tiistai 21. kesäkuuta 2011

Kanavatyö

Olen ollut vuoden kirpputorilakossa, mutta kun sinne kerran eksyy, niin sitten siellä alkaa käydä. Viime viikolla poikkesin Porissa Fidan kirppiksellä ja löysin sieltä eurolla pienen kanatyön, joka on viimeistelyä vailla. Jollakin tavalla tämä työ toi minulle niin elävästi mieleen lapsuuteni: kuvakirjat, aapiset, Maija Karman satukuvitukset, Aarteiden kirja-sarjan, Milli Molli- kirjat ja 60- luvun tyttökirjojen kannet, että minun piti "pelastaa" (=ostaa) se.  Mietin kuka tämän on tehnyt ja miksi siitä ei ole tullut mitään? Kunpa tämä pieni tyttö, joka mietteliäänä soutaa koiranpennun kansa osaisi kertoa tarinansa. Joka tapauksessa kuvittelisin, ettei tämä ole ihan uusikaan. Pistot on tehty taidolla, (melkein) kaikki samaan suuntaan.  Käsityössähän pienet virheet, eivät ole synti, pikemminkin inhimillisyyden ilmaus! Juuri toissapäivänä kävin Päivin kanssa keskustelua siitä, mitä tehdä kanavatöistä ja päädyimme tyynyihin, koska emme kumpikaan ole kovin suuria kanavataulujen ystäviä.  Mutta tästä soututytöstä tyyny, hmm... pitää miettiä onko se mahdollista?  No ehkä nostalginen, liikuttava kesätyyny, jos siihen yhdistelisi kivasti erivärisiä kankaita.... Muuten, kanavatyöt saavat minut aina kovin pohdiskelevaksi. Tätä samaa aihettahan  mietiskelin jo aikaisemminkin oikein pitkän postauksen myötä.

19 kommenttia:

Pirjo kirjoitti...

On se söpö! On se minustakin hieman outoa, että joku näkee vaivaa ja pistelee noin hienon kuvan, mutta sitten se jää jonnekin pölyttymään.. Itse tekisin tuosta taulun :)

mummeli kirjoitti...

Kaunis tuo pieni työ on, Jäin miettimään, kuka on raaskinut siitä luopua, ei varmaan hän, joka tuon työn on pistellyt. Siistiä työtä. Joskus niitä tein, mutta kyllästyin sitten siihen pikkutarkkaan näpräämiseen ja viimeinen työ jota olen tehnyt, lähti malli edellä pos, oli mahdoton toteuttaa loppuun.
Hyvää Juhannuksen odottelua!

Paula kirjoitti...

Juu, taas meille putkahti kuinkas ollakaan sama aihe samana päivänä, eli kirppiukset. Minähän taisin jo tuon sinun ostoksesi nähdäkin. Seuraavalla kerralla täytyy käydä siellä Keskuskartanon kirppiksellä, kun se on jäänyt multa käymättä.

Så Vitt Jag Vet kirjoitti...

Du har haft loppisförbud...Det är så väldigt olika ibland hittar man massor ibland inget.. Men nog är det så skoj att gå på loppis och fynda...
Ha det bra!
Kraam
Sanne

Paula Kristiina kirjoitti...

Täälläkin on käyty parina päivänä kirppiksellä. Nätin kanavatyön löysit. Mahtaakohan kanavatyöt olla niin kovassa suosiossa kun ennen. Äiti ja mummu teki niitä joskus muinoin aika paljon.Muistaakseni minä en ole ainuttakaan tehnyt. Loman jatkoja:)

Taina kirjoitti...

Tee kirjan kannet tuosta?!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihana. Minäkin laittaisin tuosta kirjankannet.

Sirpa kirjoitti...

Kaunis se on... Minulle vielä sikäli tuntematon laji,etten ole kokeillut... Sukurasitetta kyllä löytyy,sillä ISÄNI teki monta isoakin kanavataulua,joista yksi roikkuu minun seinälläni :) Täytyykin postata se joku päivä.

Milukka kirjoitti...

Tuo tyttö pienen koiransa kansaa on jotenkin niin hellyyttävä. Ja ihana kesätunnelma tässä on.
Taidan kompata tuota Tainan edotusta, kirjankannet olis kyllä todella upeat tästä työstä!

Teuvo Vehkalahti kirjoitti...

Kiva ja vähän erillainen työ, hieno.

Oikein hyvää Juhannusta

Teuvo Noormarkusta

Auli kirjoitti...

Taina, kirjankannet kuulostaa kivaklta ehdotukselta. Pitää varmaan sitten ostaa joku muistikirja. Siitä sais kyllä aika suloisen!

Neferi kirjoitti...

Mukavan nostalginen tunnelma..

Mammutti kirjoitti...

Kaunis kanavatyö!
Minäkin löysin syksyllä kirppikseltä kasan kanavatöitä euron kipale ja tietty ostin kaikki. YHdestä tein tyynyn, mutta loput päätyy laukuiksi, joskus...

Päivi kirjoitti...

Tuo Tainan kirjankansiehdotus kuulostaa mustakin hyvältä. Kalenterin kannet?

Auli kirjoitti...

Joo, tää kalanteri kyllä alkoi vähän nakuttaa... Pitää mennä katsomaan, onko sellaisia sopivan kokoisia.

Peppi kirjoitti...

Tuo kirjankansiehdotus on kyllä tosi hyvä! Itse tykkäisin pistellä kanavatöitä, mutta niiden loppusijoitus sitten.. Ehkä juuri tyynyissä, laukuissa tai kansissa menisivät. Tauluina "hankalia"...

Matleena kirjoitti...

Onkin tosi söpö tyttönen vaikkapa kalenteriin! :) Milli-Molli minullakin tuli tytöstä mieleen.

Pirjo kirjoitti...

Voip hyvinkin olla aika vanha... kanavatyöt on minullekin vaikea sovittaa oikein minnekään, mutta tyyny kankaiden kanssa tai sitten se kalenterin kansi? Onkohan kukaan tekstiilitaiteilija oikein säväyttänyt/ uudistanut niitä? Tuli mieleen se yksi Aapinen, mutta olivatko ne kanavatöitä...

Auli kirjoitti...

Pirjo, kalenteri on jo ostettu, ihan sitä kantta varten. Järkevää...;)