että pistän seurantaan. Piti lukea koko juttu ihan hamaan alkuun asti. Miten minusta tuntuu, että olemme hengenheimolaisia. Kissat ja kaikki...ihana blogi.

Anonyymi kirjoitti...

Tulin vastavierailulle!
Tämä blogimaailma on vähän outoa, niin menin jo ihan sekaisin kun etsin että kuka kävi ja minne itse menin :)
Kiitos kommentistasi ja vinkistä, sata-kansanomaista-kuviokudinmallia. Sinultakin löytyi ihania kuvia lapasista ja erilaisista käsitöistä ja kissoista! Ruusulapasista olen haaveillut, lankakin jo hankittu.

Auli kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Tämä blogimaailma on kyllä outo ja kiehtova ja se on kivaa, että täältä tosiaan voi löytää hengenheimolaisia!

Anonyymi kirjoitti...

Joo, mä oon myös tehny langanloppusukat kolmesta kirjavasta, ohuesta langasta. Luulin niiden kerien loppuvan, mutta vielä jäi yksiin sukkiin varsiraitoihin ja kantapäähän. Uskomattomia nuo ohuet langat; lankametrejä tosi paljon, siis halpaa lankaa, vaikka kerän hinta onkin aika korkea.
Ja kuten sunkin sukassasi huomaa, että yhdistää voi värejä rohkeastikin. Hienot!

Samanhenkinen Mervi