maanantai 18. huhtikuuta 2011

Kirjottu tyynynpäällinen

Viime viikolla ommellessani niitä pääsiäislintuja innostuin kirjonnasta. Ompelin koristetyynynpäällisen. Kirjoin linnun muliinilangalla ja kiinnitin ympärille vanhan virkatun pitsin. Linnun kuvan olen joskus piirtänyt vapaasti  tyynystä, jonka joskus näin Attic24-blogissa. Siinä tyyny oli tehty ihan eri tekniikalla, linnun muoto vain jotenkin kiinnosti minua. Minulla on vieläkin pellavaa ja se kyllä ihanaa!Tyynyn takana käytin hyväksi mankeliliinan päärmeitä. Ompelin niihin napinlävet ja kaksi nappia. Napit ovat pahvia, varmaan pulakauden aikaisia.

26 kommenttia:

Pirena kirjoitti...

Aina vaan erikoisempia ja kauniimpia töitä esittelet.
Jauhettahan ne värit on. Siitäkin on aikaa kun äitini viimeisiä värjäyksiä niillä teki. En edes muista, varmaan 90-luvulla. En ole noihin perehtynyt yhtään, en edes lukenut käyttöohjetta. Jospa nyt keväällä saisin jonkun kipinän kun on noita itsekehrättyjä valkoisia lankoja.

Päivi kirjoitti...

Auli, olet kyllä varsin tuottoisa tyyppi. Miten oikein ehdit? Toisaalta mä olen tullut viime aikoina melkein joka päivä klo 19 jälkeen töistä kotiin ja silloin ei paljonkaan tämän ikäinen täti enää ehdi....

Neili kirjoitti...

Tyylikäs tyyny.

Paula Kristiina kirjoitti...

Miten meillä melkein aina samaan aikaan valmistuu nämä työt.Joku vielä luulee että matkin sinua? Kaunis tyyny. Mä laitoin vaan nauhat sivuun en jaksanut nappeja ja läpiä tehdä.

Auli kirjoitti...

Viikonloppuna Päivi tein tätä, kirjoin kyllä jo viime viikolla. Nyt sitten vaan kudon sukkaa: se on niin rentouttavaa...

Paula kirjoitti...

O-hoo, kylläpä nuo kanat munivat lisää ideoita ja töitä. Hieno tyyny! Ja vanha pitsi sopii kirjottuun kanaan. Pahvinappi o piste i:n päälle.

Daisy kirjoitti...

Kaunis tuote jälleen. Ihailen tarmoasi ja luovuuttasi.

Sirpa kirjoitti...

Kaunis! Jotenkin niin herkkä...

Riitta kirjoitti...

Täällä on aina jotain uutta ja kivaa! Mulle tulee linnusta mieleen rauhankyyhkynen. Hieno!

Smirgeline kirjoitti...

Kiitos kommentistasi!
Olet kauniin tyynyn kirjonut, pitsi koristaa sen mukavasti.
Myös kanasi on tosi kivoja.

Nova Melina kirjoitti...

Vautsi Auli! Ihana toi lintu. Ja kiitos kommentista. Munkin mielestä kutsukorteista tuli hauskoja, ja mä myös toivon että olkapää lähtis nyt kuntoutumaan. Mutta siis, hienon tyynyliinan oot tehnyt! :)

Tintti kirjoitti...

Kaunis tyyny!
Pitsikehys on upea.

KristiinaS kirjoitti...

No niin, kyllähän sun vanhoille pitseille löytyy käyttöä jatkuvasti. Tuo lintu on kaunis, en yhtään ihmettele, että se sua miellytti ja jäi mieleen sieltä atticilta.
Kivasti oli Paula Kristiina tehnyt kukkoja sun ohjeella. Hienosti netissä vinkit leviää ja tulee käytetyiksi. Näin se toimii.

Leena kirjoitti...

Ihanat tyynyt! pellavaa ja pitsitkin! Linnut olet kirjaillut varsipistoin. Noihin sopisi myös ketjuvirkkauskirjonta. Se toisi sellaisen karjalaistunnelman, mallia silloin pitäisi pikkuisen varmaan muuttaa. Saanko ottaa idean?

Anonyymi kirjoitti...

Kertakaikkiaan upea lintu!
Nuo napit on hauska juttu, viimeaikaisissa töissäsi on nimittäin ollut juuri samanlaisia nappeja, joita itse perin mummiltani. Bakeliittia, pahvia, vanhaa pehmeää muovia, metallia ja kangasta.. Pula-ajan lapsena mummi oli nähnyt, kokenut ja säästänyt ne kaikki.

Auli kirjoitti...

Leena, ilman muuta saat ottaa idean. Niinhän minäkin otin tähän idean. Kiertoon vaan kaikki hyvät ideat!
Riitta, rauhankyyhkyssä on varmaan jossakin ollutkin vähän tätä samaa linnun muotoa.

Neferi kirjoitti...

Tyylikäs tyyny :). Tällainen sopii mukavasti yhteen monenlaisen kanssa.

Lila kirjoitti...

Kaunista, niin kaunista:)

Marjut kirjoitti...

On niin kovin kaunis tyyny. Pitäisi varmaan ruveta virkkaamaan pitsiä, kun ei vanhoja pitsejäkään mistään löydy.

Sari kirjoitti...

Aivan ihana tyyny! Niin tyylikkään yksinkertaisen kaunis.

Pirjo kirjoitti...

Minäkin juuri ajattelin uusia sohvaan tyynynpäälliset ja meinasin tehdä sellaisia missä on tuo nappirivi keskellä... Ehdit ensin =)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanan Ihana

Saila kirjoitti...

Todella kaunis! Samanlaisia nappeja on äitini nappivaraston uumenissa, siellä voi käydä tarvitessaan nappia kuin nappia :-D
Sinulle on tunnustus Saaripalstalla.

Sara kirjoitti...

Kaunis lintutyyny. Pidän hirveästi tuosta värimaailmasta ja materiaalien tunnusta. Vanhat napit ovat kiva yksityiskohta.

virkattu lintu kirjoitti...

Todella kaunis kokonaisuus!

Så Vitt Jag Vet kirjoitti...

Hej ! Den dynan skulle ju passa hos oss ! Gillar färgerna ! Skoj att vara hemma igen och kunna gå in på olika bloggar...
Vi hade en lyckad resa till Amsterdam med vår skolas lärare ! Måste erkänna att mina kolleger är helt ljuvliga och vi hade skoj tillsammans..
Ha det bra!
Kraam
Sanne