tiistai 15. tammikuuta 2013

Kerintälaite

Opiskeluaikoina, kun minulla oli neulekone, omistin kerintälaitteen. Se sitten lähti neulekoneen kanssa, enkä ole sitä kaipaillut.  Itse en pidä käsin kerimistä pahana, mutta viime aikoina olen haikallut kuitenkin kerintälaitteen perään. Sain lainata työkaverini Paulan kerintälaitetta ja se tuntui tosi näppärältä peliltä tauon jälkeen. 
Olisi muuten tosi kiva idea, jos lankakaupassa olisi kerinpuut ja kerintälaite, joilla saisi langat samantien keriä. Onkohan jossakin niin, taidanpa ehdottaa sitä paikkallisessa lankakaupassa?

Uudenvuodenaattona ostin Porista lankakauppa Lavikolta Pirtin kehräämön punaista villaa vyyhdin, johtuen siitä, että ole  vuoden mittaan markkinoilta ostanut noita suomenlampaan villoja, lähinnä ruskeata, mustaa ja harmaata. halusin vähän kirkkaampaa kirjoneuleväriä.
 Keriminen kävi kyllä nopsasti ja 100% villan neulominenkin tuntuu tosi kivalta vaihteeksi, tuntuu, että se todella jo neuloessa lämmittää käsiä ja siinähän saa käsivoiteet melkein samalla. Valkoinen villa on jonkun kotitilan villaa, lankavyyhdin ehdin jo hukata.


17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minulla on tuollainen laite, tosin en sitä tykkää käyttää. Jokin aika sitten sain kuitenkin idean keriä kaikki seiskaveikan jämäkerät - ja voi miten vähän lankaa tuntui sen jälkeen olevan ;) t. Eija

sirkkis kirjoitti...

Ihana kirjontaneule siinä on kaunis kuvio ja väri.

sinisukka kirjoitti...

Tuo ON näpsäkkä laite, etenkin kun vyyhdin saa niin "helpostijuoksevaan" muotoon :) Olen yrittänyt kirppiksiltä metsästää... Kaunis työväline tuo edellisen juttusi vyyhdinpuu (sirkansääriksikin kutsuttu :D )

Sarppu kirjoitti...

Tuollainen kerintälaite olisi varmasti sinulle hyvä, kun teet niin paljon kaikkea :)

Saara kirjoitti...

Kiva ja näppärä olis tuommoinen vekotin! Muistinpa muuten juuri, että mulla on tuota samaista lankaa kaapissa odottamassa. Pitäisi varmaan neuloa siitä jotain!

Suvikummun Marja kirjoitti...

No voi vitsi, tuli taas mieleen, että minullakin on ollut tuollainen. Ei ole enää.
Aika älytön juttu muuten: minullakin oli joskus paksulankaneulekone, jonka mukana tuo kerimishärveli tuli. Muutama vuosi sitten lainasin konetta naapurille, kun heidän tytöt halusivat kutoa sillä kaulahuiveja. Naapuri ei ole palauttanut konetta! Se on ollut lainassa jo pian 10 vuotta. Kehtaanko mennä kysymään, milloin hän aikoo palauttaa sen...??

Emileitha/Tarja kirjoitti...

Olen käyttänyt tuollaista aikaisemmin ja se on tosi kätevä, se oli vain lainassa- Ompas kivan näköistä neuletta meneillään

Aikku R-T kirjoitti...

Kerijälaite on oiva apu. Ei kerät sinkoile pitkin lattiaa.
Tosi nätti isoäidinneliö näkyy kauvassasi taustalla.

KristiinaS kirjoitti...

Mä luulen, että Priimassa on mahdollisuus keriä, siis stadin Mäkelänkadulla, mutt en vanno todeksi.
Mä en tuota kerintälaitetta kaipaa, (joskus lankakaupassa tuli kerittyä erinäisiä keriä) kun sillä keriessä mun mielestä lanka ikäänkuin kuluu jonkin verran, siis sitä villapölyä tulee aika tavalla ja sehän on kaikki langasta pois. Tiukkaankin tuo kerii, kuitenkin pitäis langan olla ns. löyhällä eikä venyneenä/kireällä.

Paula kirjoitti...

Hyvä ehdotus Lavikolle!

Rva Pioni kirjoitti...

Tampereen Aleksanterinkadun KERÄssä sain lampaanvillani vyyhdiltä kerään kerittynä. Heillä kyllä muutenkin palvelu on mainion ystävällistä ja luonnikasta.

Aarnilintu kirjoitti...

Vyyhdinpuita en omista, mutta tämän kohdalla tärppäsi:) Äidillä on neulekone ja sen vanavedessä kaiketi tämä on tullut hankittua. Nyt kun kone on ollut vuosikausia käyttämättä, niin uskalsin omia tämän osan ittelleni, kun sillä on tosi kätevä keriä vyyhdit helpommin käytettävään muotoon. Koko neulekoneen omimista en ole vielä toistaiseksi harkinnut:)

mummeli kirjoitti...

Minullakin on yhdenlaiset kerimislaitteet neulekone ajoilta, silloin ne oli pakko olla, että kerät oli siältä purkautuvia. Ei ole tullut katsottua ovatko säilyneet ehjinä.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Muistan Lavikon lankakaupan jo lapsuudestani! Aikoinaan kun oltiin serkkujen kanssa Porissa mammalassa, kierreltiin kauppoja, ja minun piti aina päästä Lavikolle lankoja hiplaamaan. En muista teinkö silloin vielä käsitöitä, vai vetikö langat jo muuten puoleensa.. ;o))

stiina kirjoitti...

Joensuulaisessa käsityöliikkeessä, Käsityövakassa keritään vyyhdit asiakkaan niin halutessa oston yhteydessä :) En tiedä muita paikkoja joissa olisi edes kerimisen mahdollisuutta. On se vain niin näppärää! Onneksi koulullamme on liuta noita kerintälaitteita <3

Pellavasydämen Mervi kirjoitti...

Hyvä idea! Itseasiassa eilen mietin, että voisin ottaa vanhan vyyhdinpuun asiakkaiden käyttöön, mutta sehän olisi vielä täydellisempi, kun yhdistäisin siihen myös mahdollisuuden keriäkin valmiiksi. Molemmat vehkeet kaupastani kyllä löytyy...kiitos vinkistä.

Eija Orava kirjoitti...

Tilasin eBaysta kerintälaitteen, löytyy nimellä "yarn winder", maksoi postikuluineen n. 11 €, Suomessa vastaavat n. 30-35 €. Kirpparilta löysin vanhat vyyhdinpuut vitosella, kyllä nyt syntyy nättejä keriä! :-D