torstai 7. huhtikuuta 2011

Lehtikori

Piti alkaa kutomaan sukkaa virkkaamisen jälkeen mutta siinä kävi näin.

Ostin eilen ruotsalaisen lehden Underbara idéer. Illalla sitten fiilistelin sängyssä lehteä lukien.

Siinä oli tosi paljon kivoja juttuja. Yllä muutamia niistä. Katselin lehtikoria ja muistin, että minulla on paksu vyyhti vitivalkoista matonkudetta, jota joskus ostin mattoon, mutta totesin liian valkoiseksi. Minähän en ole mikään ihan suuri valkoisen ystävä, ainakaan nojatuoleissa, sohvissa ja matoissa. En rakasta kauheasti siivoamista ja täällä kissankarvojen keskellä ei valkoinen ehkä ole paras sisustusväri. Tätäkin koria katsellessa ajattelin, ettei ehkä paras väri sanomalehtien säilytykseenkään....
No, niinpä sitten J:n ystävävällisellä avustuksella kerittiin kuteet kolmeksi jättikeräksi. Oli muuten riemu katsella, miten miehen isot kourat herttaisesti myötäilivät kuteen kerimistä; ovat ne miehet mukavia... ja oppivaisia...
Virkkasin tämän korin vuorottelemalla pylväitä ja kiinteitä silmukoita niin, että pinnasta tuli mallinmukaisen elävä. Ihan siis omasta päästäni. Tämä saa ainakin toistaiseksi olla sellainen uusien lehtien kori. Hyvä puoli tässä on se, että katin ryökäleet eivät mahdu sinne!

12 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Aivan ihana omasta päästä-kori! Korien virkkaaminen on kivaa puuhaa, eikä niitä ole koskaan liikaa :)

Så Vitt Jag Vet kirjoitti...

Auli ! Du börjar gå på min linje vitt skall det vara !
Fin blev den ju.. Men man blir sjuk i handen att virka med så grovt garn...
Ha en fin fredag !
Kraam
Sanne

töppöskä kirjoitti...

Kuinka ollakaan,ihan hämmästyin vallan... itsekin tänään ostin valkoista matonkudetta ja yritän vääntää siitä myös jotain koria. Ranne kipeänä!
Sinun korisi on onnistunut, oikein hieno.

Saila kirjoitti...

Voiko olla sellaista koria johon katinryökäle ei mahdu :-D
Ihan puhut asiaa miehistä ja isoista kourista, niistä on paljon apua ja on ilo katsoa miten isotkin kädet voivat tehdä herkkää ja tarkkaa työtä.
Hieno kori, tulipa se nopsaan valmiiksi, olet varsinainen tehotuottaja!

Auli kirjoitti...

Joo Saila, se nähdään. Nekku kyllä voi olla sellainen että väkisin änkeää tuonne lehtien sekaan...

Sari kirjoitti...

Että on kauniin näköinen! Tällä on ollut haaveena jo pitkään virkata pari mattoa ym kivaa, jos vain olkapää antaa periksi. Taidan kokeilla ensin Mambolla vaikka pientä leipäkoria tms.

Daisy kirjoitti...

Onpa näpsä kori. Sopii hyvin juuri tuohon tarkoitukseen ja miksei kesäkassiksikin.

Auli kirjoitti...

Sari, minulle kävi vuosia sitten niin, että virkkasin pyöreän maton. Työ meni senverran vääntämiseksi,että seurauksena oli olkanivelen rasitusvamma ja tulehdus ja viikon sairasloma. Olkapää oli niin kipeä, etten pystynyt autoa ajamaan kun en voinut vaihtaa vaihteita kuin vasemmalla kädellä auttaen. No, en tietenkään sitten ajanutkaan...Eilen yritin keskittyä siihen, etten nostanut oikeaa kättä, eli en virkannut olalla..

Neferi kirjoitti...

Kiva lehtikori...minullakin menossa harmaasta ontelokuteesta ja teen sitä vain kerroksen kerrallaan, ettei kyynärpää tulehdu.

Juu, miehet ovat kivoja :D.

Viikonloppuja :)

Lila kirjoitti...

Kiva kori:) Meillä miehen työkaverit oli huolissaan, että mihin minä miestä enää tarvitsen kun sain vyyhdinpuut;)
Mukavaa viikonloppua sinulle!

Matleena kirjoitti...

Tulipa hieno kori! :) Kannatti aikoinaan ostaa valkoista kudeta, niin nyt oli mistä ottaa idean iskiessä. ;D

Sirpa kirjoitti...

Nätti kori! Minunkin mieleni tekisi.mutta... Olkapää alkaa vasta parantua,ei kyllä ihan heti uskalla kudetta virkata,on se sen verran raskasta puuhaa! Meillä katti kyllä tunkee vaikka tikkuaskiin,jos sattuu huvittamaan :)