torstai 19. tammikuuta 2012

Haipakkaa ja viikkoväsymystä

Tämä viikko on ollut työssä aika haipakkaa. Kahtena aamupäivänä olemme kouluavustaja- Paulan ja oppilaiden kanssa kävelleet aamulla Kirjurinluodon läpi, kahden sillan yli Satakunnan museoon Porin keskustaan.
Nämä talviset kuvat Kirjurinluodon sillankupeelta ovat eiliseltä reissulta, tänään kun lähdimme klo. 7.50 kävelemään oli lumituisku. Puskin polkua kuin kanaemo ja oppilaat kävelivät perässä parijonossa. Oli hämärää ja uskomattoman kaunista. Sanoinkin, että tämä on nyt ehdottomasti se Winter Wonderland! Miten erilainen paikka Kirjurinluoto on näin talvelle, kuin kesäisenä Porin Jazzin konserttipaikkana. Tässä kuva koulumme ohi kulkevasta Luotsinmäenhaarasta, joka ei ole ison virtauksen takia vielä jäässä sillan kohdalta. Sillan takana on heti Kirjurinluto Arena, Kirjurinluodon konserttialue.
                         Tässä palaamme takaisin kouluun Kaarisillan yli.
Syy aamuiseen matkaamme oli käsityöpaja museossa. Tämän kuvan nappasin vanhasta koulutaulusta työtilan seinältä. Siinä on Porin perustaja Juhana Herttua ratsuineen.
Käsityöpajassa teimme poronnahkaiset historiallisen nahkapussit. Olisiko tämä sitten se "tuluskukkaro". Ties vaikka Juhanalla olisi ollut samanlainen. Omani on tässä. Sen verran innostuin, että ajattelin ostaa kouluun naskaleita nettikaupasta. Tuntui tosi kätevältä välineeltä verrattuna reikäpihteihin. Jos joku haluaa katsoa enemmän pussin tekemisestä niin täältä löytyy.
Kotona odotti kiva yllätys, jota Rosvo tässä esittelee. Kiitos Lila! Kouluun tuli taas iso kasa materiaalia, mistä voimme tehdä kivoja pikkutöitä.
Olen ollut ihan poikki koko illan. Maannut sohvalla ihan raatona, kun pääsin kotiin kolmen jälkeen. Tänään oli vielä museoreissun jälkeen koulunvaihto, kun minulla on myös se "kakkoskoulu", jossa käyn kahdesti viikossa. Joskus sitä ihan ihmettelee miten iän myötä väsähtää niin totaalisesti. No, ei ihme: ensi viikon jälkeen olen jo lähempänä kuutta- kuin viittäkymmentä....
Loppukevennykseksi vielä pieni tilannekatsaus Rosvon "terassiprojektiin", joka yllättäen onkin kääntynyt harjakattoiseksi teltaksi.  Tätä hän on tehnyt jo viime vuoden puolella ja loppua ei ole näkyvissä, ainakaan niin kauan kuin pahvilaatikosta on mitään jäljellä! 

Hyvää viikon viimeistä työpäivää niille joille perjantai on viikon viimeinen työpäivä ja muille vaan muuten hyvää loppuviikkoa!

15 kommenttia:

Maikki kirjoitti...

Haipakkaa siellä, niin täälläkin! Energiaa vielä loppuviikkoon!

Peppi kirjoitti...

Tuommosista retkistä tykkäsin kouluaikana kovasti. Tuovat mukavaa vaihtelua. Ja on ne openakin ollessa ihan kivoja olleet, enenmmän vastuuta vaan.
Viikonloppua sinne! itse tunnen jo valmiiksi väsymystä tästä viikonlopusta (heh, hyvällä asenteella mennään...)

Auli kirjoitti...

Totta puhut, tuollaset jutut on tosi kivoja piristeitä tavalliseen koulurutiiniin, vaikka "vanhalta" vievät mehut pois!

Lila kirjoitti...

Kivoja talvisia kuvia :) Tuo tuluskukkaro näyttää kivalta :) Multa löytyis nahan palojakin... Ihan turhaan tuolla tilaa vievät, olisko sulla niille käyttöä? Jotain vanhoja ja osa aika kovaa nahkaa kyllä, eri värsiä ja erikokoisia paloja (mitään kovin isoa ei löydy, mutta ei mitään piperrystäkään ole. Voin laittaa vaikka kuvia sulle jos haluat :))
Mielelläni kerään sinulle ja koululle pusseja, minusta kierrätystä parhaimmillaan :) Ei mene ainakaan kaatopaikkaa kuormittamaan!

Paula kirjoitti...

Voi Rosvoa, kun hän on ahkera askartelemaan tuon pahvilaatikon kanssa. Hyvää perjantaita ja leppoisaa viikonloppua Aulille!

Paula Kristiina kirjoitti...

Oli oikein mukavat reissut! Tosi mukava oli olla mukana,kiitos siitä! Huomisiin:D

Päivi kirjoitti...

Rosvo on ihan hassu!

Lila kirjoitti...

Jospa Rosvo haistaa meidän marsujen hajun :)

Neferi kirjoitti...

Mukavaa viikonloppua.

Taina kirjoitti...

Sisällä on kyllä nyt kivempi telttailla, kuin ulkona:)

Pia kirjoitti...

Kaarisilta heitti ajatukset kesä-Poriin ja jazziin!

sinisukka kirjoitti...

Mahtavaa tuollaiset työpajat!! Oikein inspiroivaa aina päästä luokkahuoneen ulkopuolelle :)

Mainio tuo arkkitehti-kissasi!! Ahkeruus on ilomme :D

amuk kirjoitti...

Rosvo on kyllä luova kaveri. Terassi muuttuu teltaksi käden käänteessä. Tuollaista remonttireiskaa kyllä tarvittaisiin meidänkin huushollissa. Niin ahkerakin vielä...

Daisy kirjoitti...

Aika haipakkaa tosiaan. En ihmettele, jos väsyttää.
Mukavaa ja levollista viikonloppua sinulle.

Auli kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Ja tulihan se viikonloppukin sitten... Lila, kiitos vaan, kuulostaa kivalta ehdotukselta!