keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Kissa-analyysia

Rosvo -kissa, joka tuli elämääni puolitoista vuotta sitten on peruskotikissa.
Jos hän nousisi kahdelle jalalle ja alkaisi kävellä, hän olisi juuri samankaltainen kuin Pekka Töpöhäntä-elokuvien Pekka. Vilpittömän viaton, vähän hölmö joissakin tilanteissa, mutta kiltti ja kiva, ehtaa kotikissa-ainesta siis.
          Yhdennäköisyys on selvä, vai mitä? Ja ilme: vilpittömän innostunut! Väritys on sama, mutta flaimut vähän eri järjestyksessä, niinkuin kaikilla kotikissoilla, maatiaisilla.Mutta Nekku! Nekussa on villiä ainesta. Nekku on selvästi sukua villikissoille. Nekun juuret vievät Merikarvian Kasalaan ja hän on kotoisin karjatilalta. Hänen sukujuurensa viittaavaat vahvasti suomalaiseen luontoon ja ulkokissauteen. Hänen esi-isänsä ovat kirmanneet samoissa metsissä ilvesten kanssa! No, hän on kyllä nykyään sisäkissa kotipaikkanaan Helsinki. Silti hän , vaikka sisällä viihtyykin, ei ilmiselvästi pidä häkkielämästä, koska ilmaisee tahtoaan kantokassissaan matkustaessaan julkisilla kulkuvälineillä, raitiovaunuissa ja busseissa.

Yhdennäköisyys on selvä.Profiilissa samaa kulmikkuutta!  Vaikka Simba-leijonakuningas on kuningas ja Nekku kuningatar (vielä pikkuprinsessa)  ei voi erehtyä. Molemmilla virtaa villiä verta  suonissaan!

Yhtä kaikki. He ovat molemmat ihania: Rosvo ja Nekku!


1 kommentti:

Paula Eskola kirjoitti...

Mee "prinsessa" minust muistuttaa aika paljo sitä Pesose Viiruu, o vähä sammaa kaliperrii touhutäti. Sitäpaitti hänel o sukukirja, jonka neljännees sukupolves o yhtees 16 esi-issää ja -äitii, näist 7 o ruattalaisii ja 9 suamalaisii. KOlmanneesaki supupolves taapäi o yks ruattalaine. Eli kyl häne sukujuures vähä sin Viiruu päi Ruattimmaal viittaa. Hassuu et harva ihmine tiätää nimelt mainite kaikki 8 isoisoisoäitiis ja 8 isoisoisoissääs. Ja tälleki kissal tämä tiato o yht hailee ko tee prinsessal.