lauantai 30. kesäkuuta 2012

Kukkakuvausta
Kauniit kukat kuvasin Helsingin talvipuutarhassa. Siskon opastuksella harjoittelin kamerani makrokuvausominaisuuksia, joihin en ollut tutustunut aikaisemmin. Voi mitä ihanuuksia siellä puutarhassa olikaan. Kuvia tulikin otettua monta kymmentä, kertaheitolla. Jännä kuvitelma: minä kaiken kauneuden keskellä ja mies sirkkelin kimpussa, kohtalokkain seurauksin, kuten jo eilen kerroin....


Kannattaa tutustua, paitsi Helsingin uudistettuun ja remontoituun Talvipuutarhaan niin, myös tavallisen digikameran ominaisuuksiin. Sieltähän löytyy vaikka mitä! Kamerani on  Canon Power Shot SX 200 IS.

Oikein hyvää suunnuntaita kaikille blogia lukeneille ja kiitos kaikista kommenteista ja miehen sormen paranemisen toivotteluista! Ne lämmittivät kovin mieltä!

13 kommenttia:

Rva Pioni kirjoitti...

Kävin tänään puhelinkaupassa tutustumassa ominaisuuksiin mitä uudenaikaiset "puhelimet" sisältävät. Pitäisi ehkä jäädä kokonaan pois töistä vai millä aikaa oikein alkaisi hyödyntää kaikkia ominaisuuksia mitä tarjolla on?

Makrokuvaus on minusta silti kivoimmasta päästä. Makron kautta maailma laajenee ihan uudella tavalla. Kiva, että sinultakin löytyy nuo ominaisuudet kamerastasi!

Tiitsa kirjoitti...

Hienoja makroja olet ottanut. Makrokuvaus on mielenkiintoista ja haastavaakin, mutta tulokset ovatkin sitten aivan omaa luokkaansa.
Itse en hallitse sitä vielä oikeastaan lainkaan. :(
Onnea uusiin löytöretkiin, alku on huimaavan hieno.

Heleena kirjoitti...

Upeita kuvia ja kukat eksoottisia!
Haaveista suurin taitaa olla juuri talvipuutarha, jospa joskus...

Marru kirjoitti...

Valokuvaus vie mennessään ;D Varsinkin noi makrokuvat tuo esille jotain sellaista mitä ei paljainsilmin huomaa!

Matonkude kirjoitti...

Hienoja otoksia. Hyvä kun sait toimintoihin opastuksenkin.
Luvassa siis lisää makroja ;o)

Paula Kristiina kirjoitti...

Aivan upeita kuvia! Minulla ei ole hajuakaan tuosta makrokuvauksesta. Mahtaakohan kamerastani löytyä edes sellaista ominaisuutta:)

Askartelin itte kirjoitti...

Tosi hienoja kuvia. Erikoisia kukkia. OLen opetellut myös, en vielä osaa tuota minun uudempaa kameraa käyttää makroiluun:))

anja kirjoitti...

Minun pittää nyt lukea kameran ohjeet ja tutustua makrokuvausmahdollisuuteen. Olen niin hätäinen että vain räpsin ja räpsin kuvia miten sattuu.
Upeita ovat kuvasi Talvipuutarhasta. Se on mielenkiintoinen ja helposti saavutettavissa oleva retkikohde.

Aarnilintu kirjoitti...

Hui, kylläpä kuulosti kammottavalta tuo sormionnettomuus patsaineen kaikkineen.. Onneksi säikähdys taisi olla suurempi kuin itse onnettomuus. Onpa ainakin aikaa nautiskella kesästä, kun ei voi tehdä ihan kaikkea mitä ehkä normaalisti tulisi puuhattua.

sirkkis kirjoitti...

Hienoja kuvia on kukista.

Paula kirjoitti...

Ihania kuvia. Minä en osaa käyttää kameraani kuin automatiikalla, vaikka siinäkin on vaikka mitä ominaisuuksia, en ole vain jaksanut perehtyä.

paivis kirjoitti...

Tosi kauniita kukkakuvia.

Mamma A. kirjoitti...

Ihania kukkia!!