tiistai 9. marraskuuta 2010

Lankaa!

 Olen koko syksyn ollut langasostolakossa. Aika hyvin se on pitänyt. Minulla on aikamoinen varasto sukkalankoja. Niitä ostin paljon Helsingistä Oulunkylän isosta lankakaupasta viime vuonna syyslomalla ja hiihtolomalla myös.Samoin osa langoista on ostattu Tampereen käsityömessuilta, minne Porin opettajien ammattiyhdistys järjestää joka marraskuussa matkan. Se on nyt runsaan viikon päästä.


 Pitäisi hilitä itseään edelleenkin. Onneksi olen nyt saanut taas kutomisvimman päälle. Kudon yksiä sukkia häälahjaksi tilaustyönä.Sulhasen äiti on tilaajana. Niistä kuva myöhemmin.Yhdet sukat kudotaan yhdessä entisen työkaverin kanssa yhdelle työkaverille, jolla on ollut surua.Eilen näin ihanan lapasmallin netissä ja sitä alan kutoa heti kun saan ne hääsukat valmiiksi. Mniulla on nivelrikkoa sormissa ja sormet on kyllä jotenkin likkuvammat kun teen niillä jotain. Ilmeisesti neulominen ei rasita, vaan pikemminkin pistää lämmön kiertämään!
 Tässä on osa äidin talosta löytyneitä muliinilankoja. Jaoimme ne Päivi-siskon kanssa puoliksi tyyliin: punanen sulle, mulle, siniset sulle, mulle. Niin, että jotain kirjontaakin pitäisi tehdä. Se ei vaan tahdo olla pimeän ajan hommia!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onko toi Kirjo-Pirkka-lanka Pirkanmaan kotiteollisuuden vai jonkun muun firman?

Ootko selaillut Pienten pukimet- kirjaa? On aika kiva 50-luvun tyyliin tehty pikkulasten neulekirja.

Nähdään su 21.11. bussissa....

-mervi-

Auli kirjoitti...

On se Kirjo-Pirkka sitä Pirkanmaan kotiteollisuuden lankaa. En ole nähnyt sitä lasten neulekirjaa! Joo... nähdään!

Neferi kirjoitti...

Lankoja pitää olla aina reilusti, eihän sitä mitään pysty suunnittelemaan, jos on kerä harmaata lankaa varastossa :).

Minullakin nivelrikko vähän joka nivelessä ja kyllä käsille tekee neulominen ja muut käsityöt hyvää.