sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Lämmintä tajunnanvirtaa

 Tampereen käsityömessuilta ostin englantilaista Freedom Spirit lankaa neljä kerää.  Punaisemmasta neuloin palmikkolapaset joululahjaksi siskolleni. Jäljelle jääneistä langoista neuloin itselleni lämpöiset kirjonelelapaset. Tekniikka on vähän sama kuin Jenni Östermanin ja Ilona Korhosen Neulekirjassa olevien "Jänikset maailmankartalle sukkien" kirjoneule: tehdään mitä sattuu tulemaan. Ihanan iloittelevaa viisien pallolapasten jälkeen. Muuten nämä on ihan peruslapaset, joissa on peukalokiila.
 Kokonaisuuteen kuuluu tietysti myös pipo, josta itse asiassa aloitin. Piposta tein ajanhenkeen sopivan löysän ja vähän pidemmän. Sopii hyvin kyllä meikäläisen hiuksiin, jonka luonnonkiharuus vaatii aina vähän enemmän tilaa....
Tässä lähikuvaa neulepinnasta. Freedom Spirit on 100% villaa, siinä on kierrettä tuskin lanikaan, vähän kuin Puro-lankaa, mutta ohuempaa. Pipon neuloin nelosen puikoilla, lapaset 3,5:n.
Mies on joutunut viimeaikoina kuvaamaan lapasia ja kiltisti hän tänäänkin haki silmälasit ja aloitti. Jos olette tarkkoja niin ylimmässä kuvassa näkyvät myös kuvausapulaiset: toisesta näkyy häntä ja toisesta toinen tassu!
Päätin,että tänä vuonna yritän kirjata kaikki itse kehittelemäni mallit muistiin. Olen tässä suhteessa ollut aina äärimmäisen laiska. Niinpä sitten kun joku on joskus kysellyt jostakin, olen ollut ihmeissäni, kun en muista  jälkeenpäin mitään! Ja on niin ärsyttävää kun joutuu laskemaan silmukoita neuleesta ja miettimään, että mites ne kavennukset menikään. Esimerkki on just tästä samaisesta langasta neulomani palmikkolapaset: ei mitään muistiinpanoja, ei hajuakaan miten ne tein. No, se on sitten eri asia ymmärränkö omista muistiinpanoistanikaan yhtikäs mitään! Saas katsoa, pitääkö tämä uudenvuodenlupaus?
Oikein hyvää sunnuntaita kaikille ja nautitaan lumesta ja pakkasesta.
Ja muuten, eilen kun kävin kaupungilla piti käydä katsomassa: nyt se joki on sitten jäässä ja jäätyy varmaan vielä lisää, koska täällä on varmaan tämän talven pakkasennätys: -10 astetta!

23 kommenttia:

Simpura kirjoitti...

Kaunis setti!

Mullakin on tuo kirjaamisen laiskuus verissä. Tosin omia malleja ei vielä ole tullut tehtyä, mutta valmiin mallin muokkaaminenkin olisi ihan hyvä laittaa itselleen muistiin.

Daisy kirjoitti...

Lämpimän huurteiset:)
Noilla varmasti tarkenee pakkasessakin.
Hyvä, että se joki nyt sai jääpeitteen.

Raitalammas kirjoitti...

Onpa kaunis setti! Tuota sun pipo-ohjetta voisin vaikka "lainata"...

Auli kirjoitti...

Siitä vaan, Lammas. Kavennusosuus on vähän "suuntaa-antava", välikerroksia tein vähän mutu-tuntumalta...

Saila kirjoitti...

Kaunis setti!

Joo, itselläkin olisi parannettavaa tuossa mallien muistiin laittamisessa..

Mukavaa sunnuntaita! :)

amuk kirjoitti...

Ihanat ! Langatkin todella kauniit ja värit sointuvat ihanasti yhteen. Tsemppiä kirjaushommiin .

eetuliina kirjoitti...

Tosi hienoja noi lapaset mitä olet tehnyt... :)

Breezie kirjoitti...

Ihanan värinen setti :)

Paula kirjoitti...

Nätit nuokin ovat! Täällä on vain kuusi asetta pakkasta, mutta aika paljon sekin tälle talvelle.

Prusiluska kirjoitti...

Kauniit värit. Kirjanpito ei ole minullakaan vahvin puoli, mulla menee jo lankavyötteetkin hukkaan, saa arpoa, että mitähän lankaa se tämäkin oli...

-maria- kirjoitti...

Kiva setti! Kuvausapulaisetkin on bongattu ;-) (tai siis se vähä, mitä heistä näkyi!)

Kirjaaminen on hämmästyttävän työlästä, olen sen itsekin huomannut. Eihän se olisi kuin muutama sipaisu kynällä vihkoon, mutta se tuntuu sillä hetkellä epäolennaiselta. Viikon tai parin - puhumattakaan vaikka vuoden - päästä niistä kynänsipaisuista olisi arvaamatonta iloa...

Sude kirjoitti...

Tuostapa sainkin idean, kiitos :) Sain tyttäreltä joululahjaksi kolme kerää Puroa, kaikki ERIvärisiä. En millään keksinyt mitä niistä voisi tehdä, mutta noinhan ne meneekin hyvin. Kiitos oikein paljon ideasta :)

Matleena kirjoitti...

Kaunis setti! Ja huomasin, että sinä olet tehnyt itselle myssyn ja lapaset, minä myssyn ja huivin, hauska sattuma. ;D

Joo tuon uudenvuodenlupauksen voisin minäkin tehdä, mutta kun olen tehnyt kestolupauksen, etten tee lupauksia! ;D Aiemmin en tehnyt minkäänlöaisia muistiinpanoja käsitöistäni, nyt sentään yritän panna jotain muistiin blogiini valmistuneita editellessäni. Siinä on vain se huono puoli, että kun menee vaikkapa viikko valmistumisesta bloggaamiseen, niin en enää muistakaan.

Zzz kirjoitti...

Onpas nättiä lankaa ♥ ja tuli kivan näköisiä neuleita.

Minullakin on "hieno kirjanpito" malleistani, mutta en minä mitään selvää niistä yleensä saa jälkikäteen :).

Sirpa kirjoitti...

Ihana setti! Ihailen kyllä tuota järjestelmällisyyttäsi ohjeiden kirjoittamisesta :)

Anonyymi kirjoitti...

Onpa kivannäköistä lankaa..Olen yrittänyt minäkin kirjata ylös oman pään tuotokset vaan ei siitä oikein tullunna mitään...

Paula Kristiina kirjoitti...

Nämä on oikein kauniit ja värit ihanat! Näinkin tuon pipon jo livenä. Olen myös ajatellut tuota kirjaamista, vihkon olen jo saanut jujukerhosta ja on tuossa näkyvillä ollut ainakin puolivuotta:D

anja kirjoitti...

Ihan söpö setti! Kokeilin kohopeukalon tekemistä vanhasta muistista Tallinnan reissulla laivalla ja hyvin onnistui. Sain lapaset valmiiksi mutta eivät ole yhtä nätit kuin nämä kutomasi sillä tein raituleita vaan resoriin.
Kummasti päässä säilyy semmoiset kuin kohopeukalot ja kantapäät. Muut aikaa myöten haihtuvat nupista taivaan tuuliin.

Hepsi kirjoitti...

Kaunis setti!
Muistiinpanoista on hyötyä! Minä teen ne Ravelryyn tai blogiin. Käsin en enää jaksa, vaikka se olisikin kiva.

KahviKaneli kirjoitti...

Ihanat!
Tuo kirjaaminen on kyllä tärkeää!
Ihan harmittaa, kun en mistään oikein ole pitänyt KUNNOLLA kirjaa..on kyllä kaikenmaailman muistiinpanoja tylsällä lyijykynällä jossain paperin välissä tai vihkossa sekaisin, ja ajattelen, että kyllä mä muistan sitten mitä tämä tässä tarkoitti...mutta sitten huomaan, että jos haluan jotain tarkistella, niin kamala miettiminen, että mitähän mä tuollakin merkinnällä oikein olen tarkoittanut?
Neuvostasi viisastuneena parannan tapani.

sinisukka kirjoitti...

Aika hyvä ja hyödyllinen uudenvuodenlupaus! Tarttis varmaan yrittää samaa...

Hyvännäköistä lankaa oletkin messuilta löytänyt :D (tai olihan siellä sitä valikoimaa ylenpalttisesti!!)

Tiina kirjoitti...

Minulla on samasta langasta tehty baskeri nytkin päässä, se on todella kiva ja lämmin lanka! Sinun piposi on kyllä kauniimpi kuin minun ;-)

Pilvikirsikka kirjoitti...

Ihanat lapaset ja myssy. Mie oon jo monta vuotta laittanut paksuun vihkoon ylös kaikki ostamani langat hintoineen, väri- ja eränumeroineen ja määrineen. Ja paikan, mistä hankittu. Sitten kun neule valmistuu, laitan langanmenekin ja vähän silmukka- ja kerrosmääriä jne. taas muistiin ja tietysti mistä langasta ja minkä värisestä neuloin. Auttaa kummasti muistamaan vaikka vähänkin on merkintää, ja mieleen palautuu "se neulehan tää olikin". Kyllä täällä blogissasi on kauniita malleja, noita pallolapasia olen käynyt jo useaan otteeseen ihailemassa.