keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Kasvimaa odottaa

Tässä kasvimaani kulmassa oleva pylväs odottavana; eikö mitään tapahdu? Tämän pylvään muurasimme vuonna 2004. Hyin se on pystyssä pysynyt, mutta siinä on kyllä betoniperustus. Sen ympäri on hitsattu koukkuja, joissa säilytän puutarhatyökalujani. Vieressä olevassa purkissa on lehtikuusen taimi joka on jo suurinpiirtein samanverran elänyt. Se pitäisi istuttaa jonnekin, mutta paikka on vielä harkinnassa.  


Kasvimaa on vielä ihan retuperällä....Jotain henkeä siellä silti on. Monivuotiset yrtit ja raparperi on hyvässä kasvussa.

Pihassani ei ole ollut vaahteraa, enkä hirveästi sitä ole kaivannutkaan. Nyt kuitenkin: kun se on tänne tullut ilmojen halki niin nyt se  sitten jää!
Luonnolla ja kasveilla on ihmeellinen valta...

9 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Valtavat on raparperit jo, saisit niistä piirakkaa. Ja ihan pikkuinen tuo vaahtera. Vaahtera on kyllä aika ilmeikäs ja värikäs puu eri vuodenaikoina ja kasvaakin ihmeisesti nopeasti mutta on kova leviämään. (Ja haravoida saa lehtiä...)

Matleena kirjoitti...

Kaikki vihreä kasvu lupaa kesää, ihanaa! :)

Paula Kristiina kirjoitti...

Kyllä kasvaa vaikka onkin aika koleaa. Munkin raparperi on hyvin kasvanut. Suloinen toi pikku vaahtera. Meiltä kaatui vuosia sitten etupihalta valtavan iso vaahtera. Maanrajasta meni jalka rungon sisälle, oli varmaan lahonnut osittain.Olisi seuraavalla myrskyllä kaatunut varmaan talon päälle. Kerkesi se sen verran siementää että kaikki aidat on puoliksi vaahteraa. Nyt kaadettiin kahdelta sivulta aitaa,on aika oudon tuntuista.

Päivi kirjoitti...

Ja eikun sitten vaan kuokan varteen kiinni...

Daisy kirjoitti...

Ihana tuo vaahteravauva :)
Kesällä joskus kaipaan omaa pihaa. Kerrostalossa kesä menee ohi vähän kuin huomaamatta.
Loppukesä ja sadonkorjuu oli minusta parasta aikaa, silloin kun pihaa oli.

Rva Pioni kirjoitti...

Hitaasti hyvä tulee kasvimailla. Yrteissä on valtava voima ja ah, ne ovat ihania pitkin kesää. Minun kotini on vaahterapuiston naapurissa. Meidän pihassa on mielettömästi noita pikkuvaahteran alkuja. Nautin niin tästä ajasta. Työ hieman haittaa nautintoa, mutta...

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Mikä on toi kasvi, jossa on lehdissä punaista? Monivuotinen?

T.Tuike

Heleena kirjoitti...

Samoin täällä kasvimaa vielä odottaa...
Sade teki hyvää ja nurmikkoa pitäis jo leikata

Mari kirjoitti...

Voi miten valtavia sun raparperit jo on! Muista sitten hidastaa ja nauttiakin välillä, kun alat ryytimaata kuokkimaan :)