sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Ihana viikonloppu

Tämä viikonloppu on ollut pitkästä aikaa sellainen, että olen jaksanut ja saanut jotain aikaiseksi. Varmaan loman läheneminen antaa virtaa ja se, että ulkona on ollut lämmintä ja kaunista

Sain häälahjasukat vauhtiin ja tavoite on saada ne ensi viikon torstaiksi valmiiksi. Sukkiin tulee morsiusparin nimet. Sukista tulee kesäisen väriset.

Kasvimaa on käännetty jyrsimellä, siihen kelpaa nyt istuttaa taimet ja kylvää siemenet. Myös nurmikon leikkasin ensi kerran. Se on hyvää kuntoilua. Pihani on yli kahden aarin suuruinen. Siinä saa kävellä aika lenkin kun nurmikon leikkaa!

Kesäkukat on ruukuissa.

Näin kesän alussa on paljon katseltavaa pihassa, lemmikitkin putkahtavat aina uusista paikoista.

Onnistunein ja parhain kukkamaani on varjoisella puolella. Muut ovatkin sitten enemmän ja vähemmän retuperällä. Saniaiset ovat varmaan ihan lempikukkieni listan kärkipäässä, vaikkeivat kukikaan...

Ne ovat lähes inhimillisiä, rullatessaan lehteään keväällä auki,
                      
tämäkin vauva!

Kuunliljat työntyvät vauhdilla mullasta.
Kalliokielot ovat lähes kukassa. Ne ovat minusta kauniita varjon kasveja.

19 kommenttia:

Så Vitt Jag Vet kirjoitti...

Vad fiffig ide med bröllopssockor !
Ha en bra början på veckan !
Kraam
Sanne

Peppi kirjoitti...

Samaa mieltä saniaisista! Tosi kauniita. Omiani etsistkelin yks päivä ja sieltä ne on nousemassa :)
Lemmikkejä haluaisin pihan perellä mereksi asti. Ne on niiin söpöjä!
Nopea olet ollut sukkien kanssa - aivan ihanat ovat!

Zzz kirjoitti...

Tulee nätit sukat.

Minäkin tykkään rullaavista saniaisista ja kotkansiivistä....

Pirena kirjoitti...

Oletko nähnyt valkoisia lemmikkejä? Meillä kasvaa vierekkäin sekä sinisiä että valkoisia. Saniaisista minäkin tykkään, meillä myös niitä. Olen aika laiska laittelemaan kukkia. Mikä sitten itsestään jostain putkahtaa, siis monivuotisia, ne on mun lajeja.

Auli kirjoitti...

Pirena, en ole nähnyt valkoisia lemmikkejä. Silti minun lemmikkini värit vaihtelevat kovin paljon, on kirkkaan sinisiä ja vaalean, hailakan sinisiä.

Pirjo kirjoitti...

Uskon, että saat sukat valmiiksi torstaihin mennessä ja niistä tulee varmasti hääparille mieluiset :) Kauniita kukkia kasvaa pihallanne!

Sirpa kirjoitti...

Kuulostaa tosiaan mukavalta viikonlopulta :) Sukista tulee nätit.. Kalliokielo varsinkin on upea kukka!

Tintti kirjoitti...

Ihania lemmikejä! Sopivat ihanien sukkien väriin :-)

Kauniita kuvia olet ottanut saniaisista.

Anonyymi kirjoitti...

Saniaiset ovat minunkin lempparini. Rakastan juuri tuota vaihetta kun ne "rullautuvat" auki. Onneksi oma rivitalopihani on varjoisa, siinä menestyvät kyllä kaikki nämä kauniit hämärän kasvit.

Nimikoidut sukat ovat hyvä lahjaidea. Ja ihailen sitä, että olet jaksanut tässä vaiheessa lukuvuotta vielä neuloa. Minusta viimeiset viikot ovat aina jotenkin musertavia, kun on kokonainen vuosi takana. Voimia ja aurinkoa, kohta se opettajan kesäloma koittaa!

Matleena kirjoitti...

Onpa kauniit sukat tulossa morsiusparille! Väritkin niin sopivat vuodenaikaan.

Katsastin samalla pari muutakin postaustasi, jotka olivat minulla lukematta, ja huomasin sinun aikovan mukaan KYH:iin! Mielenkiintoista nähdä hulluttelusi. ;) Minä en ole koskaan uskaltanut lähteä niihin mukaan, mutta mukava on ollut seurata toisten hullutteluja.

Heleena kirjoitti...

Ihanat sukat tulossa morsiusparille! Saniaiset nousevat vauhdilla, ovat kiitollisia vähästä hoidosta ja kauniita muodoltaan. Lemmikki on kaksivuotinen ja putkahtaa milloin mistäkin. Mulla on joukossa valkoisiakin.
Piskojen lomasta hyvää viikkoa, kohta on kesä!

Tupu kirjoitti...

Kyllä saa hääpari kauniit sukat.

Paula kirjoitti...

Varjokukkapenkkisi on tosiaan ollut aina kaunis. Ja hyvässä paikassa, kun sen ohi ensimmäiseksi kuljetaan - ei voi olla huomaamatta. Tuollaisten varjokasvien tunnelmaan tiivistyy mielestäni rauhallisuutta ja voimaa.

sinisukka kirjoitti...

Mukava viikonloppu sulla(kin) varmaan!! Ja ihanaa kun loma lähenee! Kauniit sukat :)

JaanaElina kirjoitti...

Kukkiiko lemmikit jo,ei täällä meillä.

Upeita sukkia teet ja tuolla edellisessä postauksessa oli aivan upeat kirjoneulesukat.Muistan joskus kouluaikaan tehneeni kirjotut sukat,harmaat,jossa oli kirjoneuletta.Tykkäsin niistä,pitäisi joskus kokeilla tehdä samanlaiset.

Bongasin myös upean räsymaton.Hienot värit.Mulla olisi leikattua kudetta,kun vaan ehtisin kutomaan joskus.Anopilla olisi kangaspuut ja olenkin haaveillut jos vaikka ne saisi lainaksi.

Mukavaa kasvimaan möyhennystä sinne.

Auli kirjoitti...

Kiitos vaan kehuista mitä hääsukkiin tulee. Sukka oli jo sulhasen äidillä hyväksyttävänä ja tänään aloitan uutta sukkaa.

JaanaElina, suosittelen kyllä lämpimästi kutomista. Se on niin kivaa. Minä vaan tarvitsisin kunnon sadepäiviä heti loman alussa, koska jos on kovin kaunista en malta olla sisällä kutomomassa...

tiinaniit kirjoitti...

Vastavierailulla, kiitos kauniista kommenteistasi! :) Aivan ihanat sukat siellä on tulossa, ja tuo idea antaa nimillä varustetut sukat häälahjaksi on aivan mainio!

seijastiina kirjoitti...

Kiva idea nuo hääsukat!
Ihanat!
Myös kuvasi on kauniit, kalliokielo on ihastuttava, meidänkin mökillä rannalla kasvaa.
Saniais vauvat on suloisia.
Ja kaikki kukat!
Kesä alkaa olla valmis, pääskytkin tuli pari päivää sitten.
Ihanaa kesää!

Saila kirjoitti...

Ihania kasveja, kalliokielot ovat minustakin todella kauniita! Ja saniaiset. Ne ovat jotenkin hurjia otuksia rullautuessaan auki, ja kun ajattelee, että niitä oli jo silloin kun maailmassa ei ollut ensimmäistäkään kukkaa!
Hienot sukat, mainio idea laittaa morsiusparin nimet mukaan.