keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Lohikäärme muutti luokseniTänään oli Se päivä. Olen odottanut yli kuukauden siskoilta saamaani lohikäärme-lahjaa, johon itse asiassa ihastuin ensinäkemältä viime kesän lenkillä kun ystävän kanssa poikkesimme Ahjon akan pajaan
Olin siitä kertonut ja ihastellut, mutten malttanut ostaa. Siispä siskoille oli helppo tehtävä keksiä minulle mieleinen kimppalahja. 

Kun järjestin kaikista läheisimmilleni pienen juhlan Vuoden tekstiiliopettaja-nimityksen johdosta, siskoni Anna piti pienen puheen, jossa perusteli juuri tätä lahjaa.
Lahja on laadukasta käsityötä, toisaalta mukavasti erilaista kuin se, mitä minä teen. Se on vieläpä nuoren naisen takoma. Paja sijaitsee puolen kilometriä lapsuuden kodistamme. Itse asiassa olemme siellä joskus koulumatkalla poikenneet, koska koulutie kulki pajan ohi. Sen minä muistin pajasta, vaikka pajan seppä on ihan erilainen kuin lapsuuteni musta mies.Tänään sitten sain  vastataotun lohikäärmeen kotiini ja ihan sitä varten piti ostaa punaisia tuikkuja. 
Lohikäärme ajatuksena kiehtoi minua tosi paljon, koska siinä on sellaista mielikuvituksen lentoa, josta tykkään! Hiukan emmin hevosen ja lohikäärmeen välillä, mutta loppujen lopuksi ratkaisu oli helppo, koska ei minussa ei ole yhtään heppatyttöä, lohikäärmetyttöä kyllä enemmän.

Pitäsikö vielä lisätä Lounatuulen laulun sanoja lainatakseni loppuun, vaikken ole neitikään:


Neiti vihreitä korviaan heiluttaa.
Juo omenaviiniä makeaa,
kas mitä se neiti kuulostaa?
Lohikäärme nimeltä Anselmus,
on neidin uusi ihastus.


7 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Upea lohikäärme ja hieno tunnelma takkatulen kanssa yhdessä, eihän noita voi kuin tuijottaa ihastuksesta, takkaa ja tuikkukärmestä.

Rouva Kivitikka kirjoitti...

Aivan ihana! Vahva, mutta kuitenkin siro. Ja oikeita kynttilöitä yhdistettynä tähän kaikkeen. Tykkään.

Kirsti kirjoitti...

Aivan ihana lohikäärme :)

sirkkis kirjoitti...

Voi ompas upea takojantyö.

mummeli kirjoitti...

Upea työ! ja mikä lahjaksi paremmin sopikaan kuin käsintehty upea lohikäärme.

möhönasu kirjoitti...

Todella upea lohikäärme!

Peppi kirjoitti...

Oi miten hieno ja erilainen kynttelikkö!
Jotenkin näkisin sen sopimaan meillekin ;)