torstai 14. kesäkuuta 2012

Nappien valitsemisen vaikeus

 Lähdin tänään kaupungille ja ihan vaan nappikauppaan. Kuvitelkaa, ajoin yhteensä parikymmnetä kilometriä pakkomielteenä saada just ja heti sopivat napit! Keskeneräiseen neuletakkiin! Jonka jätin pihalle pingotukseen. Ei järjen häivääkään.  Mukana minulla oli vain pari langanpätkää. Kävin kahdessa nappikaupassa, eikä niitä Porissa enempää olekaan.  Palasin tyhjin käsin, en löytänyt nappeja , joista olisin tykännyt.
Huomenna menen uudestaan, nyt sentään valmiin neuleen kanssa. Jospa ne sovittamalla löytyy. Minun mahtavissa nappivarastoissani (ainakin miljoona, suurin osa äidin perityistä varastoista) oli tasan näitä yksiä turkooseja, mutta nekin ovat mielestäni liian haaleita. Miten voikaan olla raivostuttavan vaikeaa aina juuri tuo nappihomma!
Tai sitten minulla on pahemmanlainen   nappiongelma!  (olenko ainoa?)

14 kommenttia:

Paula Kristiina kirjoitti...

Tosi kaunis neule! Aivan ihanat värit. Minä valkkasin nappisukkiin ainakin puoli tuntia nappeja, höh:) Ja kiito vielä onniteluista ja samaa mieltä että on niin hienoa jatkaa sinun kanssa ja vielä uusissa tiloissa. Tulen juhannuksen jälkeisellä viikolla käymään kotona ja tekemään työsopimuksen. Soitin vielä Pertsalle ka kiitin häntä kovasti kun on ajanut asiaani:) Mukavaa ja aurinkoista loman jatkoa♥

Saila kirjoitti...

Haa, nappiongelma! Napit ovat hankala juttu. Juuri oikeita voi olla kinkkistä löytää. Mietin itse samaa juuri eilen, sillä työn alla on neuletakki. Joskus ratkaisin ongelman laittamalla kiinnitykseksi vain ison hakaneulan kun mitään sopivia nappeja ei ollut.

Paula kirjoitti...

Miten olet kutonutkin noin ihanan villajakun?! Luulisi nyt sieltä Nauhasta ja napista löytyvän, onhan siellä paljon enemmän nappeja kuin Stockmannilla konsanaan.

Peppi kirjoitti...

Napit ovat haastavia. Tosin en hirveästi ole nappineulomuksia tehnyt, mutta sen kerran kun olen, niin sitä kuvittelee työhön tietynlaiset ja väriset napit ja kauppatarjonta ei todellakaan aina vastaa kuvitelmia. Toivottavasti huomenna tärppää!

sirkkis kirjoitti...

Nappi ongelma on todellista monelle. Ensiksi liikkeet ovat lopettaneet nappien myynnin ja valikoima jäljelle jäävissä on tosi huono. Minulle on tuottanut vaikeuksia löytää pienen pieniä nappeja. Ratkaisuksi olen keksinyt 'hamsrataan nappeja' nyt niitä on isolaatikollinen ja hyvin löytyy tarpeeseen ja naapurikin sai sieltä. Kauniin neuleen olet tehnyt ja toivottavasti napit löytyy.

Ihalaiska kirjoitti...

Tuttu tunne, juu! Kun vihdoin viimein sinne napppikauppaan asti pääsee, niin sitten vielä pitäisi löytää napit... Niin ja ihana takki!

Pia kirjoitti...

Kyllä kaunis takki ansaitsee kauniit napit, nehän ovat osa kokonaisuuta ja sinällään yhtä tärkeitä kuin värien, materiaalin, työn jäljen ja/tai kuvion valitseminen. Ainakin minä ajattelen niin. Ja nappeja vartavasten etsimään lähteminen on ihanaa suunnittelua ja oman työn arvostamista - tärkeä osa prosessia! Ihana neule!

Mollie kirjoitti...

Napit ovat vihoviimeinen juttu! Niin pieni asia, mutta muuttaa koko neuleen ulkoasun.

Villiviini kirjoitti...

Kaunis neule ansaitsee arvoisensa napit. Kun vaan löytäisi. Onko vinkkejä hyvistä nettikaupoista?

Seijasisko kirjoitti...

Napin valitsemimen on joskus yllättävän vaikeaa. Onnea etsintään. Aivan ihana neule.<3

Hepsi kirjoitti...

Kaunis neule! Napit on vaikeita, jos tietyn värisiä etsii. Kaikki on väärää sävyä. Minä en löytänyt siniseen jakkuuni oikean raitojen värisiä punaisia nappeja, joten piti tyytyä sinisiin.

Matleena kirjoitti...

Se onkin vaikeaa löytää oikeat napit johonkin työhön, mutta oikeat napit tekevät paljon. Kyllä noin kaunis villatakki on nappinsa ansainnutkin.

amuk kirjoitti...

Oikein ihana villatakki. Olen itse ostanut nappeja sekä Etsystä että Ebaystä jollei sopivia ole muuten löytynyt. Niissä on isot valikoimat ja yllättävän edullisiakin ovat ainakin suomen kauppoihin verrattuna. Haittapuolena tietysti on se että silloin joutuu odottelemaan viikon verran ennen kuin napit tupsahtavat postiluukusta.

Paula kirjoitti...

Nappi on nappijuttu!
Vääränlainen nappi voi pilata koko konaisuuden!! Joskus olen sen vuoksi joutunut vaihtamaan nappeja ihan uusiin ostovaatteisiinkin... ;o)