keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Mitä näen kun lepään

Vietän monasti aikaa loikoillen sohvalla

heilutellen varpaita.

Joskus näen kissan,

joskus varjoja rullaverhojen läpi, niitä on kiva tuijotella,

hoitoa kaipaavan rönsyliljan,

70-luvun talon synkän mäntykaton.


Oikealla näen Porin opettajien ammattiyhdistyksen lahjoittaman 50-vuotislahjataulun, niitä on varmaan aika monta tässä kaupungissa...

Vanhempieni vanhan 60-luvun teak-tuolin näen kirjahyllyn edessä oikealla. Sen päällä kauniin värisen äitini virkkaaman tuolinsuojuksen.

Näen myös samasta paikasta perityt Nyky Suomen Sanakirjat. Kuka tälläisiä hankkii ihan tavalliseen kotiin tänä päivänä?
Kirjahyllyni, jonka kirjat on järjestetty väreittäin. Luin muuten jostakin naistenlehdestä varoituksen miehelle: varo naista, joka on järjestänyt kirjansa väreittäin...

Vasemmalla seinällä vanha messinkikello löi juuri seitsemän kertaa.

Tästähän voisi tehdä haasteen: mitä sinä näet kun lepäät?

19 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Kiva haaste. Täytyy ensin miettiä, miten yleensä lepään. Koskaan nykyään en makaa sohvalla, kummallista, itsekin olen ihan yllättynyt. En muistanut, että sinullakin on kirjat järjestetty värien mukaan. Minähän olen ensimmäiseksi tähän värijärjestykseen tutustunut L&H:n tykönä, ja siellä värijärjestys on miehen käsialaa. Pitääkö siis kahta kauheammin varoa miestä, joka on järjestänyt kirjansa väreittäin?

Kardemumma kirjoitti...

Hih, minulla kirjat ovat visusti aakkosjärjestyksessä kuten kirjastossakin. Sivuhyllyssä tiedepuoli, tuon saman sanakirjasarjan kanssa. Olen sen perinyt tädiltäni.

Auli kirjoitti...

Paula, en tiedä mitä siitä miehestä pitäisi ajatella, joka jäjestää kirjansa näin. Minun mieheni ei kyllä höppäsen pölähtämään tokaissut kun yhden sunnuntain niitä kirjoja järjestin.
Kardemumma, niin minullakin oli muutama vuosi sitten ja jos totta puhutaan tässä värijärjestelyssä ei ole mitään järkeä koska koksaan kirjahyllystä ei löydä mitään ellei satu olemaan Otavan keltainen ja niitäkään ei ole montaa...

Daisy kirjoitti...

Leppoisaa kotoilua, kuten nykyään sanotaan :)
Tietosanakirjat ovat nyt historiaa kai. Googlesta vaan katsotaan.

Matleena kirjoitti...

Hih, pitääpä napata tämä haaste mukaan, vaikka en minä yleensä lepää muuta kuin yöllä, pitkälläni ainakaan. ;) Mutta jospa nyt tekisin poikkeuksen ja kokeilisin, miltä se tuntuu. Sinulla ainakin on kaunista katseltavaa levätessäsi, malttaakohan tuosta nousta ylöskään.

Saila kirjoitti...

Ihana kirjoitus! Vähän samaa aihetta kuin joissakin blogeissa näkemäni lukunurkka-haaste. Tosi kiva aihe: Mitä näet kun lepäät.
Ja hauskoja asioita näetkin, ja ihanasti kerrot myös miten kaikki ei ole tiptop, rönsylilja kaipaisi hoitoa, se on niin kotoisaa! Sellaistahan se justiinsa on. Ihanat on näkymät lepopaikastasi.
Minua naurattaa kans tuo, että pitäisi varoa naisia (ja miehiä!) jotka järjestävät kirjat värin mukaan. Ystävättäreni kertoi, että niin ei tosiaankaan pitäisi tehdä. Pitäisi kai järjestää aiheittain tms. Mutta kun kirjahyllyt ovat niin rumia ja sekavia katsoa muuten. Rivien välistä tästähän voi lukea, että minullakin on taipumusta järjestellä väreittäin ;-)
Mutta ei hätää: olet jo koukuttanut miehen joka ei ole tajunnut varoa!

Pirena kirjoitti...

Hieno haaste, mutta kun en ole pitkällään muuta kuin mennessäni illalla nukkumaan. Tai no joskus oikaisen selkää olohuoneen lattialla ja ihailen meidän samanlaista kattoa kuin sinä sanoit synkäksi. Minä taas nautin sen katsomisesta. Meidän kirjahylly on ollut räjähtämispisteessä jo viimeiset 10 vuotta, liian täysi ja sekaisin.

Paula Kristiina kirjoitti...

Hienoja näkymiä sulla näkyy. Haasteen vois ottaa vastaan jos ei nukahda heti kun menee lepäämään? Mulla on vähän sitä vikaa. Koetetaan katsella mitä näkyy. Mulla ei paljon muuta kirjallisuutta ole kun käsityö kirjat. Ne on järjetetty aiheen mukaan ja koko järjestykseen :)

Päivi kirjoitti...

Hauska postaus, olin ajatellut itsekin kirjoitella noista kirjahyllyjen järjestyssysteemeistä joskus... Kuten tiedät, minullakin kirjat ovat väreittäin järjestetty, tosin pienin poikkeuksin. Mulla näkyy sohvalta näkymät parvekkeella ja ulos, kauas merenlahdelle asti ja lähemmäksi vastapäisen talon seinään. Sisällä näen useinmiten televison ja lankakasan.

Lila kirjoitti...

Tätä postausta oli hauska lukea:) Nappaisin mukaani, mutta en lepää muuta kun sängyllä öisin, joskus tosi harvoin päivällä, mutta silloinkin sängyllä. Pitää vissiin antaa kamera miehelle kun seuraavan kerran oikaisee sohvalle:D
Mukavaa loppu viikkoa sinulle!
ps. minä olen joskus ajatellut järjestää kirjat aakkosjärjestykseen;) En vain ole saanut sitä tehtyä ja tuskin saankaan:D

Neferi kirjoitti...

Juuri näin sitä pitää välillä tehdä :)

Pami kirjoitti...

Minulla on yksi kirjahylly järjestetty kirjailijan mukaan aakkosjärjestykseen ja yhdessä kirjat ovat kokojärjestyksessä! Pitäisiköhän minuakin varoa :-)

Pirjo kirjoitti...

Tosi kiva postaus... :)
Minäkään en yleensä lepäile kuin nukkuessa, mutta saa nähdä jos tästä saisi inspiraation siihenkin ;) Tuo kirjahylly on just hyvä noin!

Marjut kirjoitti...

Kun meillä vaihtui sohva, en olekaan enää makoillut sohvalla, vaan ainoastaan sängyllä. Pitäisi varmaan kokeilla tai antaa kamera miehelle;)

Tintti kirjoitti...

Mä vietän hyvin paljon aikaa sohvalla, joten pitääkin ottaa tämä haaste matkaan.

Ja kirjatkin ovat olleet muutaman vuoden värijärjestyksessä, kun aakkosjärjestys alkoi rasittaa silmää.

Rva Pioni kirjoitti...

Minä usein vietän aikaani tuon häälahjani Nykysuomen sanakirjan parissa. Haastetta pitää miettiä, kun lepäilypaikkoja uupuneella on niin monia.

juuli kirjoitti...

Näet kauniita asioita!
Itsekin haluaisin järjestellä kirjoja värien mukaan sisustuksen vuoksi, mutta sitten käytännöllinen minäni panee vastaan. Nyt ne on järjestetty aihepiireittäin: salapoliisi-, käsityö- ja tietoteokset, romaanit, sanakirjat, puutarha- ja sisustuskirjat, erilaiset oppaat... jne.

mm kirjoitti...

Tämä oli todella hauska tapa kertoa itsestään. Siinä oikein näkyivät ajatuskuplat ja katseeen siirtyminen paikasta toiseen. Ihana!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Mukavat näköalat