tiistai 17. toukokuuta 2011

Pinkopahveja ja kaakeliuuneja


Siskon luona on kivoja yksityiskohtia. Yhdellä hyllyllä on muistoja isästä. Isä oli veturinkuljettaja. Hyllyllä on isän virkalakki, VR:n vanha Arabian sylkykuppi, joka oli ennen kaikissa junissa. Tällä hetkellä ajatus sylkykupista tuntuu ihan kauhistuttavalta. No, silloin kun sylkykupit olivat käytössä tuberkuloosi oli suuri kansantauti. Veturi on siskon vanha metallilelu, voisi olla vaikka isän tuliainen?

Tämä kaappi on 1800- luvulta Yyterin kartanon sepän kodista. Se on tullut perheeseemme äitini lapsuudenkodista. Äitini oli kasvattina hänen tyttärellään.


Vanhat kaakeliuunit ovat arjen taidetta. Niissä on kaikissa erilaiset luukutkin.Tuntuu, että vanhan ajan rakenteet olivat aika monimutkaisia, varmaan johtui siitä, että joka huoneessa oli uuni ja hormit veivät tilaa seinien alla.Tässä pikkusisko näyttää kieltä vuonna 1966.Tässä talossa on lähes kaikissa huoneissa vielä ihan aidot alkuperäiset pinkopahvit tapeteiden alla.13 kommenttia:

Kardemumma kirjoitti...

Vanhan talon tunnelman voi aistia kuvistasi. Paljon rauhoittavampi ympäristö kuin nämä uudet asunnot. Silmä lepää

Laura kirjoitti...

huoh... olen niin heikkona vanhoihin taloihin! varsinkin tuollaiset alkuperäiset kakluunit, ne saavat aikaan suorastaan sydämentykytystä;)

Neferi kirjoitti...

Hämähäkkiluukku näyttää tosi tutulta, sellainen on joskus ollut jossain lapsuuden asunnossa...

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Onnellinen se, joka saa asua tuollaisessa vanhassa ihanassa talossa! Surettaa aina, kun vanhoja puutaloja puretaan tai niiden annetaan rapistua asumattomina. Itse asun peruskorjaamattomassa 50-luvun puolivälissä rakennetussa rintamamiestalossa (entinen mummolani) ja hyvin viihdyn, mutta olisi unelma asua vielä vanhemmassa.

Så Vitt Jag Vet kirjoitti...

Vilka charmiga foton från din systers hem...
Ha en bra vecka ... Bara lite kvar !
Kraam
Sanne

Paula kirjoitti...

Kiitos Merikarvian terveisistä! Olipa kiva taas katsoa noita yksityiskohtia, uuninluukkujen kuvioita en olis muistanutkaan.

Marjut kirjoitti...

Paljon kauniita yksityiskohtia!

sinisukka kirjoitti...

Mmhhh...miten tunnelmallinen talo!! Kaakeliuunit ja pinkopahvit...:D Kiitos kun esittelit meillekin!

Paula Kristiina kirjoitti...

Mukavia muistoja ja vanhan talon yksityiskohtia. Kun mä meen mökille sieltäkin löytyy vahoja juttuja räppäilen sit kuvia. Ja ei ihme et lapset halus tehdä suomen lippuja kun itsellekin tuli mieleen. Oon tehnyt pojelleni muutama vuosi sitten suomipipon mutta en löytänyt sitä nyt mistään. Tarvii etsiä paremmin. Ja kiitos, loma mennyt oikeen mukavasti nyt aletaan toipumaan vasta kulta huumasta:) Kivaa viikon jatkoa terveisiä käsityö tunneille!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihania ja tunnelmallisia yksityiskohtia

Pirjo kirjoitti...

Kiva, että jaksat aina kuvata meille näitä kauniita asioita, joita ei jokainen voi joka päivä nähdä.. Tuollainen talo olisi unelma! :)

Käsityönopettaja kirjoitti...

Niin kaunista, kaikki!

Mari kirjoitti...

Sitä vanhan talon lämmintä ja muistojen täyteistä tunnelmaa ei uudemmista löydä. Kivoja kuvia!