maanantai 1. marraskuuta 2010

Amigurumi

Kissojen hyysäykseltä ehdin vähän eilen virkatakin. Virkkasin japanilaisen pehmomaskotin, josta käytetään nimitystä amigurumi. Amigurumi on kai japaniksi pehmoeläin. Kirjassa, josta ohjeen otin selitettiin asian taustaa. Japanilaisessa kulttuurissa on pitkä käsityöperinne ja nuket ovat aina kuuluneet oleellisesti siihen. Silti virkkaus ei ole perinteistä japanilaista käsityötä, mutta japanilaiset ovat se omaksuneet ja muokanneet oman kulttuurinsa mukaiseksi.Nuket kuulemma seuraavat japanilaislasten mukana läpi elämän kannustaen ja rohkaisten vaikeina aikana. Niitä kuulemma näkee Japanissa roikkumassa aikuistenkin laukuista ja toimistoissa istumassa tietokoneiden päällä.Japanilaista nukkeperinnettä jatkavat amiguramihahmot tuovat valoa ja lohdutusta harmaisiin päiviin.Sitähän nyt täällä just tarvitaan. Minulla on jo kaksi tilausta: yksi kilppari ja yksi kissa!

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Saanko tehdä ens viikolla sun luona kilpparin?
-Päivi

Auli kirjoitti...

Saat! Ilman muuta! Tarjoan langat siihen!

Anonyymi kirjoitti...

Koska teet mulle sen kissan?

Anu

Paula Eskola kirjoitti...

Kyl määki ottasi kissa...

Auli kirjoitti...

Anu!
Odotas ensi tiistaita niin sua voi kissa odottaa kotona kun tulet kotiin!

Anonyymi kirjoitti...

Tehkää joku skinkkigurumi!
-Aino

Auli kirjoitti...

Aino, ok.... Haasteellinen tehtävänanto, mutta eiköhän onnistu!

Anonyymi kirjoitti...

Eiks mamma kutonut sulle, Aino, semmosen kauheen liskon... Se piti laittaa alunperin johonkin pipoon, mut siitä tulikin liian suuri.

Anna

Anonyymi kirjoitti...

Juu, se mamman virkkaama mainio turkoosi dinosauri hymyilee mulle tuolta skinkkihyllyn päältä :)
-Aino

Anonyymi kirjoitti...

Joopa, joo niin tein minäkin lomalla pari amigurumia. Villalangasta mukavampi tehdä kuin puuvillasta, mun mielestä. Terveisin samanhenkinen kaveri:)

Auli kirjoitti...

Samaa mieltä! Villalanka on myös aloittelijan käsialaan parempi kuin puuvillalanka, joka ei jousta. Ostin myös kouluun akryylilankoja kun ne oli halpoja ja niissä on iahnia värejä. Muuten en kyllä ole niiden lankojen ystävä, mutta ajattelin, että tuollaisessa maskotissa ne menee!

Anonyymi kirjoitti...

Löytyykö sun kirjasta norsu? Matti (siis T) tykkäisi varmaan sellaisesta.
- Päivi

Anonyymi kirjoitti...

Ei oo akryylilanka munkaan suosikki muuten, mutta tosiaan tässä varmaan ok. Mä ja Emmi tehtiin Nallesta ja seitsemästä veljeksestä ne meidän ekat.

Mervi

Auli kirjoitti...

Ei oo kirjassa norsua, mutta kai se on helppo tehdä melkein minkä tahansa nelijalkaisen kaavalla kun tekee vaan kärsän ja lerpattavat korvat:)