torstai 23. kesäkuuta 2011

Uusia alkuja

Olen loppusuoralla näiden Kesäyön hullutus-töiden kanssa. Jollakin tavalla kyllä olen todella tyytyväinen, että tämä hullutus loppuu ja saan rauhassa keskittyä valmiiden töiden valmistumiseen. Tässä 20.aloittamani työ. Pitsisukka Seitsemästä veljeksestä, malli Novitan.
21. työ. Kirjo Pirkka- langasta tulee ihan taas perussukkaa. Pidän tästä väristä.
Seitsemän veljestä perusharmaa saa sukan muodon näissä sukissa, jotka 22. työnä aloitin eilen illalla.  Näissä ohjeena on mielenkiintoinen Sara Palojärven Kromosomisukat uusimmasta Ullasta. Tosi kiva ja jännä ohje, näitä tulen varmaan tekemään toistekin.
Kolme aloitusta enää puuttuu ja nyt meinaan jatkaa samalla tavalla, kuin tähänkin saakka. Aloitus joka päivä ja aamulla en tiedä mitä aloitan.... Hiukan olen pettynyt siihen, että en ole jaksanut mitään muuta neuletyötä aloittaa kuin sukkia. Silti, tämä on ollut hyvä lankainvertaario minun sukkalankojeni suhteen, samoin kirjoja ja malleja on tullut katselluksi tavallisesti tarkemmin. 
Nyt juhannuksen valmisteluihin. Ihanaa yllätyksen sain kun ihana kliiviani aloitteli kukintaansa juhannuksen kunniaksi. Kukka on jo yli viisitoista vuotta vanha ja kukkii nyt vasta kolmatta kertaa.
21 kommenttia:

Pami kirjoitti...

Ihana kliivia! Minullakin on tuo kukka ja se kukki pari kertaa ja sitten menin vaihtamaan siihen mullat. Luin nyt jostain, että menee muutama vuosi ennen kuin kukkii sen jälkeen.

Hyvää juhannusta!

Pirjo kirjoitti...

Minäkin taidan huokaista helpotuksesta kun saan viimeisen aloituksen tehtyä, kunnes taas täytyy aloitella KYJY-juttuja.. Taitaa loppuvuosi olla yhtä aloitteen tekoa :)

Kardemumma kirjoitti...

Loppusuoralla tosiaan ollaan. Sukat ovat vallan mainio työ. Niissä on paljon suurempi työ kuin monessa näkemässäni KYH-työssä. Kaunis tuo kromosomisukka. Ja toinen malli on tuttuakin tutumpi.

Auli kirjoitti...

Pami, olen joskus lukenut, että kliivia kukkii vähän liian pienessä ruukussa. Yhdessä vanhassa maalaistalossa emäntä kertoi kliivian kukkiavan joka vuosi, mutta siinä talossa lämmitettiin puilla ja kukka oli salissa jossa pidettiin pientä lämpöä. Siitä se kuulemma tykkää. Minä vaihdan kukan uuteen multaan vasta sitten kun ruukku on ihan tupaten täynnä juuria.
Pirjo, onnea vaan sinun uusille aloituksillesi!
Kardemumma, sinun sukkakokoelmistasi tämän mallin bongasinkin, kuten varmaan muistatkin kun kyselin kivaa mallia!

Sirpa kirjoitti...

Sukkia aina tarvitaan! :) Pinkit on herkut...

Paula kirjoitti...

Hyvää juhannusta! Olipas tuo kliivia mukava kun aloitti kukintansa just nyt. Kaksi viikkoa sitten en ainakaan minä huomannut mitään nuppuja, en tosin erityisesti kliiviaasi tutkinutkaan. ENÄÄ kolme aloitusta, olet hyvin urakasta selvinnyt ja voiton puolella tosiaan.

~*~ saskia ~*~ kirjoitti...

I could use these pretty colored knittings, it is so very chilly. All week long we have had lots of rain and wind.
Have a happy day! x

Mammutti kirjoitti...

Kauniita sukkia tulossa ja kukat kauniita myös!
Hyvää Juhannusta!

Paula Kristiina kirjoitti...

Taas toimii täällä! Kivoja sukkia jännä toi kromosomi sukka. Minä kadehdin niitä jotka saavat kukat noin kukoistamaan. Tosi kaunis :)

Daisy kirjoitti...

Hyvää Juhannusta!

Auli kirjoitti...

Kiitos vaan kaikille juhannuksen toivotteluista!
Paula, ei kannata kadehtia, kliivia kukkii varmaan vaan siksi, että se o0n sellainen kukka mikä kärsii liian hyvästä hoidosta ja tykkää pienestä rääkkäämisestä!

Neferi kirjoitti...

Mukavaa juhannusta.

Henna kirjoitti...

Taidan minäkin huokaista helpotuksesta kun kyhäily loppuu.. vaikka aloittaminen on kivaa, niin kyllä se nyt riittää :) on kiva päästä kunnolla tekemään työt loppuun :) Mulla on vielä 4 aloitusta...uuuh.

Kauniisti kukkii kliiviasi, minulla se kukkii joka vuosi, tänä vuonna jo kahdesti kukkinut...sanotaan, että kliivia ei tykkää paikan vaihdosta, vaan viihtyy samassa nurkassa...tiedä sitten pitääkö paikkansa. Mutta minulla ainakin :)

Oikein ihanaa juhannusta Sinulle :)

Pami kirjoitti...

Minulla kasvaa yhdessä kukkapenkissä puna-apila. Pari vuotta kitkin sitä ja tulin siihen tulokseen, että sehän on kaunis kukkiessaan :-)

Riitta Sinikka kirjoitti...

Ihana kukka!!!Hyvää juhannusta toivottaa romulyyli-riitta.

Tintti kirjoitti...

Kauniita sukkia on tulossa! Mä olen vähän laiska niitä neulomaan.

Hauskaa juhannusta!

Nova Melina kirjoitti...

Te reippaat kyhäilijät kyllä ihmetytätte mua. Sit mietin myös, että sulla on ihan hirveesti kohta villasukkia. :D

Auli kirjoitti...

Joo Nova Melina, niitä on! Mutta siinä on sitten tuliaisia ja lahjoja pitkäsksi aikaa...

Sara kirjoitti...

Ai hurja mikä rumba! Siis KYH. Sinulla on vielä melkoinen urakka kun teet valmiiksi nuo kaikki työt. Mitäs meinaat niillä tehdä? Noistahan saisi jo yhden joulun lahjat...
Oikein hyvää juhannusta!

Matleena kirjoitti...

Minullakin kliivia tekee kukkaa juhannuksen piristeeksi, jos nuo sääennusteet pitävät paikkansa. Minunkin kasvini on vanha, liki 20-vuotias jo. Tai oikeastaan niitä on kaksi samassa ruukussa ja molemmat ovat kukkineet joka vuosi kahdella kukkavanalla, kerran peräti kolmella. Monta vuotta minullakin on samat mullat kasvin kokoon nähden aika pienessä ruukussa. Ihan tavallisessa huoneenlämmössä kesää talvea, vaikka olen kuullutkin kliivian tykkäävän talvella viileämmästä.

Taina kirjoitti...

Meillä on kliivian kukkia nähty monenakin vuonna, mutta nyt olen kait kastellut sitä liikaa, kun olen muistanut sen olemassaolon:( Toivottavasti se ei ihan kuole...