lauantai 6. marraskuuta 2010

Sata kansanomaista kuviokudin mallia

 Pari vuotta ostin käsityökirjakerhosta kirjan "Sata kansanomaista kuviokudinmallia". Kirja on Eeva Haaviston kirjoittama ja ensimmäinen painos on julkaistu vuonna 1947. Ostamani kirja on ns. näköispainos ja kun sain kirjan  tajusin, että se oli sama kirja, jonka perin äidiltäni ja jossa ei ollut kansiakaan niin, ettei siitä tiennyt mikä kirja se oli.Muistan myös, että tämä kirja on aina ollut kotona ja äidin ahkerasti käyttämä. Nyt se on minulle rakas aarre.
 Äitini on kirjaa "fiksannut" ja merkinnyt muunnoksiaan ilmeisesti kutomalleen langalle sopivammaksi.Muistan, että ihan viimevuosinaan hän neuloi juuri tuota ruusukuviota käyttäen jollekin vanttuut.
Asian tiimoilta googlattuani huomasin, että kyseiseen kirjaan perustuen on myös blogi. On tämä netti mahtava paikka kun tuollainenkin on mahdollista! Samasta kirjasarjasta on julkaistu myös sukkakirja Mary Olki: Suomalaisia sukkia ja muita neuletöitä ja räsymattokirja, jota en ole luonnossa nähnyt.

4 kommenttia:

Neferi kirjoitti...

Minulla on ollut erilaisia blogeja vuodesta 2008 ja jos vertaa, mitä alussa osasin ja tajusin ja tiesin ja mitä nyt, niin eroa on valtavasti. Ja kaikki suurelta osin netin ansiota...

Varmasti tosi hieno kirja tämä, eipä ole aiemmin vastaan tullut.

Auli kirjoitti...

Joo. Kirja on hieno, mutta usein ei jaksa keskittyä kirjoneuleisiin kun neulominen on joskus mukavaa niin, että kädet vaan käy, eikä tarvitse laskea! Nyt pitäisi alkaa neuloa häälahjaksi yhden työkaverin pojalle ja tulevalle vaimolle kirjoneulesukkia, joihin tulee heidän etunimensä! Niistä myöhemmin kun häät on ohi... Haasteellinen tilaustyö!

Neferi kirjoitti...

Heitin sinua haasteella blogissani, käytkö hakemassa :).

Anonyymi kirjoitti...

Ruusuhanskat on minulla! Ne ovat roosanväriset ja vähän "huopaantuneet" koska ovat olleet kovassa käytössä ja kastuneet.

Anna