perjantai 29. kesäkuuta 2012

Onni onnettomuudessa


Paljon kauheampaa tilannetta ei voi kuvitella kun eilinen rautiovaunureissu, jonka tein siirtyäkseni siskon kanssa Talvipuutarhan ihanuudesta kauppatorille eilen Helsingissä. Miten kaunis hetki ja ihanien kukkien kuvat vielä silmissä, voivatkin muutua yks kaks painajaismaiseksi tilanteeksi. Hädin tuskin kuulin puhelimen soivan. Siellä miehen tuttu ääni pyysi soittamaan ambulanssin,  oli leikannut käteensä sirkkelissä. Siinä sitten soitin koko täyden raitiovaunun kuunnellessa hätäpuhelun ja vastasin asiaanKUULUVASTI (sisko sanoi, että melkein huusin), etten tiedä kuinka monta sormea meni ja niin edelleen  ja otin vastaan kehotuksen pysyä linjalla. Ihmiset katsoivat kauhuissaan ja sisko kuunteli järkyttyneenä vieressä ja yritti saada selkoa tapahtuneesta. 

Mies sai asiankuuluvaa apua, eli minä hoidin asian hyvin loppuun rauhallisesti. Jokseenkin ruumiistani irtaantuneessa tilassa menin siskon kanssa kaupungintalon alakertaan odottelemaan lisäpuhelua ja tietoa. 
Siellä silmieni eteen nousi valtava sormipatsas! Voiko enää ironisempaa näkyä ollakaan tuollaisessa tilanteessa!Onni onnettomuudessa. Sormi oli tohjona, mutta luu ehjä ja verisuonikirurgin konsultaation jälkeen se oli tikattu kasaan. Oletettavasti se voi parantua ilman, että sitä tarvitsee lyhentää. Ihmettelin miehelle, miksi minulle soitit, etkä suoraan hätänumeroon? Kuulemma molemmat kädet olivat  veressä ja puhelimella soittamisesta ei tullut mitään ja tuttu nimi oli helposti soitettavissa vain yhdellä painalluksella,  kun se sattui olemaan aakkosjärjestyksessä ensimmäinen. :) 

 Nyt täällä kotona on sormitoipilas ja puuhommat loppuivat toistaiseksi. Mutta, onni onnettomuudessa. Tänään sidettä vaihdettaessa hoitajan mielestä sormi näyttää yllättävän hyvältä ja hyvää siinä kai on se, että veri kiertää siinä.

Kiitos siskoni; oli kivaa kaikesta huolimatta ja tätä varmaan muistellaan vielä monta kertaa! Kun me lähdimme Talvipuutarhaan ja mitä sitten tapahtui...

20 kommenttia:

mustakissa kirjoitti...

No, onneksi oli onni onnettomuudessa ja sormesta varmasti tulee hyvä.
Muistan lapsuudestani, kun kaverin isältä meni töissä sormi tohjoksi, niin hänelle tehtiin varpaasta uusi tilalle. Näytti kyllä hassulta alkuun, mutta toimi hyvin. Teillä sentään saatiin pitää varpaat;)
Pikaista paranemista sinne.

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi ei kuitenkaan käynyt tuon pahemmin ! Tuosta soittamisesta tuli mieleeni, että ajoin kerran sellaisen roihuavan navetan ohitse ja hätäännyksissäni soitin ensin miehelleni, että pitäisikö soittaa palokunta paikalle - heh. No soitin sitten hätänumeroonkin, mutta joku toinen oli jo sinne soittanut. t. Eija

Kardemumma kirjoitti...

No huh! Oletko toipunut vieläkään järkytyksestä? Paranemisia sormipotilalle.

Päivi kirjoitti...

Niin muistellaan ihan varmasti. Hyvä, että sormi on toipumassa! Kertomustasi oli jännittävää lukea, vaikka olen nuo tapahtumien käänteet itsekin sivusta seurannut.

sinisukka kirjoitti...

Hui sentään!! Juuri tässä kuuntelen kuinka naapurissa sirkkeli laulaa...- Onneksi sinä kuulit puhelun ja toimit järkevästi!! Paranemisia!

Rentukka kirjoitti...

Huh, huh, kaikkea voi sattua noiden koneitten kanssa. Toivotaan että sormi tule kuntoon. Sormipatsas kaupungintalolla osui kohdalle todella ironisesti.

Sirpa kirjoitti...

No hui! Sydän pamppaillen luin täällä tarinaasi,ja eläydyin ihan täysillä.... Onneksi lopputulos ei ollut kaikista pahin,vaan todellakin oli onni onnettomuudessa!

Matonkude kirjoitti...

Kerrassaan ironinen patsas katseltavaksi tuossa tilanteessa.

Toivotaan, että sormi paranee pian!

Så Vitt Jag Vet kirjoitti...

Nej huu så hemskt ! Först undrade jag vad du fotograferat, innan jag såg att det var spårvagnen...
Det kunde ju ha gått riktigt illa ... Tur att du var så lugn och kunde dirigera så att allt fungerade...
Önskar din vän snabbt tillfrisknande ! Sköt väl om honom!
Kraam
Sanne

Lankataika kirjoitti...

No huh! Onneksi ei käynyt tuon pahemmin!Tuli niin elävästi mieleen,kun meidän isäntä lähes tasan vuosi sitten nylki lihat peukalostaan sirkkelillä. Kirurgi laittoi kämmensyrjästä otetusta "lihapalasta" uuden...ja tuli aivan hyvä!

Aikku kirjoitti...

No, hui kauhistus! Toivottavasti potilas paranee hyvin. On sinulla ollut kamala tilanne!

sirkkis kirjoitti...

Huh, kaikkea sitä voi kokea. Toivotaan sormelle paranemista.

anja kirjoitti...

No voi että! Vahinko tulee jos on tullakseen, mutta onneksi ei sentään pahemmin käynyt ja sormi paranemassa.
Prinssipuolisoni työnsi oikean kätensä peukalon ja etusormen seminaarissa käsityötunnilla oikohöylään ja ne meni naps ihan irtipoikki, oli siinä hänellä opettelemista sekä kirjoittamaan että soittamaan kaiken kivun jälkeen. Silloin ei ollut lakisääteisiä turvasuojia, onneksi nykyisin on. Mutta silti, paranemista potilaalle.

Paula kirjoitti...

Onni onnettomuudessa, että puhelimesi oli käsillä! Itse en yleensä kuule bussissa/junassa/yleisillä paikoilla puhelimen ääntä kassistani.
VIHAAN sirkkelin ääntä! Aina sen kuullessani näen sieluni silmin sormenpätkien lentelevän ilmassa. Olen aina kanalihalla sirkkelin vinkuessa.

Koo kirjoitti...

Hui!
Mä olen itsekin vetässyt sirkkelillä peukalon päästä palan pois, pari milliä kynttä ja viistosti päästä pehmytosat just luun vierestä. Voin sanoa, että se shokki, kun tajuat, että nyt osu ja veren seasta ei pysty yhtään hahmottamaan kuin paljon peukaloa puuttuu, on melkoinen kokemus...
Onneksi ei käynyt pahemmin ja paranee hyvin. =)

Rva Pioni kirjoitti...

Onnekasta paranemista
peukalolle! Kamala tapahtuma.

Paula Kristiina kirjoitti...

Onneksi ei käynyt hullummin! Oli kyllä varmaan kauhea tilanne. Pikaista paranemista:)

Hepsi kirjoitti...

No huh! Onneksi hän sai sentään soitetua sinulle ja onneksi ei pahemmin käynyt! Terveisiä potilaalle!

Paula kirjoitti...

Auli, nyt vasta luin tämän kunnolla. Toivota hyvää toipumista J:lle. Voi mikä juttu, onneksi ei mennyt koko sormi - eikä käsi.

TYÖMIES kirjoitti...

ONNEKSI MIEHESI KÄSI EI MENNYT KOKONAAN SIRKKELIIN :(