maanantai 2. toukokuuta 2011

Keskeneräinen

Lieneekö kevätväsymystä kun ei oikein käsityöt innosta. Ajattelin ideaköyhässä mielialussani katsella keskeneräisiä töitä. Tämän työn olen liioittelematta aloittanut varmaan 20 vuotta sitten. Teimme siihen aikaan neuloen eläkkeelle jäävälle rehtorillemme tällä tekniikalla torkkupeiton, johon saimme meren tuntua ja purjeita. Siinä oli sinisten sävyjä pohjalla ja muutamia valkosia kolmioita. Rehtori harrasti purjehtimista. Nämä tilkuthan neulotaan niin, että lisätään toisessa reunassa ja puolessa välissä aloitetaan kaventaa niin, että loppuun jää vain kaksi silmukkaa, jotka päätellään. Meillä oli silloin neulomistalkoot ja useimmat työkaverit osallistuivat neulomiseen, koska neulominen oli niin helppoa, että ne omasta mielestään surkeimmatkin osasivat, kun piti vaan neuloa oikeaa. Peitosta tuli oikein kaunis.

Minä sitten myös aloitin tätä varmaan ajatellen yhteensopimista silloisen beigen värisen sohvan kanssa. Tilkut ovat olleet useammasakin paikassa muovikassissa. Viime kesänä löysin ne siivotessani vaatehuoneen. Lankoissa tunnistin tuttuja vanhoja lankoja mm. Novitan Vip-lankaa jota ei ole valmistettu vuosikausiin...

Nyt sitten pähkäilen tämän tilkkukasan kanssa. Taidan alkaa kasata sitä, ja katsoa mitä siitä syntyy...

21 kommenttia:

Paula Kristiina kirjoitti...

Innostus on tääläkin vähän kateissa. En ole saanut muuta kun yhden sukan aikaan ja toinen odottaa alkuaan. Tosta tilkku työstä tulee varmaan kiva. Värit on nätit.

Mari kirjoitti...

Voi tartuta minuunkin tuo keskeneräisten valmiiksi laittaminen :)

Daisy kirjoitti...

Minäkään en ole tehnyt mitään käsityötä. Tosin huomasin tarvitsevani uudet silmälasit. Nämä nykyiset ovatkin olleet jo kolme vuotta.
Nuo lappuset on somia :)

Paula kirjoitti...

Minun näkökulmastai Auli olet tehnyt melkein koko ajan jotakin ja aika innostuneestikin. Eihän pääsiäisestäkään ole monta viikkoa, ja silloin just pääsiäisen alla sinulla oli "kanamania", joten ei ihmekään, että välillä on pientä luovaa taukoa. Ja kanojen lisäksi olet tehnyt muutakin, ainakin sukkia. Kyllä se innostus taas alkaa, ja näköjään blogikin innostaa sinua tekemään.

Tintti kirjoitti...

Kauniita lappusi ja niistä tulee varmasti kaunis peitto. Aina on jossain tarvetta peitoille, jos ei omaan sisustukseen enää sovi tai ole tarvetta. Mä huomaan saavani ylimääräisen energialatauksen aina, kun saan jonkun ufon valmiiksi, joten toivin sitä myös sinulle.

Risusydämen Marja kirjoitti...

Se taitaa olla tämä kevät, joka vie ajatukset käsitöistä ihan muihin puuhiin....
Vaikka ainakin minulla hetki sukankutomista vastaa ihan pientä meditaatiohetkeä, nykyään ei työpäivän jälkeen jaksa sitäkään ;)
Kiva peitto lappusistasi varmasti syntyy...

Auli kirjoitti...

Joo se on vähän niin, että nyt kun pitäis alkaa ulkohommat niin ei oikein inspiroi sisähommat muttei silti oikein ulkohommatkaan kun on niin kovin koleaa.. Siispä suon itsellni laskotteluhetken!

Neferi kirjoitti...

Noista tilkuista saa vaikka mitä ihanaa...

Minulla tähän aikaan vuodesta yleensä pyörii päässä vain puutarha, mutta kyllä sitä jotain pientä ehkä valmistuukin.

Mammutti kirjoitti...

Onhan siinä pala poikineen yhditettäväksi, mutta lopputulos on varmasti upea ja palkitseva.

Nova Melina kirjoitti...

Nostan kyllä hattua sulle jos saat ton viimeinkin tehtyä valmiiksi! Itsellä käy aina niin että jos joku isompi homma jää kesken, niin sitten siihen kasvaa ihan mieletön kynnys jatkaa sitä. Voin olla vaikka kuinka tuottelias ja tehdä monimutkaisia töitä, mutta se yksi ei vaan valmistu koskaan. Onneks tällä hetkellä sellaista ei ole, paitsi mun mielessä yksi, jota en tiedä aloitanko koskaan tekemään..

P.s. Mä myös olen sitä mieltä että olet todella tuottelias. Koko ajanhan tänne putkahtelee sun uusia neulomuksia ym. kivoja käsitöitä! Elä ressaa. :)

MARİFETANE kirjoitti...

hi erittäin hyvä blogi ystävälista jos lisään blogini Olen erittäin onnellinen.

http://www.marifetane.com/

Lila kirjoitti...

Minäkin eilen miehelleni tokaisn, etten ole silmukan silmukkaa neulonut kahteen päivään... Hän oli kuulemma jo vähän huolissaan;) Jotenkin ei vaan nyt huvita!
Kaunis peitto tuosta tulee:)

Anonyymi kirjoitti...

Jännittävää.. Tuollainen löytöhön on (näin ulkopuolisen silmin) oikea lottovoitto! Koska siitä voi koota lähes mitä vaan. Monestihan kaapin perälle ajautuneet tekeleet ovat tietyn mallin mukaan tehtäviä villatakkeja tai muita sellaisia, joista joutuu ensin langat purkamaan ennenkuin pääsee taas työn touhuun.
Mukava nähdä, mitä noista paloista käsissäsi syntyykään..?

Katju kirjoitti...

oho, jopa kestää, kun itse olen just aloittanut torkkupeitto projektin....saas nähdä kuinka pitkään mulla siihen menee.

Marjut kirjoitti...

Jännityksellä odotan, mitä tilkuista valmistuu:)

Matleena kirjoitti...

Kokoahan vain tilkut peitteeksi, näyttää niin nätiltä. Tykkään noista väreistä. :) Minäkin olen tehnyt pari peittoa tuollaisista tilkuista, mutta taisivat vain olla kooltaan isompia kuin arvelen noiden sinun tilkkujen olevan.

Niin ja luovaa taukoa ihminen tarvitsee aina välillä, joten älä ollenkaan hätäile siellä innostuksen puutteesta. Se on vain väliaikaista! ;)

anja kirjoitti...

Kivoja lappusia koottavaksi. Nätit värit, niistähän saa pian mitä vaan!
Kyllä kutomiset alkaa jo tökkiä täälläkin. Neljät sukat sain valmiiksi lähetettäväksi paleleville jaloille. Minulla ei ole niin paljon pitkäjänteisyyttä, että saisin torkkupeittoon tarvittavaa määrää lappuja kudotuksi tai virkatuksi. Yritin pari vuotta sitten, mutta torkkupeiton sai Simo, jonka peitto valmistui kahdestatoista palasta! Isompia torkkupeittoja olen sitten ostanut käsityön osaajilta.

Pirjo kirjoitti...

Kyllähän nuo lappuset vaativat jo päästä yhteen, kaunis siitä tulee! Mielestäni välillä saakin pitää lomaa käsitöistä, varsinkin jos niiden sijaan nauttii esim. luonnosta ja pihatöistä ;)

Sara kirjoitti...

Minun silmiini tuo työn alku näyttää kauniilta. Tee ihmeessä se loppuun! Vaikka idea on yksinkertainen, siitä syntyy elävä kolmiulotteinen vaikutelma. Go Auli, go!

Auli kirjoitti...

Kiitos kannustuksesta jota sain! Eilen jo tutkiskelin onko siinä tillkukassissa koin toukkia eli oli vähän epävarmat fiilikset.. No ei sentään ollut mutta näillä kannustuksilla kyllä varmaan saan työn loppuunkin...

Irma kirjoitti...

Tuossa kun lueskelin noita minulta väliin jääneitä postauksia niin oothan sinä tehnyt vaikka mitä! Niin kauniit oli nekin Tiikerikakku- sukat!
Komia on tilkkupeitto ja kauniit värit on tuossa lappusessasikin, eikun tsemppiä sulle siihen kokoamis-urakkaan.
Hauska tuo edellinen jumppapostaus! Meilläkin niin naatiskellaan ja venytellään auringossa. Minun pitäs kyllä kanssa ottaa tuollainen salaattidieetti käytäntöön...siis ittelle....;)

Mukavaa viikon jatkoa!