keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Virkkaussuunnitelmia

Viime vuonna virkkasin kaksi peittoa. Nyt taas langat huutelevat virkkaamaan ja mikäs sen kivempaa onkaan sen jälkeen, että olen neulonut sukkia ja lapasia viime aikoina.
Minulla on monta kirjaa, joista etsin kivaa mallia. Selailin niitä inspiraatiota kaivaten.  Mikään näistä tilkkumalleista ei kolahtanut... Jollakin tavalla on välillä tosi kiva tehdä työ ihan näppituntumalta, ilman mitään ohjetta.
                       Niinpä päädyin tämän vanhan, mainion kirjan oppeihin.  
Aamulla ennen töihin lähtöä oli pakko jo kokeilla muutama. Mukavan iloista virkkaamista. Ympyrät tehdään pyörylöinä, jotka eivät ole tasaisia pyörylöitä, vaan sen mallisia, että mahtuvat sopivaan koloon. Olen näissä käyttänyt kiinteitä silmukoita, puolipylväitä, pylväitä ja pitkiä pylväitä sen mukaan mitä muoto kaipaa. Yhdistin pyörylät kiinteillä silmukoilla samantien ja nyt niitä on jo melkein toinen samalainen määrä odottamassa kiinnitystä. Koukuttavaa, niinkuin virkkaus aina! Se mitä tästä tulee onkin sitten jo eri juttu. Kunhan teen ja niin kauan kuin huvittaa! Värit antavat energiaa, siihen uskon ainakin minä!

17 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Värikäs peitto tulossa; hauska idea nuo erimuotoiset palaset:)

Sirpa kirjoitti...

Hyvät on suunnitelmat ja toteutuskin hyvällä alulla :) Jännityksellä jäädään odottamaan lopputulosta!

Liisa kirjoitti...

Hieno! :)

Hassua, kirjoitin juuri postauksen liittyen virkkaamiseen ja siihen, että monien ohjeiden jälkeen sitä alkaa kaivata jotakin omaa. :) Minäkin odotan innolla, millainen tästä syntyy.

Saila kirjoitti...

Värit todellakin antavat energiaa ja se on yksi tämän blogisi ihanuuksista, tuo luovuutesi ja värien käyttö sekä selvästi niiden tärkeä rooli elämässäsi ja harrastuksessasi.
Värit, todellakin! Tuo ekan kuvan lankakori on ihan kuin sadonkorjuukori täynnä herkullisen värisiä kurpitsoja ja muita hedelmiä, ihan tosissaan sen mielsin niin ja sitten hämmästyneenä katsoin, että nehän ovatkin lankoja!
Ihana tilkkuvirkkaustyö tuosta on tulossa. Noista väreistä ja mallista mulle tulee mieleen, että siitä tulisi kiva 70-luvun olkakassi, pitkällä hihnalla. Eikös silloin laitettu tuollaisia paikkoja farkkuihin?

sirkkis kirjoitti...

Ihanat pyöriöt ovat raikkaaita ja varmasti hauskaa tekemistä.

Tippaliisa kirjoitti...

Kaunis peitto on tulossa. Paljon olen sinun blogisi töitä ihaillut ja saan niistä myös kivoja ideoita.

zaro kirjoitti...

ihana peitto tulossa!

Neferi kirjoitti...

Joskus juurikin näin :)

KristiinaS kirjoitti...

Tulossa on kiva työ.
Sulta varmaan syntyis Tropiikkitäkin kaltainen, vaikkapa Kissatarha tms. aiheella;) Linkki Tropiikkitäkkiin:
http://www.vattumato.blogspot.com/2007/04/valmis.html

KahviKaneli kirjoitti...

Ihania virkkausjuttuja ja virkkauskirjoja.
Mun aaltopeitto on ihan 'jäissä'. Mieli tekis vaikka mitä tehdä, mutta ei niin näy riittävän aika mihinkään käsitöihin :(

sinisukka kirjoitti...

AAAAAAAAAh miten hyvältä näyttää!!!Ties vaikka jonkin vaatteen tekaisisit :D - Sain kuin sainkin tuon kirjan minäkin netin välityksellä vuosi sitten ja siinä riittää opeteltavaa ja kokeiltavaa!! Olen "koukussa" erityisesti vapaavirkkaukseen!!

Daisy kirjoitti...

Kivalta näyttää.

Paula Kristiina kirjoitti...

Näytää kyllä niin mukavalta ja hienolta! Nuo värit ovat mahtavat.

amuk kirjoitti...

IHANA ALKU PEITTOON !!

Paula kirjoitti...

Luulin lankakoria ensin hedelmäkoriksi. Nuo keltaiset ja oranssit ja viherätävät sävyt ovat selvästi hedelmävärejä.

Peppi kirjoitti...

Ihanaa rentoa virkkausta. Kuin tajunnan virtaa, tulee mitä tulee ja istutetaan siihen mihin sopii. Hauskan näköistä!

Pilvikirsikka kirjoitti...

Tuo virkkaus sopisi kyllä mulle, kun en jaksa ohjetta noudattaa neulomisessakaan. Ja oikeassa olet: Värit ovat TERAPIAA; ja käsityöt yleensäkin. Ihanan kaunis värikylläinen peittosi on.