keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Helsinkiä ja Satakuntaa

 Jokainen on varmaan (muutamaan) kertaan kuullut mainittavan, että Helsinki on tänä vuonna maailman designpääkaupunki. Pitihän tänne Satakuntaankin ostaa  pari aiheeseen liittyvää tuotetta, koska olivat mielestäni niin kivoja. Arabian Kotikaupunki- sarjan suunnittelija on Miira Zukale. Ostin itselleni Kortteli-mukin.
 Täällä Porissa on maailmankirjat olleet sekaisin, koska maakunnan ykköslehti Satakunnan Kansa muuttui viime viikolla tabloidi-kokoiseksi. On siinä ukkojen toriparlamentti varmaan ollut tohkeissaan. Minusta pieni lehti on mukava ja paljon parempi aamiaisseura siihen isoon lehteen verrattuna. Sentään saamme maitoa ihan tutussa tölkissä ja omasta meijeristä. Minulle uudet Valion maitotuotteiden designit on tuttuja vain kuvista, vaikka kyllä täältä Valion maitoakin saa, ainakin vissiin Ärrältä!
                 Mukava on lukea jossakin tuotteessa Made in Helsinki.
Toinen ostamistani mukeista on nimeltään Meri. Meri onkin Poria ja Helsinkiä yhdistävä asia. Tästä mukista löytyi monia minullekin tuttuja rakennuksia.
Helsinkihän  on minulle tuttu paikka ja ehdottomasti Porin jälkeen Suomen kaupungeista se tutuin. Onhan se ollut opiskelukaupunkini, siellä opiskeli myös vanhin tyttäreni ja nyt siellä asuu toinen siskoni. Jännä juttu silti (ehkäpä olen vähän maalainen, tai ainakin perussatakuntalainen), en opiskeluaikanakaan koskaan ajatellut jääväni Helsinkiin. Tänne Poriin piti vaan päästä ja hyvä olikin kun sain heti töitä, 23-vuotiaana. Mutta Helsinkiin on aina kiva mennä ja kotiin, tänne Poriin on aina kiva tulla takaisin. Runsaan kolmen viikon päästä taas talviloman alussa suuntaankin sinne. Kiva nähdä mitä tämä desingnpääkaupunkius sisältää?

8 kommenttia:

KahviKaneli kirjoitti...

Oi, tuon Meri- mukin olin ennen jo nähnytkin, mutta marjapuuronpunainen Kortteli- muki on uusi tuttavuus. Kauniita molemmat.
Mukavaa illan jatkoa.

mustakissa kirjoitti...

Ihastelin vasta noita mukeja kaupassa ja luulempa, että ensi kesään mennessä meillekin ostetaan palanen Helsinkiä,,,

Liisa kirjoitti...

Kauniita astioita! Huh, luin tänään ekaa kertaa uudistunutta Satkaria. Pöh, en oikeen tiedä onko uudistus hyvä vai huono asia. Koko on hyvä, mutta jotain siitä tutusta fiiliksestä katosi muutoksen myötä. Ehkä totun uuteen?

Päivi kirjoitti...

Terveiset Helsingist, mulla on myös toi meriaiheinen muki. saatan sortua noihin muihinkin?

Marjut kirjoitti...

Nättejä mukeja, molemmat. Pidän itse kovasti mukeista, mutta niitäkin voi joskus olla jo liikaa.

Paula kirjoitti...

Vai on Satakunnan Kansa muuttunut. Minäkin tykkäisin jos vaikka Hesari muuttuisi tabloidiksi mutta taitaa olla siihen liian paksu. Minä tykkäsin enemmän niistä Airiolla näkemistäni majakkamukeista kuin noista Helsinki-mukeista. Helsinkiin ei minulla liity nostalgiaa mutta majakkoihin liittyy (?).

Mari kirjoitti...

Hurmaavia mukeja!

-maria- kirjoitti...

Kivoja mukeja. Hauska tuo "Made in Helsinki"! :) Täytyypä harkita, josko meillekin tulisi Helsinki-mukeja - pidänhän tästä kotikaupungistani kovin. Toki jotkut asiat voisivat olla paremmin, mutta ehkäpä täydellistä paikkaa ei olekaan? Lapsena joskus harmitti, kun ei ollut mummolaa maalla - äitini vanhemmat kun asuivat hekin Helsingissä, ja isäni äiti hänkin kaupungissa (vaikkakin Vaasassa). Täällä kuitenkin olen kasvanut, tänne juurtunut. Ymmärrän hyvin, että sinäkin olet opiskelujen jälkeen halunnut palata "kotikulmille"! Niin minäkin olen palannut kotikaupunginosaani :)