maanantai 25. huhtikuuta 2011

Pääsiäisyllätys

Eilen olimme J:n luona. Oli kiva seurata kevään edistystä hänen pihassaan.  Siellä kasvaa yksi ainokainen sinivuokko, portaan juuressa, kivijalan edessä. Olen kysellyt muutaman kerran kukkiiko se, mutta J (tyypillinen mies!) ei ole koskaan huomannut katsoa sitä. Illalla menimme katsomaan ja se näytti siltä, että kukinto on ohi.Tänään se sensijaan olikin täydessä loistossaan! Kukat olivat vain sulkeutuneet auringon painuttua.
Pellon reunassa myös leskenlehdet sulkivat illalla silmiään.

J on rakentanut ison pelto-ojan yli sillan, jotta ojaa ei tarvitse kiertää. Näin säästyy yksi kilometri kävelymatkaa luokseni. Tänä keväänä siltaa nostettiin muutamalla kymmenellä sentillä, koskaa ojan vesi nousi kovin korkealle. Sain perustellisen selvityksen siltatyöstä. Olen nauranut, että tämä on tavallaan riiuureissusilta.. J:tä nimitän joskus siltainsinööriksi Paasilinnan Onnellisen miehen mukaaan.

Paitsi kukat, myös kaikki muu avautuu.

Herukat ovat eteläpuolella kuusiaidan edessä. Niiden lehdet ovat jo pian aukeamassa. Kuusiaita odottaa leikkaamista.

Perunat ovat alkaneet itää. Viljelemme tällä hetkellä neljää lajiketta ja ihan kotikäyttöön. Olympia on pääviljelyksessä, koska se on hyvä yleisperuna. Se on pernintönä J:n kotitilalta ja sitä hän vaalii. Yhdessä Porilaisessa siemenliikkeessä omistaja kehui Olympiaa oman lapsuutensa perunaksi. Sitä oli aina ja se oli paras! Se on kehitetty Berliinin olympialaisiin ja sitä ei varmaan enää myydä , ainakaan yleisesti. Meillä on myös Siikliä, Timoa ja uutuutena Rosamundaa, joka oli jo aika hyvin itänyt.


Myös minun, itse ostamani, Huvitus-omenapuuni jakselee hyvin. Se on kasvamassa paremmassa maassa kuin oman pihani maa. Onkohan J.Llä paineita, ettei sille tapahdu mitään. Se on suojeltu ylöspäin ja maan alle mahdollisimman hyvin, etteivät myyrät ja jänikset pääsisi yllättämään.

Sitten se pääsiäisyllätys. Blogini lukijat ovat lisääntynyt tasaista tahtia ja ajattelin tässä joskus, että jos selvästi saan selville kuka on tasan 50.s lukija annan hänelle palkinnon, jälkikäteen, etukäteen tietämättä. Nyt sitten pääsiäisen kunniaksi palkitsen Jossun lähettämällä hänelle nämä sukat! Tervetuloa lukijaksi ja kaikille muillekin toivotan hyvää pääsiäisen jatkoa.

16 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Voi miten kivoja kuvia olet napsinut. Kevättä siellä ja kevättä täällä :) Päivät kuluu niin pihahommissa, etten ole edes blogeja selata! Aurinkoista maanantaita sinulle!

Riitta kirjoitti...

Olen Marin kanssa samaa mieltä :)

Paula Kristiina kirjoitti...

Kauniita kevät kuvia. Huomenna nähdään.

Så Vitt Jag Vet kirjoitti...

Hej ! Sitter på Kittilä flygfält och väntar att flyget skall gå... Ser att våren är långt kommen hos er... Här i Lappland är det 15 grader varmt... Helt super !
Men blir spännande att komma hem och se om björkarna börjat grönska.
Har varit lite spännande att se att se att vår son kommer helskinnad hem.. Killarna har varit i Nordnorge och åkt of-pist... Du vet ju hur orolig man är som mamma.. Men de är på väg ner med bil så nog har det gått bra !
Hoppas du haft en ljuvlig helg ! Jag har nog njutit och känt mej som en "prinsessa".. ( Kanske drottning i min ålder ) Har ätit gott och varit ute i strålande solsken...
Ha det bra !
Kraam
Sanne

Paula kirjoitti...

Arvaas olinko mää samois puuhis ihan just? Ottamas kuvia sinivuakoist, ja valkovuakoistaki. Mut sul o täs kyl muutaki. Nua J:n turvatoimet o kyl mainioit. Mää hai framil se postaukse, mis kerroit J:n varotuskolmioist ja varotusliinast, jois o ain kiinnityslenkitki hualitellusti valmiin. Tämä omenapuu turvavarustelu ja sillakorotushommaki näyttäs kuuluva vähä sammaa sarjaa.

KristiinaS kirjoitti...

Nuo vanhat perunalajikkeet on niitä parhaita ja makoisia. Uutta lajiketta tulee kauppaan niin tiuhaan tahtiin, että ei ehdi sitä suosikkiaan edes löytämään kun se mahdollinen hyvä jo poistuu. Timoa ei voita mikään, se on ehdottomasti paras ekana ostettava uusi peruna, ja tietysti oikeata voita.

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Ihania sinivuokkoja! Meillä ei vielä ole sinivuokko kukassa, osa on vielä lumen allakin, että edes lehtiä ei vielä näy.

Anonyymi kirjoitti...

Sinivuokot on ihania! Harmi vaan kun täällä korkeudella niitä ei kasva :/

Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle! :)

Neferi kirjoitti...

Mahtavia sinivuokkokuvia :)

Sara kirjoitti...

Voi miten ihania sinivuokkoja! Kevät on kuvistaa päätellen sielläkin päin täydessä vauhdissa. Oi ihana kevät!

Päivi kirjoitti...

Mä olen kans tehnyt koko viikonlopun luontohavaintojani. Postaan, kunhan ehdin. Mul on vaihteeks taloyhtiön hommia... Ihania sinivuokkoja, niitä oli keväisin Forssan seutu aivan tulvillaan. Rannikoilla ovat todella harvinaisia , Helsingissäkään niiihin ei juuri törmää.

Auli kirjoitti...

Sinivuokot eivät muuten todellakaan ole kovin yleisiä täälläpäin. J on sitä mieltä,että nämä on istutettu joskus siihen porraspieleen. No, hyvin ne näyttävät siinä menstyvän, vailla mitään hoitoa. Ehkä juuri sen takia...

Daisy kirjoitti...

Kiva silta,sopii hyvin keväiseen tunnelmaan.

Jossu kirjoitti...

Hip ja hei ja kiitos etukäteen ihanasta yllätyksestä. Sukat näyttävät aivan ihastuttavilta ja kokokin on sopiva. Ja minä olen todellinen villasukkaihminen.
Kesässä minua ei harmita oikeastaan mikään muu kuin se, että villasukkia ei voi/kehtaa käyttää ulkona kengissä (kotona kylläkin). Viime viikolla vielä oli käytössä, mutta nyt pääsiäisen aikaan piti jo jättää pois :).

On ilo olla blogisi 50 lukija ja saada sukat!

T: Jossu

Tintti kirjoitti...

Ihania sinivuokkoja! Se on aina ollut lempparikukkani. Saisinkohan houkuteltua itseni pois täältä sohvalta, jos vaikka löytäisin niitä jostain.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihania sinivuokkoja.