keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Grammalupaus

Olen aikalailla sellainen (Äitini käytti joskus sanaa huithapeli, taannoin miesystävälleni hän sanoi, että Auli on sellainen, että käsi vaan heilahtaa, mutta saa kyllä aikaiseksi. Tästä en suuttunut, rakas äiti oli ihan oikeassa...), että kaikki tarkkuus ei ole vahvimpia luonteenpiirteitäni. Olen aina ihaillut niitä, jotka ovat tarkkoja, täsmällisiä, jämptejä... Muistan jo, että viime vuonna ajattelin ryhtyä siihen, mitä monet täällä blogeissa tekevät, siis laskemaan vuotuista lankojen kulutusta gramman päälle. Muita uuden vuoden lupauksia en ole tehnytkään, mutta nytpä tein tämän. Syy: mielenkiinto nähdä miten pystyn vähentämään lankavarastojani. Lankakulutuksen  grammamäärä kasvaa blogin oikeaasa reunassa.

Tämän lisäksi meinaan totuuden nimessä toimia toisinpäin: merkata ostetut langat. Jospa jäisi jokunen kerä hankkimatta kun täytyy vaivautua se tänne blogiin merkitsemään. Lankaahan en tarvitse  (lisää) ja koskaan rohkeuteni ei riittäisi laskemaan varastojeni painoa. Muutama joulunajan yövieras vaan ihmetteli lankamääriä, kun keriä pursuilee joka huoneessa eri koreissa ja laatikoissa. Vaatehuoneessa he eivät edes poikenneet.

Kollaasissa esittelyssä ensimmäiset tämän vuoden alussa valmistuneet lapaset (niitä neuloin kyllä yli vuodenvaihteen) sekä eilen neulomani punaiset peruslapaset.

19 kommenttia:

Paula Kristiina kirjoitti...

Komioita vanttuita! Noissa kuviollisissa on ihanat värit. Se mun hattu hahmo on mullekin tuntematon, en harrasta mitään tietokone pelejä:)) Huomenna sitten taas aloitetaan, pirteänä ja tarmoa täynnä:)) Voi keksitko mitä kolmosten kanssa voisi kahdella käsityökerralla tehdä ja saada myös valmiiksi?:)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa UPEITA lapasia. Minulle iski myös neulekärpänen. Jospa lapaset seuraavaksi.

Auli kirjoitti...

Paula, mietitään. Eikö niiden tunnit ole tiistaina..?

Lammas kirjoitti...

Lankamääriä on kyllä hauska seurata! Itse olen laskenut kulutukset ja ostot jo monen vuoden ajan.

Rva Pioni kirjoitti...

Eipä ole huono homma tuollainen kirjaaminen.
Samaan voisin ryhtyä myös kankaiden suhteen.
Kulutus on vähäistä jo ostettuihin nähden.
Onnea sinulle tässä!

Saila kirjoitti...

Sepä onkin ovelaa, että sijoittaa lankavarastot moneen huoneeseen niin ei tiedäkään paljonko niitä on ;-D
Kuulostaa kovin tutulta, minäkään ei yhtään jaksaisi mitään määrien laskemisia, mutta tuo toimii varmaan hyvin varastontyhjentämisen innoittajana! Onnea projektiin!
Blogisi toimii minulle innoittajana, aloin eilen tehdä virkkaamalla siksak-tuolinpäällystä, inspiksenä edellisen kirjoituksesi kuvat ja linkki sekä Paulan blogissa näkemäni ihana keinutuolinpäällinen, joka on kai äitinne tekemä. Kiitos! Siksakvirkkaus on todella kivaa (ja koukuttavaa!)

Auli kirjoitti...

Saila, kiva kuulla, että minä ja myös äiti-Hilkka innoittaa sinua. Minulla on samalla tyylillä vikatut (äidin virkkamat) kaksi nojantuolinsuojusta perimieni 60-luvun teak-tuolien päällä

Anonyymi kirjoitti...

Voi mahoton,minusta ei liene laskemaan langan kulutusta =)

sirkkis kirjoitti...

Kun laskee tuota langankulutusta josko se innostaa neulomaan tai haluamaan lisää lankoja. Hyvä vinkki monen muunkin asian suhteen.

Daisy kirjoitti...

Tarkkuus on tietysti hyvä asia. Olen nähnyt sitä ehkä liikaakin. On ollut tosi vapauttavaa seurata sinun luovuuttasi. Nyt minäkin uskallan neuloa kohdistamatta niitä raitalankojen raitoja. Kiitos siitä!

Sini Helmi kirjoitti...

Hmm.. tunnustanko vai en??? Minä tuossa taannoin laskin lankavarastoni ja meinasin pyörtyä, kun laskin ne yhteen... en edes kehtaa sanoa, kuinka paljon minulla lankaa on, mutta sen voin sanoa, että PALJON!
Olen nyt pitänyt kirjaa muutaman vuoden ostetuista ja kulutetuista tuon inventaarion jälkeen ja muutama hyvä vuosi on ollut ja sitten sellaisia "huonompia" vuosia... jälleen on kova tavoite, että varasto pienenee kuluvana vuonna, mutta katsotaan kuinka minun käy ;)
Tsemppiä sinulle ja lisää kauniita töitä meidän muiden ihaltavaksi!!!

Tarja Siik kirjoitti...

Lankavarastojen, kudevarastojen kanssa käy varmaankin samalla lailla; lisääntyy ja pursuu aina vain..
mutta onneksi saamme tehdä mitä rakastamme kutoa, neuloa, virkata
kehrätä, karstata, omella ....
pidetään hyvää huolta ihanista keristä :)

Neferi kirjoitti...

Juu, ei kaikessa huoli olla niin tarkkana...mukavia työpäiviä :)

LEPÄÄVÄ ESTEETIKKO kirjoitti...

Ihanaa kuulla kässynopen kertovan, ettei ole ihan niin tarkka, välittyypä lapsille se, että kaikki voivat tehdä käsin.

Niin mainio menekkiajatus! Ja sitten sisääntulevan punnitus vielä päälle? Jos sen toteuttaisi kankaasta, pitäisi punnita myös leikkuu- ja saumurijäte - yäks. Mutta harkitsen tosissani asiaa, onhan alkuvuosi ja keskellä vuotta olisi inhottavan epätäydellistä aloittaa.

anja kirjoitti...

Voi vitsit, hienoja lapasia. Minä en jaksa miettiä lankamääriä, prinssipuoliso kantaa joskus muovikassillisen seiskaveikkaa ja siitä otan kerä kerrallaan. 30 paria sukkia ja yhdet polvipituiset lisäksi. Ja lapasia ja kynsikkäitä sekä kaulureita lisäksi. Nyt on langat vähissä, vain pieniä jämäkeriä. Uutta aloitan sitten kun uusia lankakeriä ilmestyy taas muovikassillinen. Ehkä ensi syksynä vasta.
Toisaalta on aika tylsää, kun ei ole käsillä mitään tekemistä esim. Lemmen viemän aikoihin. Mutta totuttelenpa tähän.
Mukavaa uutta alkanutta kutomisvuotta. Kivat sulle!

Päivi kirjoitti...

Hyvä idea. Pyrkimyksesi lienee, että enemmän lankoja ulos ja vähemmän sisään?

Lila kirjoitti...

Onnekasta vuotta 2013 sinulle :)

Ingi kirjoitti...

Olen miettinyt samaa: uskaltaisiko laskea, paljonko niitä lankoja oikeasti on. Ja onko sillä lopultakin mitään merkitystä. Väheneekö ostokset? Ehkä jatkan entistä menoa, en kuitenkaan muistaisi aina kirjata.

Paula kirjoitti...

Näyttävät nuo kuvioneuleiset ja perusvanttuut tosi nätit myös.