lauantai 5. tammikuuta 2013

Tummaa punaa

 Neuloin punamustat kirjoneulelapaset. Painoa näille kertyi 70.8g, lankana kaksi vyötteetöntä langanloppukerää, saattavat olla Seitsemää veljestä tai sitten muuta yhtä paksua.
.
 Alennusmyynnistä ostin  Virve Avikin Sukkakirjan. Kirjassa on aika haastava idea, neuvotaan perussukkien neulominen, kaikki muu jääkin sitten oman suunnittelun varaan. Kerran olen kirjan lainannut kirjastosta, mutten silloin siitä mitään neulonut. Kirja siis innostaa suunnitelemaan itse kirjoneuleita valmiita kuviomalleja käyttämällä. Vrasinaisen työn silmukat ja systeemit on itse mietittävä, ihan valmiita ohjeita kirjasta ei löydy.  Minusta hieno kirja, mutta vaatii kyllä perustietojen hallintaa, että osaa näitä kirjoneuleita sovittaa eri neuleisiin.
Minä kokeilin yksinkertaisat kukat lapasiini.  Minusta kirja oli hintansa arvoinen: yli 69 eri mallia, vajaalla 8€:lla. Tosin monet aikalailla samantyylisiä. Virolaiset mallit poikkeavat kyllä suomalaista, esim Haaviston kirjan malleista, mutta kyllä näistä kansanomaisista malleista löytyy aina yhtäläisyyksiäkin.

10 kommenttia:

margsan kirjoitti...

Kauniit! Itsekkin juuri tuota olen hiplannut kaupassa, mutta toistaiseksi olen pistänyt takaisin hyllyyn....

Paula Kristiina kirjoitti...

Tosi kauniit ovat! Mullakin on tuo kirja pölyttymässä hyllyssä:)) Katsellut olen useasti mutten vielä mitään mallia siitä käyttänyt.

anja kirjoitti...

Hyvät värit lapasissa! Niin se käy kun osaa. Minä en taida kuvioneulomista, raituleita sukkiin ainoastaan. Pitäs joskus kokeilla.

mummeli kirjoitti...

Kauniit tumnput olet vuoden alkuun kutonut. Minulla puikot vieläkin naftaliinissä, mutta eiköhän se tästä taas ala, pitää vain saada lankoja lisää.

sirkkis kirjoitti...

Nuo kuvioneuleet ovat aina niiin ihania. Itse aikoinaan tein norjalaisia villapaitoja ja taisi kuvioista tulla ylisuuri kynnys aloittaa uudestaan.

Peppi kirjoitti...

Vähän niinku Karjalan värit :)
Kauniit kirjoneuleet! Itse täällä yritän saada jotain neulomusta alkamaan, kun vaan keksin minkä.
Hyvää loppiaista siulle!

mustakissa kirjoitti...

Kivat!

Päivi kirjoitti...

Etkö todellakaan ole piipahtanut yhteenkään lanka-aleen!?

MiEiVi kirjoitti...

Hienot lapaset!! Itse sain juuri kirjoneulelapaset puikoilta ja heti huomasin virheen toisen lapasen suht kärjessä. Nyt ärsyttää suurinpiirtein kaikki sen takia! Noh, ei auta ku purkaa.. Samaista kirjaa oon hipuloinu, mutta päätin lainata joskus kirjastosta.

Paula kirjoitti...

Sait sovellettua mallipiirroksesta hienot vanttuut!